Læsetid: 4 min.

Venstre har vetoret over for ny udligningsreform

For S-regeringen kredser forhandlingerne om en ny udligningsordning først og fremmest om at få lokket Venstre med. Derfor vil den endelige aftale om fordelingen af kommunernes skattekroner uundgåeligt blive mindre socialt og geografisk afbalanceret, end statsminister Mette Frederiksen har lagt op til udadtil: Ideologien rammer realpolitikken. Igen
Socialdemokratiet har brug for Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen, hvis partiet skal have en bred udligningsreform. Det giver ham gode kort på hånden.

Socialdemokratiet har brug for Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen, hvis partiet skal have en bred udligningsreform. Det giver ham gode kort på hånden.

Henning Bagger

22. februar 2020

Flertallet er faktisk på plads. De tre støttepartier bakker på forhånd op om S-regeringens udspil til en ny kommunal udligningsordning, og ugens forhandlingsmøder med de tilbageværende borgerlige partier kunne hurtigt have været afviklet som rene høflighedsvisiter.

Men finansminister Nicolai Wammen (S) og indenrigsminister Astrid Krag (S) kan ikke nøjes med 90 mandater.

Landspolitisk er det ganske enkelt nok, at De Radikale, SF og Enhedslisten støtter den foreslåede omlægning, hvor S-regeringen vil flytte godt 1,5 milliarder kroner væk fra de rigeste kommuner og sende dem ud til de fattigste provinskommuner for at skabe bedre økonomiske vilkår for, at kommunerne kan levere det samme velfærdsniveau over hele landet.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Torben K L Jensen
Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben K L Jensen

Alle udligningsforslag til dato har været med et snævert flertal (regeringens eget) og Mette F. kan faktisk regne med at sidde på regeringsmagten i mindst 2 perioder så hvorfor i alverden skulle hun svigte egne vælgere og støttepartier ved at vælge fjenden - Venstre ? Det er en ommer Trier.

Hvem er Jakob Ellemann-Jensen? Er det ham fra: "Forsvundne danskere"?

Bjarne Bisgaard Jensen, Torben K L Jensen, Helle Walther, Birte Pedersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Lars Løkke kan jo ikke nære sig, han skriver nu i BT, spalte op og ned om alt det, hanvist aldrig selv nåede, men mener at have forstand på nu. Han fortæller Venstre, hvad de skal og ikke skal, og hvor dum Mette F og hendes regering er. Næ Han osv osv. hvor er han dog patetisk og han er altså ikke savnet. Men han genopstiller og forventer en position, blot vent og se.

Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar

Regler for den nye udligningsreform er:Hvis Soc.Dem borgmester flere penge, hvis V borgmester det samme, Hvis K borgmester af med penge