Læsetid: 6 min.

Københavns Kommune har ventet ti måneder på notat om genhusning i Mjølnerparken

Siden marts 2019 har Københavns Kommune efterlyst et notat fra boligselskabet Bo-Vita om det juridiske grundlag for genhusning, når to af boligblokkene i Mjølnerparken snart skal sælges. Nu vil kommunen gå til Boligministeriet for at få en afklaring
Boligselskabet Bo-Vitas ageren får hård kritik fra advokat Eddie Khawaja, der repræsenterer omkring 40 lejere fra Mjølnerparken. Han ved ikke, skriver han til Information, om de manglende oplysninger fra Bo-Vita »må tages til indtægt for enten grundlæggende uduelighed eller et bevidst ønske om at skjule oplysninger fra de involverede parter om beboernes, herunder mine klienters, rettigheder som lejere«.

Boligselskabet Bo-Vitas ageren får hård kritik fra advokat Eddie Khawaja, der repræsenterer omkring 40 lejere fra Mjølnerparken. Han ved ikke, skriver han til Information, om de manglende oplysninger fra Bo-Vita »må tages til indtægt for enten grundlæggende uduelighed eller et bevidst ønske om at skjule oplysninger fra de involverede parter om beboernes, herunder mine klienters, rettigheder som lejere«.

Sarah Hartvigsen Juncker

12. februar 2020

I ti måneder har Københavns Kommune ventet på et centralt notat i sagen om frasalg af boligblokke i Mjølnerparken på Nørrebro i København og genhusning af beboerne.

Det almene boligselskab Bo-Vita står over for at skulle sælge to af fire boligblokke i Mjølnerparken på Nørrebro i København. Information har tidligere beskrevet, at det er den måde, som boligselskabet har valgt at leve op til ghettopakkens krav om drastisk at nedbringe antallet af familieboliger i hårde ghettoområder med 60 procent.

Bo-Vita udsendte mandag en pressemedelelse om, at de forventer en salgsaftale »ved udgangen af marts«, og at »de afgørende forhandlinger med tre potentielle købere« nu er indledt. Hvis der i den sammenhæng indgås en bindende købsaftale for de to blokke, der skal sælges, kommer spørgsmålet, hvad en sådan aftale kan få af betydning for de regler, der kommer til at gælde for genhusning af beboerne i de to blokke. De skal jo være tømt for lejere, når de sælges.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Bjarne Andersen
  • Kim Folke Knudsen
  • Dorte Sørensen
  • Christian Mondrup
  • Espen Bøgh
  • Susan Hansen
  • Eva Schwanenflügel
Bjarne Andersen, Kim Folke Knudsen, Dorte Sørensen, Christian Mondrup, Espen Bøgh, Susan Hansen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Bo-Vita (tidligere Lejerbo, red.) er et noget uigennemsigtigt foretagende, hvor bestyrelsen fx skummer fløden ved renoveringer og byggerier.

"Jo mere boligselskab bygger - jo mere tjener bestyrelsesformand.
"Uheldig incitamentstruktur". Sådan lyder kritikken af den måde, Bo-Vita udbetaler byggehonorar. Halvdelen af honoraret går til bestyrelsesformand Jan Hyttel."

https://www.tv2lorry.dk/koebenhavn/jo-mere-boligselskab-bygger-jo-mere-t...

Christel Gruner-Olesen, Bjarne Andersen, Kim Folke Knudsen, Birte Pedersen, Dorte Sørensen, Viggo Okholm, Kim Houmøller, Steffen Gliese, Hanne Utoft og Henrik Peter Bentzen anbefalede denne kommentar

Bo-Vita er i gang med at bage rævekager. Stakkels beboere.

Bjarne Andersen, Birte Pedersen, Steffen Gliese, Henrik Peter Bentzen, Bjarne Bisgaard Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Københavns kommune burde oppe sig og kræve en afklaring NU.

Bjarne Andersen, Birte Pedersen, Dorte Sørensen, Steffen Gliese, Henrik Peter Bentzen og Susan Hansen anbefalede denne kommentar

"Et notat" - er jo blot en biting, som en henkastet bemærkning, - det er en klar plan for frasalget og ikke mindst genhusning af beboerne der skal udflyttes fra de frasolgte boligblokke.

Det er et udtryk for en ligegyldighed retstilstand overfor beboerne i de pågældende boligblokke, som til forveksling kan ligne noget et amerikansk selskab kunne finde på.

Bjarne Bisgaard Jensen, Christel Gruner-Olesen, Bjarne Andersen, Birte Pedersen, Susan Hansen, Carsten Svendsen, Kim Houmøller, Ebbe Overbye, Eva Schwanenflügel og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Folketinget bør sætte planerne i bero, komme til fornuft og lade være med at blande sig i, hvem der bor hvor. - Hvis de vil have folk til at arbejde, må de tilbyde arbejdspladser, hvis de vil have folk til at flytte, måde tilbyde rimelige, betalelige alternativer.
Vore politikere passer ikke deres arbejde, der er at søge løsninger i stedet for at læsse arbejdet på over på andre.

