Læsetid: 9 min.

Kristian Hegaard bliver utilpas i maven, når retssikkerheden bliver sat på prøve

De Radikales 29-årige retsordfører, Kristian Hegaard, har på kort tid markeret sig som en fortaler for retssikkerheden og indædt modstander af regeringens tiltag mod for eksempel fremmedkrigere. Information tegner et portræt
Kristian Hegaards politiske karriere begyndte i folkeskolen med et ødelagt fodboldmål.

Kristian Hegaards politiske karriere begyndte i folkeskolen med et ødelagt fodboldmål.

Sigrid Nygaard

5. februar 2020

Kristian Hegaards kontor på Christiansborg bærer præg af, at han har haft travlt, siden han blev valgt ind i Folketinget for otte måneder siden.

Der står stadig billedrammer på gulvet, og hylderne er mere tomme, end de er fyldte — kun en række jurabøger med paragraffer på omslagene står fremme. 

På væggen hænger et lille tv, der viser TV 2 News, hvor de snakker om den dom om Loyal to Familia, der vil blive afgjort inden for en time.

»Jeg holder lige øje, for jeg bliver nok bedt om en kommentar til det senere. Politiken har allerede ringet, og jeg skriver nok også noget på Twitter,« fortæller Kristian Hegaard.

Den 29-årige radikale retsordfører og næstformand for retsudvalget har på kort tid slået sig fast som en fast bestandel i retsdebatten. 

Særligt når det kommer til beslutninger, som kan anses som værende på kanten af konventionerne, eller når den nye regering for eksempel har talt om flere overvågningskameraer eller tvangsindgreb uden om domstolene, har han markeret sig i debatten som retsstatsforkæmper.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jan Guldager
  • Lillian Larsen
  • Hans Larsen
  • Gert Romme
  • Christian Skoubye
  • Viggo Okholm
  • Alvin Jensen
  • David Zennaro
  • Tommy Clausen
  • Eva Schwanenflügel
Jan Guldager, Lillian Larsen, Hans Larsen, Gert Romme, Christian Skoubye, Viggo Okholm, Alvin Jensen, David Zennaro, Tommy Clausen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Han er på rette spor. Vi skal insistere at vi er en retsstat.
Alle de forbud der hober sig op er usundt i et demokrati, hvor alle skal kunne føle sig frie.
Maskeringsforbudet fik de lempet igennem ved at appellere til folks racisme og kvinders frihed. Hvilken frihed er der hvis jeg kan få en bøde for at vikle et tørklæde om underansigtet? Det er udelukkende lavet med henblik på alles ansigtsgenkendelse ved at skabe et overvågningssamfund hvor staten er som autoritær som i 1984.

Fremmedkrigerne er vores ansvar.
Nogle dræber, nogle stjæler, nogle voldtager og nogle snyder. Alle skal dømmes for den uret og vold de har skabt. Man kan ikke udelukke en slags forbrydelse og gøre folk statsløse. Statsløshed er nok den værste, den mest urimelige straf et menneske kan opleve.

Ete Forchhammer , Ole Frank, Kim Øverup, Eva Schwanenflügel, Hans Larsen, Michael Christiansen, Gert Romme, Krister Meyersahm og Poul Genefke-Thye anbefalede denne kommentar

Medløber interview, modsat det med Stoklund, som mest handlede om at udstille manden som idiot.

I begge tilfælde er der tale om personer som har et budskab, viden og energi, og i intet interview kommer vi ind til substansen. Særligt her. Varm luft og fraser og eksempler som har karakter af stråmænd.

Lad os få fyldige interviews der går i dybden. Lær at interviewe.