Læsetid: 12 min.

Liselott Blixt er blevet kaldt den farligste person i den danske sundhedsverden. Det har hun ikke noget imod

Som Folketingets længst siddende sundhedsordfører har Liselott Blixt i 12 år kæmpet for de svages rettigheder i det danske sundhedsvæsen. Undervejs er hun endt i flere stridigheder med fagfolk og myndigheder, der mener, at hun politiserer sundhedsvidenskaben. Information har fulgt hende en arbejdsdag og tegner et portræt
Liselott Blixt har siddet i Folketinget for Dansk Folkeparti i 12 år. Kollegaer på begge politiske fløje beskriver hende som arbejdsom, målrettet og en kvinde, der siger tingene, som de er. »Jeg kalder en skovl for en skovl,« som siger hun selv.

Liselott Blixt har siddet i Folketinget for Dansk Folkeparti i 12 år. Kollegaer på begge politiske fløje beskriver hende som arbejdsom, målrettet og en kvinde, der siger tingene, som de er. »Jeg kalder en skovl for en skovl,« som siger hun selv.

Sarah Hartvigsen Juncker

8. februar 2020

På mødebordet i Liselott Blixts (DF) kontor på Christiansborg står flere buketter friske blomster. De er en gave fra en patientorganisation som tak for det store politiske arbejde, hun har lavet for medlemmerne.

På væggen har hun hængt en indrammet leder fra det lægefaglige magasin Dagens Medicin op. Den er skrevet som en fremtidsdagbog fra 2022, hvor Liselott Blixt er blevet sundhedsminister og beskriver sine mange bedrifter. Tonen er kritisk og ironisk.

»Det er dejligt at se, at alle hospitalerne håndhæver det nye flagreglement og har hejst Dannebrog i dagens anledning,« lyder indledningen.

Liselott Blixt har siddet i Folketinget for Dansk Folkeparti i 12 år. Hun har været sundhedsordfører i hele perioden, og det gør hende til Christiansborgs længst siddende af slagsen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Alvin Jensen
  • Christian Mondrup
  • David Zennaro
  • Carsten Mortensen
  • Susan Hansen
  • Tommy Clausen
  • Eva Schwanenflügel
  • Oluf Husted
ingemaje lange, Bjarne Bisgaard Jensen, Alvin Jensen, Christian Mondrup, David Zennaro, Carsten Mortensen, Susan Hansen, Tommy Clausen, Eva Schwanenflügel og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Godt portræt af en flittig og dedikeret politiker, som fortjener respekt, især for kampen mod bullshit-diagnosen "funktionelle lidelser".

Det er godt for DF, at de har hende, så de ikke skejer fuldstændig ud i uvidenhed, som følgende beskriver meget humoristisk :

"Telefonen ringer. Det er Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup, der har et par spørgsmål til partiets holdning om juridisk kønsskifte – altså muligheden for at ændre cpr-nummer til det køn, man identificerer sig med.

»Nej-nej, det har intet med fysikken at gøre. Det er ikke det samme som en kønsskifteoperation. Du kan sidde derhjemme og gøre det,« forklarer hun."

Det ville jeg gerne se !! ;-)

Torben K L Jensen, ingemaje lange, Estermarie Mandelquist, Søren Fosberg, Susanne Kaspersen, Dennis Tomsen, Elise Berg, Birgit Kraft, Alvin Jensen og Tommy Clausen anbefalede denne kommentar

Liselott Blixt gør nok mere skade end gavn, i sit virke.

Jan Weber Fritsbøger, lars søgaard-jensen, Jakob Krogsager, Ida Torp Andersen, Erik Winberg, Gert Romme, Hans Larsen og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Cathrine Engsig

Tak til Information for at sætte fokus på en politiker der er alt andet end "levebrødspolitiker". De få gange jeg har mødt og talt med Liselott har hun overrasket med sin store specialiserede viden om mange emner. Hun virker grundig og har viljen til at grave et spadestik dybere end de fleste sundhedspolitikere. Hun inddrager lægefaglig viden fra andre steder end en Sundhedsstyrelse der ofte lukker sig om sig selv. Dette kombineret med ønsket om at skabe løsninger i vores sundhedsvæsen, så det udvikles i stedet for at gå baglæns, selvom hun bliver skudt på fra alle retninger, gør at jeg har stor respekt for hendes solide indsats. Tak for Liselott.

Birte Pedersen, ingemaje lange, Estermarie Mandelquist, Bjarne Bisgaard Jensen, Søren Fosberg, Susanne Kaspersen, Dennis Tomsen, Elise Berg, arne tørsleff, Birgit Kraft, Erik Fuglsang, Esben Gustavussen, Eva Schwanenflügel, Alvin Jensen og Pia M. Pedersen anbefalede denne kommentar

Blixt udgør en trussel mod embedssystemets uindskrænkede magt, og hurra for det. Når al magt korrumperer, skulle det være underligt, hvis det ikke også skete i sundhedssystemet.

Birte Pedersen, arne tørsleff, Estermarie Mandelquist, Bjarne Bisgaard Jensen, Søren Fosberg, Eva Schwanenflügel og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar

Og nu skal nu til at være begandler. Det må være konsekvensen af at lægerne siger at de ikke kan gøre hvad politikerne beslutter. Så må politikerne selv tage ansvaret på sig. De har jo åbenlyst forklaringer og behandlingsmodeller, modsat lægerne.

Claus E. Petersen

Hun er fucked up anti.vax'er.
Jeg ved ikke om jeg får børnebørn, men hun er den sidste politiker jeg vil have som ansvarlig for deres sikkerhed og helbred.

Jan Weber Fritsbøger, Mikael Nielsen, lars søgaard-jensen, Jakob Krogsager og Erik Winberg anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Hun har i realiteten åbnet en lukket syltetøjskrukke - og det skal hun have mange tak for.

Birte Pedersen, Estermarie Mandelquist, Eva Schwanenflügel og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Klaus Brusgaard

Imod HPV vaccine, støtter Penkowas forretning omk. piger med påståede HPV vaccine bivirkninger, tror ikke at genetik kan forklare sygdom, imod meningitis vaccine. Nedgør læger der klager over arbejdspres. Jo, i sandhed imponerende.

Jan Weber Fritsbøger, Kim Houmøller, Mogens Holme, lars søgaard-jensen, Jakob Krogsager og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Jan Weber Fritsbøger

kunne godt mistænke liselott for at være lettere naiv, at mene at DF er det parti som gør mest for de svage og ældre tyder da i den retning, ( men hun er vel lidt rigeligt højreorienteret så venstrefløjen var udelukket), det samme gør hendes holdning til vacciner måske.
at være ildsjæl er vel kun godt hvis man faktisk kæmper for en bedre verden, og set herfra gør DF det stik modsatte.