Læsetid: 7 min.

Jacob bliver den første, der skal afsone fængselsstraf og samtidig få medicinsk cannabis

Jacob Carl Nellesø får lægeordineret medicinsk cannabis mod fantomsmerter fra et amputeret ben. Til marts skal han afsone 90 dage i Sdr. Omme Fængsel, og han bliver dermed den første i Danmark, der har ret til at indtage ren cannabis under afsoning i et fængsel
46-årige Jacob Carl Nellesø sidder i sin elscooter og finmaler knap et halvt gram tørrede cannabisblomster fra en dåse. Den har han købt på recept på apoteket. Han tager dem for at dulme de fantomsmerter, han oplever fra det højre ben, som han fik amputeret lige under hoften for snart mange år siden efter et fejlfix.

46-årige Jacob Carl Nellesø sidder i sin elscooter og finmaler knap et halvt gram tørrede cannabisblomster fra en dåse. Den har han købt på recept på apoteket. Han tager dem for at dulme de fantomsmerter, han oplever fra det højre ben, som han fik amputeret lige under hoften for snart mange år siden efter et fejlfix.

Anders Rye Skjoldjensen

25. februar 2020

46-årige Jacob Carl Nellesø sidder i sin elscooter og finmaler knap et halvt gram tørrede cannabisblomster fra en dåse. Den har han købt på recept på apoteket.

Det pulveriserede cannabis kommer han i sin batteridrevne vaporizer, mens han venter på, at temperaturen kommer op på 200 grader.

»Det er den temperatur, jeg bedst kan lide,« siger han og peger på vaporizerens temperaturmåler. Så indånder han den varme damp, der nu er mættet med cannabinoider.

»Jeg har røget hash, siden jeg var 15 år. Men jeg har aldrig prøvet at indtage noget, der kunne tage smerterne så godt,« siger han.

Smerterne er fantomsmerter fra det højre ben, som han fik amputeret lige under hoften for snart mange år siden efter et fejlfix.

»Det føles, som om der bliver stukket en kniv gennem foden på det ben, som jeg mangler,« forklarer Jacob Carl Nellesø.

Han har ført et omflakkende liv og været stofbruger i mange år og hjemløs, hvor han kun havde en kørestol at bo i. Det seneste halve års tid har han fået ordineret medicinsk cannabis i henhold til den igangværende forsøgsordning, og det har hjulpet ham.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • David Zennaro
  • Tommy Clausen
  • Viggo Okholm
  • Eva Schwanenflügel
  • Michael Svennevig
Bjarne Bisgaard Jensen, David Zennaro, Tommy Clausen, Viggo Okholm, Eva Schwanenflügel og Michael Svennevig anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

"Baggrunden for, at Jacob Carl Nellesø nu skal i fængsel, er to domme på i alt 90 dages fængsel. Han er dømt for dels at have kastet med to porcelænsnisser, dog uden at ramme, mod en ansat på Sundholm, hvor han bor, dels for at køre sin elscooter ind i en dør, der blev ødelagt."

Det lyder som en vanvittig hård dom for noget, der ikke har medført personskade.
Desuden er det jo hul i hovedet at sende en så syg person i fængsel.. I Jylland, for at det ikke er løgn.

Endnu et idiotisk og tragisk eksempel på hvor ringeagtende man behandler udsatte mennesker i dagens Danmark.

Estermarie Mandelquist, Nette Skov, Birte Pedersen, Arne Albatros Olsen, Karsten Lundsby, Ib Gram-Jensen, Kim Øverup, jens rasmussen, Rolf Andersen, Hans Larsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Ebbe Overbye, Hanne Utoft, Maia Aarskov, Søren Andersen, Tommy Clausen, CLAUS HOEG ARAUJO og Viggo Okholm anbefalede denne kommentar

"Det lyder som en vanvittig hård dom for noget, der ikke har medført personskade."

Ikke fysisk personskade - men formentligt psykisk. Dog enig, helt generelt - straffen har alene til formål at demonstrere såkaldt retsfølelse; tomme slag i luften. Ingen værdier skabes, nok tværtom.

Birte Pedersen, Arne Albatros Olsen, Karsten Lundsby, Kim Øverup, Rolf Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

3 måneders fængsel er ikke vanvittig hårdt. Kaster man med porcelænsnisser, må man tage konsekvensen. At porcelænsnisserne ikke rammer målet, fordi afsenderen er skæv eller sigter dårligt, betyder intet. Kaster man med porcelænsnisser, må man tage konsekvensen.

Gad vide, hvad der var sket, havde nisserne ramt.

ingemaje lange

Eva: skal jeg forstå dig sådan, at det faktum at straffen skal afsones i Jylland gør, at den er endnu hårdere?

Eva Schwanenflügel

Ingemaje - godt spørgsmål, det var faktisk dumt formuleret i min tekst; nej naturligvis er det ikke en værre straf at komme i fængsel i Jylland.

- Altså lige med undtagelse af hvis man bor på Sjælland, og ikke kan gå... Det var blot det jeg mente:

"Han ved ikke, hvorfor han skal afsone så langt væk som i Jylland, og han har heller ikke overblik over, hvordan han skal bære sig ad med at komme frem til fængslet. Der går kun rutebiler, og han tror ikke, at hans elscooter kan være i bagagerummet. Han er heller ikke selv i stand til selv at gå op i en bus."

Birte Pedersen, Hanne Utoft og Hans Larsen anbefalede denne kommentar