Læsetid: 4 min.

Georg Metz: Lodret løgn og mavefornemmelser

Hvad populistiske demagoger her og der har til fælles
Pia Kjærgaards indpakkede udsagn, som hun i fisefint uvant og kikset skriftsprog uden held forsøger at få til at fremtræde dannet og stuerent, bør ses i sammenhæng med Kjærsgaards parti, der nu lancerer aktiv udvandringspolitik, skriver Georg Metz i ugens Intermetzo.

Pia Kjærgaards indpakkede udsagn, som hun i fisefint uvant og kikset skriftsprog uden held forsøger at få til at fremtræde dannet og stuerent, bør ses i sammenhæng med Kjærsgaards parti, der nu lancerer aktiv udvandringspolitik, skriver Georg Metz i ugens Intermetzo.

Niels Christian Vilmann

14. februar 2020

Vladimir Putin har fundet ud af, at det var Polen, der startede Anden Verdenskrig (refereret i flere medier).

Pia Kjærsgaard siger om Nørrebro i København, »at (man, red.) efterhånden skal kunne arabisk for blot at tyde navnene på husfacaderne.« Om Fisketorvet: »På rulletrapperne er der araberdrenge, hvis herrefolksmentalitet skaber utryghed.« (refereret i Politiken)

Henrik Dahl, Liberal Alliance, (refereret i Berlingeren) siger, at det bare er lærere og rektorer, der ikke siger sandheden om unge muslimer. De saboterer undervisningen, når læreren kommer ind på kontroversielle emner.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Torben Bruhn Andersen
 • Dorte Sørensen
 • Anders Reinholdt
 • Tino Rozzo
 • Marianne Borgvardt
 • Olaf Tehrani
 • Kim Folke Knudsen
 • Werner Gass
 • Anders Olesen
 • Christian Mondrup
 • Britta Hansen
 • Birgitte Johansen
 • Maj-Britt Kent Hansen
 • Carsten Munk
 • Bjarne Bisgaard Jensen
 • Anker Heegaard
 • Carsten Mortensen
 • jørgen djørup
 • Tommy Clausen
 • erik pedersen
 • Eva Schwanenflügel
 • Hanne Ribens
 • Thomas Tanghus
 • Kurt Nielsen
 • Erik Karlsen
 • Lars Koch
 • Morten Wieth
 • Torben K L Jensen
 • Poul Anker Sørensen
 • Lillian Larsen
 • Marianne Stockmarr
Torben Bruhn Andersen, Dorte Sørensen, Anders Reinholdt, Tino Rozzo, Marianne Borgvardt, Olaf Tehrani, Kim Folke Knudsen, Werner Gass, Anders Olesen, Christian Mondrup, Britta Hansen, Birgitte Johansen, Maj-Britt Kent Hansen, Carsten Munk, Bjarne Bisgaard Jensen, Anker Heegaard, Carsten Mortensen, jørgen djørup, Tommy Clausen, erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Hanne Ribens, Thomas Tanghus, Kurt Nielsen, Erik Karlsen, Lars Koch, Morten Wieth, Torben K L Jensen, Poul Anker Sørensen, Lillian Larsen og Marianne Stockmarr anbefalede denne artikel

Kommentarer

"Putin ved udmærket, at Polen ikke startede Anden Verdenskrig, men at England og Frankrig i alliance med polakkerne erklærede Tyskland krig, da Hitler overfaldt Polen."

Putin har vist heller ikke påstået at Polen startede Anden Verdenskrig, men at Polen invaderede Tjekkoslovakiet sammen med Hitlertyskland, hvilket er delvis korrekt, og at dette var den egentlige start på Anden Verdenskrig (hvilket naturligvis på flere måder kan diskuteres).
Så vidt jeg ved hæfter Putin sig også ved at Stalin/Rusland i midten og slutningen af trediverne opfordrede vestmagterne, herunder Frankrig som havde Europas absolut stærkeste hær, til sammen at standse Hitlers krigsmaskineudvikling, men at vestmagterne, hvis storkapital absolut ikke ønskede den økonomiske vækst bremset, afviste opfordringerne. At dette perspektiv pådrager vestmagterne et medansvar for krigsudviklingen, kan vel ikke undre.

