Analyse
Læsetid: 4 min.

Asylnødbremse kortslutter blå blok

S-regeringen er kommet de borgerlige partier i forkøbet med advarslen om at ville indføre en såkaldt asylnødbremse i tilfælde af flere spontane asylansøgere. Samtidig er blå blok røget ud i en indbyrdes kamp om linjen i udlændingepolitikken
Mette Frederiksen og S-regeringen har med sin hårde kurs på udlændingeområdet lagt sig ud med støttepartierne, men også lukket flanken over for de blå partier, der nu strides om, hvorvidt V og formand Jakob Ellemann-Jensen er for bløde.

Mette Frederiksen og S-regeringen har med sin hårde kurs på udlændingeområdet lagt sig ud med støttepartierne, men også lukket flanken over for de blå partier, der nu strides om, hvorvidt V og formand Jakob Ellemann-Jensen er for bløde.

Jens Dresling

Indland
7. marts 2020

Under normale omstændigheder ville alt i dansk politik snurre om splittelsen mellem Socialdemokratiet og støttepartierne i den aktuelle asylpolitik. Men omstændighederne er ikke normale. Fronterne i udlændingepolitikken er i opbrud: Socialdemokratiet fører en langt hårdere kurs, end mange havde forventet, og den borgerlige opposition virker travlt optaget af interne opgør.

Den nyklassiske konflikt er ellers klar: Socialdemokratiet og dets støttepartier er fundamentalt uenige om, hvordan Danmark skal håndtere en pludselig stigning i antallet af asylansøgere, hvis situationen på grænsen mellem Tyrkiet og Grækenland skulle komme ud af kontrol, som det tumultarisk skete tilbage i 2015.

De borgerlige partiers foretrukne skræmmebillede af en socialdemokratisk regering er faktisk ved at blive til virkelighed: Umiddelbart har S-regeringen ikke flertal sammen med støttepartierne på et centralt politikområde, og udlændingepolitikken slår igen en dyb kile ned mellem Socialdemokratiet og de rød-grønne partier.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben Lindegaard

Pia Olsen Dyhr har 100% ret i, at vi bør modtage 500 kvoteflygtninge allerede i år.
Det behøver ikke være de allermest uintegrerbare -
men vi skal modtage 500 kvoteflygtninge.

Det er en skændsel for landet, at vi helt har lukket for modtagelsen af kvoteflygtninge.

Rikke Nielsen, Kenneth Krabat, Pia Kühnell og Elisabeth From anbefalede denne kommentar

Det er nu rart, at asylpolitik ikke behandles som en dybt traumatisk menneskelig skæbnefortælling.
Sådan en gang politisk amatør skak glider så dejlig ubesværet ned sammen med søndags krydderen.

Eva Schwanenflügel

"Parlamentarisk er Danmark således ved at få en Große Koalition i udlændingepolitikken, hvor Socialdemokratiet og Venstre udgør flertallet i form af en ny midterblok."

Den interne rivalisering om hvem der er strammest på udlændingespørgsmålet forhindrer effektivt at Folketinget beskæftiger sig med ting af vigtighed, såsom klimaændringer, ulighed, fattigdom, det blæksprutteagtige beskæftigelsesapparat, kontrol, mistillid og stigmatisering af ledige, ligestilling, miljø, sundhed, kultur, kunstig intelligens, oprettelse af økonomisk dysfunktion i kommunerne, forbedrede uddannelser, etc.

Alle håb om en ændret politisk tilgang til de reelle problemer i samfundet er gjort til skamme.

Vi skal fortsat ævle om håndtryk, ghettoplan, fremmedkrigere, påstået antisemitisme på venstrefløjen, overvågning, og pigtråd ved grænsen til vi får mavesår af al den fjendtlige galde, vi ophober i systemet.

Vi venter på Godot.

Erik Fuglsang

Den relativt store tilslutning til socialdemokratiet kan partiet - et meget langt stykke hen ad vejen - takke den forholdsvist stramme udlændingepolitik for. En rød fordelingspolitk og læidt pyntegrønt er slet ikke nok for deres vælgere. Værdipolitikken vejer tungt for mange vælgere i det store røde parti. Uden en stram udlændingepolitik havde de aldrig ført stemmer hen over midten i det omfang, som de gjorde.. Med Mette F. er der næppe selv den ringeste udsigt til reelle lempelser i udlændingepolitikken.

Det kan man jo så glæde sig eller græmmes over - alt efter temperament !

Eva Schwanenflügel

@ Erik Fuglsang

Du har sikkert ret i, at S har fået flere stemmer på grund af deres strammer-politik.
Men glem nu ej det forjættebde løfte om tidligere pension til Arne, samt klimadagsordenen.

Det er endnu for tidligt at konkludere alt for håndfast, at udlændingedagsordenen er alfa og omega for vælgerhavet - selvom den evolverende krise ved den græske grænse, samt i Idlib-provinsen, med sikkerhed vækker Holger Danske i mangen slumrende blå Bjarne.

Vi må have pigtråd på vildsvinehegnet, er der uomtvisteligt mange der sørgeligt nok mener helt ned i maven.

Eva Schwanenflügel

* forjættende

Ole Rasmussen

Nu har S i runde tal kun opbakning fra 1/4 af befolkningen og det er ret stabilt. Hvorfor folk står bag S er mig en gåde, men sådan er det, for uagtet de mange svinepelse, alle de politiske modstandere, står de uden en egentlig en politik. Luftkasteller. Blå blok er selvfølgelig kortsluttet, da de fleste går ind for et samfund som det så ud i 1864. Derfor jammer fra alle de pro konservative som hellere vil i krig end skabe et trygt samfund. Desværre rider S med på vognen.