Læsetid: 2 min.

Vindistributør ændrer oprindelsesland for vin fra Golan – men ikke til det korrekte

Vinfirmaet Best Selection, som distribuerer vin i Danmark fra en vingård i en israelsk bosættelse i Golanhøjderne, har efter en artikel i Information ændret oprindelseslandet for vinen på sin hjemmeside. Men ikke til det, som Fødevarestyrelsen foreskriver
Den er stadig gal med mærkningen af vine, der er dyrket i Golanhøjderne, men markedsføres som israelske vine.

Den er stadig gal med mærkningen af vine, der er dyrket i Golanhøjderne, men markedsføres som israelske vine.

Jalaa Marey

12. februar 2020

Den er stadig gal med mærkningen af vin fra Golanhøjderne, der markedsføres og sælges i Danmark, selv om distributøren af vinene fra Golan for nylig har ændret oprindelseslandet på hjemmesiden. Som tidligere beskrevet i Information har adskillige danske vinfirmaer gennem længere tid reklameret for og solgt vin, der er dyrket i Golanhøjderne, men markedsført vinene som israelske vine.

En sådan mærkning af oprindelsesland er i strid med de gældende regler, for hverken EU eller Danmark har anerkendt den israelske annektering af det nordlige Syrien, som Israel har praktiseret siden 1967.

Efter Informations artikel har Best Selection, som er den danske distributør af vine fra vinproducenten Golan Heights Winery, ændret oprindelseslandet for de ti vintyper fra Golan, som firmaet selv markedsfører. Hvor oprindelseslandet tidligere var angivet som »Israel«, står der nu »Golan Heights« som vinenes oprindelsesland på firmaets hjemmeside.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Hans Larsen
 • Alvin Jensen
 • Poul Anker Sørensen
 • Carsten Munk
 • Dorte Sørensen
 • Christian Mondrup
 • Johnny Christiansen
 • Marianne Stockmarr
 • Anker Heegaard
 • Eva Schwanenflügel
 • Thomas Tanghus
 • Olaf Tehrani
 • Peter Beck-Lauritzen
Hans Larsen, Alvin Jensen, Poul Anker Sørensen, Carsten Munk, Dorte Sørensen, Christian Mondrup, Johnny Christiansen, Marianne Stockmarr, Anker Heegaard, Eva Schwanenflügel, Thomas Tanghus, Olaf Tehrani og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kent Nørregaard

Vor herre bevares.

Hvis EU lukker for samhandlen med besættelsesmagten Israel i dag har vi en palæstinensisk stat i morgen. Få nu den slyngelstat banket på plads én gang for alle! Med fredelige og demokratiske midler, noget de virkeligt frygter.

Jens Flø, Hans Larsen, Carl Chr Søndergård, Alvin Jensen, Poul Anker Sørensen, Gert Romme, Torben Arendal, Erik Winberg, Nike Forsander Lorentsen, Jesper Sano Højdal, Anders Graae og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar
Ib Christoffersen

Kent, mon dog, de kan jo ikke blive enige om noget som helst. Men måske det kan fremme processen, så der kun er et par årtier til en palæstinensisk stat bliver en realitet.

Kent Nørregaard

De skal vel heller ikke blive enige? Det er israelerne der nægterne palæstinenserne noget, ikke omvendt. Så det er på tide at vi nægter den selvudråbte jødiske stat samhandel med os så de stopper den ondskabsfulde og efterhånden 70-årige annekteringsleg.

Torben Arendal, Alvin Jensen og Poul Anker Sørensen anbefalede denne kommentar