P.G. Olsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Christel Gruner-Olesen, Jonna Jensen, Bjarne Andersen, Liselotte Paulsen, Kim Folke Knudsen, Birte Pedersen, susanne christensen, Susan Hansen, Carsten Svendsen, Kim Houmøller, Ebbe Overbye og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

Beboerne bør nægte at flytte, og tage den fysiske kamp der uundgåeligt er lagt op til. Byggeren en gang til!

Bjarne Bisgaard Jensen, Kim Folke Knudsen, Birte Pedersen, Eva Schwanenflügel, Susan Hansen, Carsten Munk og Hans Larsen anbefalede denne kommentar

At en formand i et boligselskab får honorar for byggeri er nyt for mig- Det er et stort arbejde at være i en hovedbestyrelse, men der skal være klare regler for honorar,så ingen ikke vil påtage sig jobbet,men ikke i den form her.
Men hele regnestykket og problemenerne er jo et flertal i Folketingets skyld med deres ghettolov som er ren diskrimination-groft sagt!

Bjarne Andersen, Kim Folke Knudsen, Birte Pedersen, Dorte Sørensen, Eva Schwanenflügel, Carsten Munk og Susan Hansen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Hvad med at KRÆVE at lejlighederne i stedet for at blive solgt bliver omdannet til studieboliger, som København mangler mange af.
Herved forsvinder lejlighederne ikke fra det "billige" boligmarkedet som de ville hvis de blev solgt.

Lejlighederne er allerede solgt.
Spørgsmålet er, om beboerne har krav på genhusning, i samme boligområde.

Kim Folke Knudsen

De ansvarlige for dette rod, der skal gå ud over de stakkels lejere er de partier, som har lagt stemmer til Ghettoplanen.

De er ikke på lejernes side. De er ansvarlige for den centralistiske ide, om smide rundt med lejerne efter forgodtbefindende for at få et lokalområde, til at se pænt ud i et regneark.

Alternativet og Enhedslisten stemte imod og advarede igen og igen om Ghettoplanens katastrofale følger for familier og enlige med lav indkomst.

Så var der de to røde partier, hvis medlemmer har så travlt med at tage patent på at være på de socialt udsattes side.

Det gælder især Socialdemokraterne og SF, som skulle tage og skamme sig over deres bragesnak om, hvordan de hele tiden er på de svage lejeres side. GODNAT og SOV GODT.

Vi skal tilbage til Aksel Larsen og Anker Jørgensens dage. Den gang var det aldrig sket, at de to partier havde stillet op til dette makværk af en lovgivning Ghettoplanen. Men nu sidder jeg med indtrykket af nogen Såkaldt røde politikere, der aldrig selv har opholdt sig et minut i en lejebolig og derfor ikke fatter, hvor meget den usikkerhed som de røde partier har skabt for lejerne, hvad den betyder !

Det er til at forstå, at et såkaldt liberalt parti som Liberal Alliance har lagt stemmer til denne Ghettoplan, hvor konsekvensen er væk med billige almennyttige lejeboliger og frem med dyre ejerboliger. Det er ideologi, jeg er ikke enig med Liberal Alliance, men jeg anerkender at de handler i overensstemmelse med deres program.

Men det gør Socialdemokraterne og SF ikke. De har travlt med hele tiden at spille de svages advokat og anklage alle mulige andre partier for at føre asocial politik, og når så de bliver taget med fingrene nede i den liberale kagedåse: Uha det vidste vi ikke, det var vi ikke klar over, det er de andres skyld: Det er BO-VITAS skyld, kommunens skyld osv.

DF er ikke et hak bedre: Her trives den frelste og selvpromoverende forestilling om at være den lille mands parti ligeså. DF har om noget parti støbt kuglerne til Ghettoplanen.

Jeg kan ikke snuppe den form for frelste røde holdninger, der ikke har hold i virkeligheden. og som markedsføre i spandevis af tomme løfter fra S-SF-DF. Ja treenighed passer rigtig godt sammen. Der er virkelig tale om fælles fodslag.

Skam jeg Socialdemokrater og SF´ere.

Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen, Bjarne Andersen, Viggo Okholm og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

Tænk hvis partierne bag Ghettoplanen gav plads til de lokale og gode kræfter.

Hvis Københavns Kommune de almennyttige boligselskaber og beboernes egne repræsentanter havde fået lov til at udarbejde deres egen plan for genopretning af Mjølnerparken. Så var vi ikke havnet i denne situation, hvor lejerne ikke aner om de er købt eller solgt.

Hav dog lidt tillid til, at de lokale kræfter har fingeren på pulsen og i længden ved, hvad der er bedst for områdets beboere.

Fremfor Christiansborg Cirkus i hastelovgivning med kedelige konsekvenser til følge for de lejere, der ikke er i stand til at flytte af egen drift.

Eva Schwanenflügel

@ Susan Hansen

Nej, boligerne er ikke solgt endnu, men forventes solgt i løbet af de næste tre måneder.
De sidste beboere skal være fraflyttet i marts 2022, såfremt salget vitterligt sker.

Amnesty vurderer dog, at alle beboere i de områder, der er kommet på den afskyelige ghettoliste, har en god sag mht at være blevet udsat for diskrimination, enten ved de danske domstole, eller ved i sidste ende den internationale Menneskerettighedsdomstol.
I dansk lov er det nemlig forbudt at diskriminere på grund af folks baggrund.

Denne ghettoplan er et makværk, der underminerer det danske demokrati og menneskerettighederne.