Læsetid: 4 min.

Ugentlig klimademonstration skal minde politikerne om deres ansvar: »Hørte du det, Mette?«

En ny ugentlig demonstration lavet af en samling danske klimabevægelser skal marchere mod et nyt ministerium hver uge for at holde politikerne fast på deres ansvar. Fredag begyndte Operation Klimahandling ved Statsministeriet, hvor aktivisterne forsøgte at komme i kontakt med Mette Frederiksen
Fredag indledte en samling af klimaorganisationer en række nye demonstrationer, hvor de en gang om ugen vil opsøge ministrene foran deres ministerier - første demonstration gik til statsministeriet og Mette Frederiksen (S). 

Fredag indledte en samling af klimaorganisationer en række nye demonstrationer, hvor de en gang om ugen vil opsøge ministrene foran deres ministerier - første demonstration gik til statsministeriet og Mette Frederiksen (S). 

Sarah Hartvigsen Juncker

18. januar 2020

Godt 100 mennesker har samlet sig med røde bannere i Rigsdagsgården på Christiansborg fredag formiddag. To universitetsstuderende, Simon Christensen på 24 år og Marie Rørby på 20 år, står og er ved at strække demonstrationens største banner, som de holder i hver sin side. ’Operation Klimahandling’ står der med hvide bogstaver

Begge studerende er aktive i Den Grønne Studenterbevægelse. De håber på en ambitiøs klimahandlingsplan, og at flere politikere accepterer, at det kan blive nødvendigt at ofre noget for den grønne omstilling.

»Jeg kan ikke rigtig mærke, der er vilje til reel handling fra politikerne,« siger Marie Rørby.

»Vækst og arbejdspladser må ikke være betingelser for at bekæmpe klimaforandringerne,« siger Simon Christensen.

Når der kommer nye til, udveksles krammere, og en meddemonstrant klapper Simon Christensen på skulderen for at hilse. Der er mange unge – helt ned til folkeskolealderen – men der er også mange demonstranter med gråt hår og skæg.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Anker Heegaard
  • Gert Romme
  • Dorte Sørensen
  • Niels-Simon Larsen
Anker Heegaard, Gert Romme, Dorte Sørensen og Niels-Simon Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Bent Gregersen

”....flere politikere accepterer, at det kan blive nødvendigt at ofre noget for den grønne omstilling.”

Så er vi stærkt beroliget. Mon de ærede medlemmer har annammet dette kategoriske imperativ? eller skal der gå 40 -50 år endnu før det dæmre. Trøsten, for de folkevalgte er i dag, at den definitive udslettelse ikke er åbenbaret. Vi har bare set forløberne. Det overskrider alle rimeligeheders grænser at man har valgt lovgivere, som bilder sig ind at gysserne er den ultimative magt, når det nu er krystalklart at det er naturen der ultimativt sætter enhver dagsorden.

Omstillingen kræver gevaldig kapital og uoverskuelige antal arbejdstimer så perspektivet er indgangen til en markant anderledes begavet samfundsformation, bestemt alene af viden og ikke af enkeltpersoners fortsatte raven til sig.

Vi må håbe at fredags seancerne ignorer grineriet bag borgens vinduer, men at gruppen vil vokse.

Søren Cramer Nielsen, Erik Winberg og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Anker Heegaard

Jeg må give arrangørerne af de nye klimademonstrationer ret i, at det virker som om, at politikerne tror at klimaændringerne er stoppet nu, hvor der er lavet en klimalov.
Nu skal den have indhold, og der sker bare ikke en skid ..... eller jeg håber meget, at der arbejdes på højtryk bag kulisserne for at give loven et reelt indhold.
Gør der ikke det, så er jeg bange for, at tilliden til regeringens klimaløfter ryger af H til.
Vi skal hamre på politikernes døre, til der sker noget .... de skal i gang NU.