Læsetid: 4 min.

Professor efter dom i Nedim Yasar-sag: Tidligere bandemedlemmer er ikke beskyttet godt nok

Tirsdag blev to mænd idømt livstid for drabet på tidligere bandemedlem og radiovært Nedim Yasar. Han havde inden sin død gennemført politiets EXIT-program. Professor sår nu tvivl om, hvorvidt der er nok beskyttelse for tidligere bandemedlemmer
Yasar stiftede i sin tid en lokal bande, Los Guerreros, der var støtte for rockergruppen Bandidos. Det var udsigten til at blive far, der fik ham til at bryde med bandetilværelsen.

Yasar stiftede i sin tid en lokal bande, Los Guerreros, der var støtte for rockergruppen Bandidos. Det var udsigten til at blive far, der fik ham til at bryde med bandetilværelsen.

Jonas Pryner Andersen

26. februar 2020

Klokken 19.33 den 19. november 2018, kort efter, at den tidligere bandeleder Nedim Yasar havde forladt receptionen for sin nye bog på Hejrevej i Københavns Nordvestkvarter, blev han skudt gennem ruden i sin bil. Dagen efter blev han erklæret død.

Tirsdag formiddag faldt der dom i sagen om drabet på Yasar. Et nævningeting i Retten på Frederiksberg kendte to mænd, hvoraf den ene er rocker, og den anden agerede chauffør, skyldige i drab på den tidligere bandeleder. Begge fik livstid og begge ankede dommen på stedet. De nægter sig skyldige.

Politiet var ikke på Hejrevej, den dag Nedim Yasar blev skudt. Og det skulle de egentlig heller ikke være. For selv om Nedim Yasar havde været en del af politiets EXIT-program for tidligere bandemedlemmer, havde han for længst forladt programmet, og derfor var det ikke længere politiets ansvar at beskytte ham.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • erik pedersen
  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
erik pedersen, David Zennaro og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ete Forchhammer

Mangler EXIT-folk at ha' et "Levefrihedsselskab" i stil med og så højtråbende som "Trykkefrihedsselskabet" i ryggen?
Er det en af forskellene på Nedim Yasar og Rasmus Paludan, for der kan jo åbenbart godt ofres millioner på at beskytte en enkelt person?

erik pedersen, Eva Schwanenflügel, Lillian Larsen og Ole Frank anbefalede denne kommentar

Ja, folk skal kunne leve deres liv i fred. Og i hvert fald rockergrupper respekterer normalt, hvis man efter en exit forholder sig passivt. Det har han nok ikke gjort, og så sker det. Jeg vil under ingen omstændigheder forsvare mord, men jeg synes, vi har så rigeligt af politi og overvågning som det er.