Nyhed
Læsetid: 2 min.

Josephine Fock indkaldt til møde med Alternativets hovedbestyrelse om »krænkende adfærd«

Alternativets øverste ledelse vil have Josephine Fock til at svare på spørgsmål om hendes adfærd som folketingsmedlem. Det sker efter en række beskyldninger om grænseoverskridende opførsel i en artikel i Dagbladet Information
Alternativets hovedbestyrelse vil holde møde med partiets nye politiske leder, Josephine Fock, i den kommende uge. Det sker på baggrund af Informations artikel, hvor en række kilder kritiserede Josephine Fock for at have haft en »grænseoverskridende« adfærd i sin tid som folketingsmedlem.

Alternativets hovedbestyrelse vil holde møde med partiets nye politiske leder, Josephine Fock, i den kommende uge. Det sker på baggrund af Informations artikel, hvor en række kilder kritiserede Josephine Fock for at have haft en »grænseoverskridende« adfærd i sin tid som folketingsmedlem.

Indland
24. februar 2020

Alternativets hovedbestyrelse vil holde møde med partiets nye politiske leder, Josephine Fock, i den kommende uge. Det sker efter beskyldninger i Dagbladet Information om, at hun som folketingsmedlem i 2015-2018 har opført sig grænseoverskridende over for andre politikere og ansatte og sågar »rusket« folk.

Det fremgår af en udtalelse, som hovedbestyrelsen udsendte lørdag.

»Hovedbestyrelsens holdning er, at ruskeri og krænkende adfærd, som det er beskrevet i Information, er uforeneligt med Alternativets værdier og grundlag og i øvrigt også almindelig omgang mellem kolleger på en arbejdsplads og i samfundet generelt,« står der i udtalelsen.

Hovedbestyrelsen holdt lørdag et i forvejen planlagt ekstraordinært møde, hvor medlemmerne også drøftede beskyldningerne mod Josephine Fock. Det fremgår af udtalelsen, at hovedbestyrelsen tager anklagerne »meget alvorligt« og »ser frem til en dialog« med både Josephine Fock og »forhåbentlig også de mennesker, der har bidraget til Informations artikel, så vi sammen kan komme videre«.

Grænseoverskridende

Information bragte lørdag et portræt af Josephine Fock. Her beskyldte en række anonyme kilder hende for som folketingsmedlem i 2015-2018 flere gange at have overfuset andre politikere og ansatte og være »fysisk grænseoverskridende«. Blandt andet skulle hun flere gange have »rusket« folk.

Partiets tidligere politiske leder Uffe Elbæk oplyste i artiklen, at han har været vidende om de nævnte episoder og selv har overværet nogle af dem. Information har desuden set en række mails fra perioden 2016-2017, hvor Josephine Fock var gruppeforperson og del af den daglige politiske ledelse. Mailene indeholder klager over hendes adfærd og beskrivelse af konkrete hændelser, hvor hun beskyldes for at skabe konflikter og tale usandt om kolleger.

Efter den kommende uges møder vil Alternativets hovedbestyrelse »tage stilling til, om der skal iværksættes eventuelle yderligere handlinger«, står der i udtalelsen.

Fock afviser

Josephine Fock har afvist kritikken.

»Jeg er naturligvis dybt berørt over de påstande, som fremføres i artiklen,« skrev hun i en mail til Information som svar på kritikken i lørdagens artikel.

»Jeg har flere gange erkendt, at jeg ikke var den bedste version af mig selv på det tidspunkt på grund af de mange personsager, der var, og det store pres, vi alle var underlagt. Men jeg kan ikke genkende det billede og de situationer, som Information tegner af mig,« skrev hun, men afviste at udtale sig om de konkrete anklager.

Information har forsøgt at få en uddybende kommentar fra hovedbestyrelsens talsperson, Jesper Callesen. Men han har ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

Josephine Fock reagerede søndag ikke på Informations henvendelser om et interview.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

De har pisset på hende, og nu siger de hun lugter.

Sådan er det jo med karaktermord..

Det mindste Josephine Fock kan gøre, er vel at forklare,
hvorfor hun går og rusker i folk.

Hvis nu Josephine vælger at træde ned og ud, så kunne...