Med til afbalanceringen af de (samtids)historiske perspektiver hører i øvrigt også at Europa-parlamentet, senest bekræftet i 2019, bekender sig til en resolution ved navn 'Importance of European Remembrance Day for the Future of Europe', som anslår at Rusland og Hitlertyskland var lige ansvarlige for de forbrydelser, som blev begået under Anden Verdenskrig. Hér kunne man vist også begynde at diskutere historieforfalskning/revisionisme.

John Larsen, Søren Dahl, Bent Gregersen, Jakob Trägårdh, Mikkel Zess og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Fortællingen der blev fortalt af vestmagterne og den amerikansk inspirerede presse kan meget vel være "fake news" eller "lügenpresse" som nazisterne yndede at kalde dem og på den anden side har vi Putin der har adgang til hele det sovjetrussiske arkiv - både fra før og efter 2. verdenskrig - hvilke suspekte aftaler Stalin havde gennem "Komintern" Hele det har Putin adgang til - et mega-materiale alskens manipulatorer kan boltre sig med - som feks. Putin og hans stab af "bots".
Sommansir´ Sandheden er det første offer i en mediekrig.

Kim Folke Knudsen, Tommy Clausen og Mikkel Zess anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Men - objektivt set - har Putin de bedste muligheder for at fortælle sandheden - hvis han altså ikke lyver.

Kim Folke Knudsen, Tommy Clausen og Mikkel Zess anbefalede denne kommentar

Enig, Torben K L Jensen (22.33) - og det forholder sig vel nogenlunde med Putin som med alle andre, mere eller mindre korrumperede, elitepolitikere (i øst og vest, i syd og nord); sommetider lyver de, sommetider kommer de tæt på sandheden. Hvornår de gør hvad, ved vi imidlertid sjældent umiddelbart.

Søren Dahl, Allan S. K. Frederiksen, Britta Hansen, Olav Bo Hessellund, Torben K L Jensen, Gitte Loeyche, Tommy Clausen, Hanne Ribens og Mikkel Zess anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Jeg er helt enig med Georg Metz. Tak for et glimrende indlæg.

Tidens danske politikere af populistisk tilsnit: vælges tilsyneladende hver gang af en nyhedshungrende vælgergruppe på evig march mod den rette leder, der kan buldre og brage mod alle dem, som de pågældende vælgere brokker sig over. En skøn forening af trodsige sure og vrangvillige danske vælgere og deres truttende protesttrompeter på Christiansborg og Omegn.

God nat og sov godt, jeg er blevet immun overfor al bragesnakken. Jeg slår dansk tv fra, for så kan de herrer og damer gale videre om kap om Islams elendighed udlændinge der truer vort lands egenart og befolkningens særlige opfattelse af sig selv. og jeg kan tilføje om de lediges skyld i at de selv er arbejdsløse om akademikernes egen skyld i at de bedriver pseudo arbejde, om de unges snobberi for de fine uddannelser osv osv.

Mest morsomt er det at iagtage de vælgere, der snart har været hele partiskiven rundt først ræverød og så stemme på Enhedslisten. Så hidses vælgeren op af en eller anden artikel i BT som hænger en Enhedsliste person ud og vupti så stemmer vi lige i den modsatte vejbane på Liberal Alliance og hvis temperamentet koger over af at få hældt lidt udlændinge debat i hovedet tilsat muslimer der ikke kan fordrage Danmark, så er der altid plads til endnu en rasende stemme på Nye Borgerlige, DF eller Rasmus Paludan.

