Læsetid: 7 min.

Mjølnerparkens boligselskab føler sig som »syndebuk« i politisk spil om ghettoplanen

Boligselskabet Bo-Vita, der vil sælge to boligblokke i Mjølnerparken, har været udsat for en regulær kampagne fra beboeraktivister. Det mener selskabets formand, Jan Hyttel
»Dele af pressen gør Bo-Vita til syndebuk for nogle politiske beslutninger, der er truffet i Folketinget med et meget stort flertal. Vi er bare et boligselskab, der opfylder den lovgivning, der nu er lavet,« siger boligselskabet formand, Jan Hüttel.

»Dele af pressen gør Bo-Vita til syndebuk for nogle politiske beslutninger, der er truffet i Folketinget med et meget stort flertal. Vi er bare et boligselskab, der opfylder den lovgivning, der nu er lavet,« siger boligselskabet formand, Jan Hüttel.

Sarah Hartvigsen Juncker

18. februar 2020

Jan Hyttel er godt træt af at være blevet til »syndebuk«.

Han er formand for boligselskabet Bo-Vita, der ejer Mjølnerparken på Nørrebro i København. Det er ham, der står for at gennemføre salget af to ud af Mjølnerparkens fire boligkarreer, for at de kan leve op til den nye ghettolovgivning.

Beslutningen om salg af Mjølnerparken har igennem flere måneder ført til kritik af boligselskabet. I Information har beboere blandt andet rettet kritik mod Bo-Vita for ikke at være blevet ordentligt informeret om deres rettigheder i forbindelse med genhusning.

Men kritikerne har ifølge formanden gjort Bo-Vita til en del af et politisk spil, som boligselskabet slet ikke er en del af.

»Dele af pressen gør Bo-Vita til syndebuk for nogle politiske beslutninger, der er truffet i Folketinget med et meget stort flertal. Vi er bare et boligselskab, der opfylder den lovgivning, der nu er lavet. Vi har lavet en plan for genhusning, og vi mener, at den kommer til at tjene beboerne bedst muligt,« siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Johnny Christiansen
Johnny Christiansen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Det er lidt for smart at ville unddrage beboerne muligheden for at blive genhuset på matriklen, ved at insistere på at benytte den såkaldte helhedsplan fremfor udviklingsplanen.

I det hele taget er Bo-Vita et selskab, der plejer egen interesse :

"Boligselskabet Bo-Vitas bestyrelse - og især formand Jan Hyttels indtægt er direkte forbundet med, hvor mange byggeprojekter boligselskabet sætter igang.
Jo mere det almennyttige boligselskab bygger og renoverer - jo mere tjener formanden.
Det skyldes, at boligselskabet udbetaler et særligt honorar for alle byggerier, der sættes i værk. Det gælder både nybyggerier og renoveringer."

Halvdelen af honoraret går til bestyrelsesformand Jan Hyttel.
Det mener professor Bent Greve er en uheldig incitamentstruktur.

"Jo mere boligselskab bygger - jo mere tjener bestyrelsesformand"
https://www.tv2lorry.dk/koebenhavn/jo-mere-boligselskab-bygger-jo-mere-t...

Men nu bakker Amnesty Mjølnerparkens beboere op, og foreslår dem at anlægge sag for diskrimination.

https://www.tv2lorry.dk/koebenhavn/mjoelnerparkens-beboere-vil-afproeve-...

Amnesty mener nemlig, at ghettoplanen strider mod både dansk lov og mod menneskerettighederne.

Christian Schönbeck, Per Klüver, Anina Weber, Karsten Aaen, Alvin Jensen, Katrine Damm, Marianne Stockmarr, Johnny Christiansen, Agnete La Cour og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

En bøn til Folketinget - ophæv Ghettoplanen - den gør kun problemerne større. Vedtag i stedet en lov der giver de almene boligselskaber lov/mulighed til at få billigere grunde, grundskatter osv..... så folk med lavindkomst har råd at bo der og så byg boliger i ALLE boligområder - så vil i "let" kunne opfylde jeres ønske om blandede boligområder ALLE steder.

Jan Bisp Zarghami, Jan Weber Fritsbøger, Per Klüver, Anina Weber, Karsten Aaen, Steffen Gliese, Alvin Jensen, Katrine Damm, Marianne Stockmarr, Johnny Christiansen, Ellen Jeppesen, Agnete La Cour og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Nej, almennyttige boligselskab er en del af den kooperative Boligbevægelsen og skal derfor tage den politiske kamp på deres beboeres vegne - herunder beskyttelse af de værdier, fællesskabet har etableret og ejer. Loyaliteten er overfor beboerne, ikke overfor politikerne. Man er en aktiv deltager i boligpolitikken.

Jan Weber Fritsbøger, Eva Schwanenflügel, Per Klüver og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Og selvfølgelig skal formanden ikke lønnes med et incitamentshonorar, han skal vælges til passe sine opgaver blandt medlemmerne.

Jan Weber Fritsbøger, Eva Schwanenflügel, Anina Weber og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar