Læsetid: 4 min.

SF vil begrænse brugen af isolation i danske fængsler med nyt beslutningsforslag

Brugen af isolationsstraf i danske fængsler er eksploderet de seneste år. Med nyt beslutningsforslag vil SF sikre bedre retssikkerhed på området og nedbringe omfanget. Forslaget får ros fra jurist fra Institut for Menneskerettigheder
»Langvarig isolation er problematisk, og vi ved, at det har alvorlige helbredsmæssige konsekvenser for de indsatte,« lyder det fra Karina Lorentzen, der er retsordfører for SF.

»Langvarig isolation er problematisk, og vi ved, at det har alvorlige helbredsmæssige konsekvenser for de indsatte,« lyder det fra Karina Lorentzen, der er retsordfører for SF.

Niels Christian Vilmann

20. januar 2020

Antallet af danske indsatte, der som disciplinærstraf kommer i langvarig isolation på mere end 14 dage, er eksploderet de seneste år. Hvor antallet i 2015 var syv, var det i 2018 steget til 674. Det er en stigning på 9.528 procent.

Den udvikling vil SF nu sætte en stopper for. I et nyt beslutningsforslag lægger partiet op til flere lovforslag, der skal begrænse brugen af isolation – også kaldet strafcelle – i danske fængsler og sikre de indsattes rettigheder bedre.

»Langvarig isolation er problematisk, og vi ved, at det har alvorlige helbredsmæssige konsekvenser for de indsatte. Derfor er vi nødt til at sikre bedre tilsyn og kontrol på området og herigennem også forsøge at nedbringe brugen,« siger SF’s retsordfører, Karina Lorentzen.

Helt konkret vil SF med beslutningsforslaget genindføre fængselsbetjentenes mulighed for at foretage skøn i sager om disciplinærstraf. I dag er det obligatorisk, at betjentene tildeler straffen, som ofte er isolation.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jan Damskier
  • Christian Mondrup
  • Gert Romme
Jan Damskier, Christian Mondrup og Gert Romme anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu