Nyhed
Læsetid: 2 min.

Ny overenskomst skal sikre, at medarbejderne inddrages i virksomhedernes grønne omstilling

Den nye overenskomst for industriområdet lægger op til større inddragelse af medarbejderne i den grønne omstilling, deres arbejdsplads står over for at skulle igennem
Indland
11. februar 2020

Øget samarbejde mellem ledelse og medarbejdere skal være med til at understøtte virksomhedernes grønne omstilling.

Det er et af elementerne i det overenskomstforlig for industriområdet, som Dansk Industri (DI) og forhandlingsfællesskabet CO-industri blev enige om søndag.

»Vi tror på, at hvis man skal rykke, så skal man have alle gode ideer med. Det her handler om at få vores tillidsrepræsentanter med til bordet,« siger Mads Andersen, der er formand for 3F Industri og næstformand i CO-industri.

I et såkaldt protokollat skriver parterne, at den grønne omstilling fremover bør være »et naturligt tilbagevendende tema« i samarbejdsudvalgene på de enkelte virksomheder. Udvalgenes arbejde skal understøttes af konsulenter fra TekSam – et samarbejdsorgan mellem DI og CO-industri – der nu skal have »særlig opmærksomhed« på den grønne omstilling, »herunder på hvordan ansatte og ledere kan klædes på til samarbejdet på virksomhederne om bæredygtighed«.

»Det her rykker selvfølgelig ikke ved ledelsesretten. Men det kvalificerer ledelsen til at træffe nogle beslutninger på et så godt oplyst grundlag som muligt,« siger Anders Just Pedersen, der er underdirektør i DI og chef for organisationens samarbejds- og arbejdsmiljøafdeling.

En hensigtserklæring

Hvis en virksomhed skal producere på en anden måde som led i den grønne omstilling, vil det eksempelvis være oplagt, at samarbejdsudvalget diskuterer, om arbejdet skal organiseres på en anden måde, forklarer han. Et andet tema kunne være, om den grønne omstilling skaber et behov for nye efteruddannelser af medarbejderne.

»Det bliver så TekSams opgave at understøtte, at man ude på virksomhederne er i stand til at tage sådan nogle drøftelser og diskussioner i samarbejdsudvalgene,« siger Anders Just Pedersen og nævner, at det blandt andet kan være gennem temamøder, nyhedsbreve og konsulentbistand fra TekSams syv samarbejdskonsulenter.

– Skal man se det her initiativ som noget, der skal være med til at skubbe på omstillingen – eller som noget, der skal sikre, at omstillingen ikke sker på en måde, som medarbejderne synes er uhensigtsmæssig?

»Det er nok mere det sidste. Den grønne omstilling er godt på vej. Det her skal så være med til at sikre, at omstillingen sker på den klogeste og bedste måde ved at få så mange synspunkter og ideer med som muligt.«

Aftalen giver dog ikke hverken arbejdsgivere eller lønmodtagere nogen egentlige rettigheder, påpeger lektor og arbejdsmarkedsforsker Laust Høgedahl fra Aalborg Universitet.

»Det er mere en hensigtserklæring, som man vil arbejde for via samarbejdsudvalgene. Det er frivillighedens og de gode viljers vej,« siger han.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

"Hvis en virksomhed skal producere på en anden måde som led i den grønne omstilling, vil det eksempelvis være oplagt, at samarbejdsudvalget diskuterer, om arbejdet skal organiseres på en anden måde, forklarer han. Et andet tema kunne være, om den grønne omstilling skaber et behov for nye efteruddannelser af medarbejderne."

Skal samarbejdsudvalgene ikke normalvis diskutere arbejdets organisering og givne kompetenceudviklingsbehov? Hvis dette er nye muligheder som kvalificerer, så tegnes der vist samtidig et billede af et arbejdsmarked på stenalderniveau.