Gad vide hvor meget magthaverne her i landet egentlig respekterer disse sandflugtsvælgere ?.
Vælgere som har travlt med at skælde ud på politikerne, som har fået politikerlede, som vi andre lejlighedsvis får influenza. Jeg tænker mit. Måske griner magthaverne af de pågældende vælgere ( svingdørsvælgerne der myldrer rundt fra parti til parti ) og tænker - HOLD KÆFT HVOR DE DANSKE VÆLGERE DOG ER NEMME AT KØRE RUNDT MED I MANEGEN, SÅ VI FÅR DET LIGE SOM VI VIL HAVE DET.

Altså her i Danmark der får denne type af politik et lidt komisk skær.

Jeg kan altså ikke mobilisere den store angst for Henrik Dahl eller Pia Kjærsgaard.

Pressen og medierne har det med at elske de skarpe standpunkter og de hidsige budskaber.

Det er der politikere, som har fundet ud af, at man kan lave forretning af.

Men med de store lande er der grund til bekymring.

Vi ligger fladt på maven for vores evige allierede USA uden at turde tale om, at det USA Donald Trump og hans vælgere står for det har intet med liberalisme, demokrati, internationalt samarbejde og frihandel at gøre. Vi kunne ligeså godt melde Kina ind i NATO og kræve en sikkerhedsgaranti fra dem til Danmark.

Vladimir Putin og Polen. Polen blev overfaldet af det nationalsocialistiske Tyskland i September 1939, fordi Adolf Hitler havde sikret sig en alliance med Kommunisterne i Sovjetunionen. Hvis denne alliance ikke var blevet etableret mellem Sovjetunionen og Tyskland, så havde Tyskland formentligt undladt et militær overfald. Risiko for krig på to fronter ville have afholdt Die Wehrmacht fra det brutale overfald. Overfaldet blev ledsaget af en russisk invasion af det østlige Polen cirka 2 uger inde i krigen. Hermed var Polens skæbne og det polske folks tragiske skæbne beseglet. Der fulgte 5 år med den mest grusomme og forfærdelige tyske okkupation af Generalgouvernementet, som den del af Polen tyskerne ikke selv tvangsindlemmede i Tyskland. I det østlige Polen under russisk besættelse gik det heller ikke stille for sig i perioden Oktober 1939 til Juni 1941. Der på blev hele den østlige del af Polen besat af tyskerne og nye grusomheder fulgte. Da russerne kom tilbage knægtede de ethvert tilløb til demokrati i Polen. Landet var formelt genoprettet men reelt russisk besættelseszone. Det er sandheden om Polen, som i 1989 endelig fik en fri forfatning og et demokratisk styre uden tysk og russisk overhøjhed (undertrykkelse).

Vi må heller ikke glemme Josef Stalins forbrydelse med den massive etniske udrensning af polakkerne fra alle de tidligere polske områder øst for Curzon linien og dernæst den samme diktators massive etniske udrensning af hele den tyske civilbefolkning i Schlesien, Ostpreussen, Danzig, Pommern, Brandenburg Neumark. Alle tabte tyske provinser, som idag er en del af Polen.

Josef Stalins træk med denne helt enestående etniske udrensning var et bevidst forsøg på at skabe et 100 årigt og evigt fjendskab mellem Tyskland og Polen godt regnet ud af en leder, der forstod meget nøje at mele Sovjetunionens kage mest muligt.

Derfor ville det være rigtig interessant, hvis Vladimir Putin ville fremlægge hans nuværende analyse og synspunkter på denne del af historien fremfor at påstå at Polen begyndte den 2. Verdenskrig. Der er formentlig kun en part, som er enig heri og det ville være NSDAP og det nationalsocialistiske terrorregime fra 1933-1945.

Propaganda Minister Joseph Goebbels var kendt for udtalelsen:

Når en løgn gentages tilstrækkelig mange gange har den det med at blive til en sandhed.

For en gangs skyld er der et udsagn, hvor jeg må erklære mig enig med den daværende Rigspropaganda minister.

Marina Kasimova

"Vladimir Putin har fundet ud af, at det var Polen, der startede Anden Verdenskrig". Det har Putin aldrig sagt. Jeg anbefaler at høre Putin selv, i sted for at referere til fortolkninger og propaganda.