Læsetid: 2 min.

Ny overenskomst skal sikre, at medarbejderne inddrages i virksomhedernes grønne omstilling

Den nye overenskomst for industriområdet lægger op til større inddragelse af medarbejderne i den grønne omstilling, deres arbejdsplads står over for at skulle igennem
11. februar 2020

Øget samarbejde mellem ledelse og medarbejdere skal være med til at understøtte virksomhedernes grønne omstilling.

Det er et af elementerne i det overenskomstforlig for industriområdet, som Dansk Industri (DI) og forhandlingsfællesskabet CO-industri blev enige om søndag.

»Vi tror på, at hvis man skal rykke, så skal man have alle gode ideer med. Det her handler om at få vores tillidsrepræsentanter med til bordet,« siger Mads Andersen, der er formand for 3F Industri og næstformand i CO-industri.

I et såkaldt protokollat skriver parterne, at den grønne omstilling fremover bør være »et naturligt tilbagevendende tema« i samarbejdsudvalgene på de enkelte virksomheder. Udvalgenes arbejde skal understøttes af konsulenter fra TekSam – et samarbejdsorgan mellem DI og CO-industri – der nu skal have »særlig opmærksomhed« på den grønne omstilling, »herunder på hvordan ansatte og ledere kan klædes på til samarbejdet på virksomhederne om bæredygtighed«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

"Hvis en virksomhed skal producere på en anden måde som led i den grønne omstilling, vil det eksempelvis være oplagt, at samarbejdsudvalget diskuterer, om arbejdet skal organiseres på en anden måde, forklarer han. Et andet tema kunne være, om den grønne omstilling skaber et behov for nye efteruddannelser af medarbejderne."

Skal samarbejdsudvalgene ikke normalvis diskutere arbejdets organisering og givne kompetenceudviklingsbehov? Hvis dette er nye muligheder som kvalificerer, så tegnes der vist samtidig et billede af et arbejdsmarked på stenalderniveau.