Læsetid: 3 min.

Dom i Østre Landsret om hashhandel i Christiania er historisk

For tre uger siden slap 12 tiltalte markant billigere i en sag om hashhandel på Christiania, end hvad der er normalt i den slags sager. Landsretten fandt, at de tiltaltes menneskerettigheder var blevet krænket af den lange sagsbehandlingstid, som skyldtes, at anklageren i 2018 blev dømt for medvirken til falsk forklaring
Christiania (2017).

Christiania (2017).

Sille Veilmark

18. februar 2020

»At denne sag formentlig vil gå over i retshistorien, skyldes, at der har været et usædvanligt forløb.«

Sådan sagde retsformand Henrik Gam den 31. januar 2020, efter Østre Landsret havde sat punktum i en omfattende sag om hashhandel, den såkaldte Pusherstreet-sag nr. 3, på Christiania.

Men dommen er ikke retshistorisk, fordi der var tale om overraskende store mængder hash og hashprodukter, eller at de tiltalte fik langvarige straffe.

Nej, Pusherstreet-sag nr. 3 er retshistorisk af to andre årsager. Den første er, at sagens hidtidige anklager, Trine Sorgenfri, i november 2018 blev dømt for at have medvirket til falsk forklaring i retten og for tjenestemisbrug. Som Information tidligere har omtalt, blev anklageren af Retten på Frederiksberg dømt for at have givet urigtige oplysninger til Østre Landsret, men frikendt for forsøg på påvirkning af vidner.

Byretsdommen over anklageren fra november 2018 betød kort fortalt, at en anke af Pusherstreet-sag nr. 3 måtte udskydes. Først med dommen i januar 2020 er den endelig afgjort.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Katrine Damm
  • David Zennaro
  • Carsten Mortensen
  • Dorte Sørensen
  • Steffen Gliese
Eva Schwanenflügel, Katrine Damm, David Zennaro, Carsten Mortensen, Dorte Sørensen og Steffen Gliese anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Ulrik Dahlin

Selvfølgelig skal også dømte hashsælgere have erstatning, når deres menneskerettigheder krænkes af en udueligt Politi- og Anklagemyndighed.

Eva Schwanenflügel, Jens Winther, Katrine Damm, Bjarne Bisgaard Jensen, Steffen Gliese og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar

Jeg synes ikke, politi og anklagemyndighed her var uduelig, men direkte korrupt.

Esben Lykke, Eva Schwanenflügel, Katrine Damm og Torben Lindegaard anbefalede denne kommentar

Og "straffen" til anklageren var jo helt til grin. Tydeligt at systemet beskytter sine egne. Hvis man havde den mindste tiltro til retssystemet i Danmark, så må den da være væk nu.