Læsetid: 5 min.

»Det er meget rart at snakke om, at vi ikke skal sammenligne os med noget fra photoshop«

I Uge Sex er landets skoleelever blevet undervist i kropsidealer og mangfoldighed. Asger, Romeo, Liva og Sofie fra Tove Ditlevsen Skole har kigget i en billedbog med appelsinhud og naturlig hårvækst, og det er noget lidt andet, end de er vant til fra sociale medier
»Det er som om, at kendissen Kim Kardashian er i rummet. De unge nævner hende gentagne gange, da snakken falder på vor tids kropsideal. De to piger fortæller, at idealet for den kvindelige krop i deres øjne har form som et timeglas. Med lange slanke ben og store læber.« skriver Daniel Hovalt Nielsen.

»Det er som om, at kendissen Kim Kardashian er i rummet. De unge nævner hende gentagne gange, da snakken falder på vor tids kropsideal. De to piger fortæller, at idealet for den kvindelige krop i deres øjne har form som et timeglas. Med lange slanke ben og store læber.« skriver Daniel Hovalt Nielsen.

Sarah Hartvigsen Juncker

8. februar 2020

Der sidder fire unge mennesker omkring et bord. Foran dem ligger en billedbog og udfolder uredigerede kroppe i fuld flor.

»Hun har meget løs hud,« siger 15-årige Asger Tiedt. De andre nikker.

»Men hun ser glad ud for sin krop,« indvender Romeo Thomsen på 14.

»Jeg synes automatisk, at hun ser pæn ud, fordi hun ser ud som om, hun selv synes, hun er det,« siger 15-årige Liva Linnet.

Asger Tiedt, Romeo Thomsen og Liva Linnet læner sig ind over BODY BOOK ligesom 14-årige Sofie Mølgaard. Som noget nyt har Sex & Samfund i anledning af Uge Sex udgivet billedbogen. Temaet for Uge Sex i år er kropsidealer og mangfoldighed, og mere end halvdelen af landets folkeskoleelever deltager i undervisningskampagnen.

Sex & Samfund gennemførte i 2018 en undersøgelse af unges syn på deres krop, der viste, at 74 procent af folkeskoleelever enten er meget eller nogenlunde tilfredse med egen krop. Ni procent er utilfredse eller mindre tilfredse, mens godt 17 procent hverken er tilfredse eller utilfredse. Den konkluderede også, at elevernes selvværd præges af deres syn på egen krop.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jakob Trägårdh
Jakob Trägårdh anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu