Nyhed
Læsetid: 4 min.

Coronaoverblikket: Gør som Dronningen og Vanilla Ice siger – Stop, collaborate and listen!

Informations daglige coronaoverblik er klar til dig
Dronning Margrethe talte med store bogstaver og henvendte sig direkte til de, der stadig ikke retter sig efter myndighedernes anbefaling med en svada, der næsten slår »Dumsmart«: »Det er tankeløst, og det er først og fremmest hensynsløst. Det kan man ikke være bekendt.«.

Dronning Margrethe talte med store bogstaver og henvendte sig direkte til de, der stadig ikke retter sig efter myndighedernes anbefaling med en svada, der næsten slår »Dumsmart«: »Det er tankeløst, og det er først og fremmest hensynsløst. Det kan man ikke være bekendt.«.

Indland
18. marts 2020

Velkommen til Informations coronaoverblik. Her samler, sorterer og prioriterer vi de vigtigste historier om coronapandemien og de konsekvenser, den har for vores samfund, for økonomien og for sammenhængskraften. Læs med her, eller tilmeld dig overblikket på mail. Det er gratis.

All right stop/Collaborate and listen ...

Ja, undskyld, vi prøver bare at råbe de helt unge op ved at smide lidt nymodens hip-hop ind i oplysningsarbejdet, nu hvor Kongehuset i går forsøgte at råbe de ældre op.

Selvom vi kan være nogle kynikere og republikanere her på stedet, så var det altså et næsten rørende øjeblik, da regenten for første gang siden krigens afslutning trådte frem og talte direkte til nationen.

Og alvoren var ikke til at misforstå. Dronning Margrethe talte med store bogstaver og henvendte sig direkte til de, der stadig ikke retter sig efter myndighedernes anbefaling med en svada, der næsten slår »Dumsmart«:

»Det er tankeløst, og det er først og fremmest hensynsløst. Det kan man ikke være bekendt.«

Bagefter kunne man høre fyrværkeri over København, så selvom vi sad og savnede et »Gud bevare Danmark«, må der alligevel være nogen, der kom i den rette stemning. Man må bare håbe, at formen ikke stod i vejen for budskabet, for der er stadig grund til både at lytte til Vanilla Ice og Dronning Margrethe.

129 er nu indlagte på danske hospitaler, 24 på intensiv og 18 med respirator. Det er stadig små tal, men de bliver ved med næsten at fordoble sig. I USA er over 100 døde, og i Italien døde 345 alene i går som følge af sygdommen.

Ung, gammel royalist eller hip-hopper, her er dagens coronaoverblik fra Information.

Døgnets vigtigste nyheder

  • Mette Frederiksen lukker butikker og stopper forsamlinger. Fra kl. 10 i dag var det ikke længere tilladt at samles mere end 10 personer ved offentlige arrangementer og begivenheder – hverken udenfor eller indenfor. Restauranter, værtshuse, storcentre, diskoteker, frisører, tatovører og lignende skal holde lukket.
  • Regeringen vil give selvstændige en kompensation og betale pressede branchers udgifter. Det sagde finansminister Nicolai Wammen (S) på et pressemøde kl. 12 i dag, hvor det blandt andet kom frem, at selvstændigt erhvervsdrivende, som oplever store fald i deres omsætning, vil blive kompenseret med 75 procent af omsætningstabet. Forslagene fra regeringen vil koste op mod 40 milliarder kroner.
  • EU lukker sine ydre grænser. Det sker efter et videomøde mellem EU’s 27 stats- og regeringschefer i går. Indrejseforbuddet kommer til at vare i 30 dage, og EU-borgere kommer ikke til at være omfattet af forbuddet. Ligeledes besluttede de svenske myndigheder i går at lukke deres grænser til blandt andet Danmark
  • Musikfestival i Glastonbury i England aflyses. Det er en af verdens største festivaler og skulle afholdes ugen inden Roskilde Festival.
  • Alle konfirmationer bliver udskudt til efter pinsen i starten af juni. Det skriver Københavns Stift på sin hjemmeside på vegne af landets biskopper.

De vigtigste coronahistorier

Ed Jones

Det her kan blive værre end finanskrisen

Det kunne ellers se ud, som om Mette Frederiksen bevidst gik efter et særlig segment, da hun ved pressemødet i går fremhævede lukningen af solcentre, værtshuse, storcentre, tatovører og fitnesscentre, men vi vil alle sammen blive ramt af den økonomiske krise, der allerede nu kan mærkes. Staterne skal stille hidtil uhørt store mængder penge til rådighed med budskabet: Hold det hele flydende, til samfundet atter kommer op at køre. Vi ser på den økonomiske krise i dagens avis. (Dagbladet Information)

Sydkorea tester næsten tre gange så mange for coronavirus som Danmark

Bør vi følge trop? WHO opfordrer til, at lande begynder at teste flere for coronavirus, og nu åbner sundhedsministeren op for at teste flere i Danmark. Blandt eksperter er der uenighed om, hvad der er den bedste strategi for at stoppe spredningen. Information giver et overblik over standpunkterne. (Dagbladet Information)

»Vi står ikke midt i en kri­se. Vi står i en gi­gant­kri­se.«

Det siger Dagbladet Børsens cheføkonom Steen Bocian til chefredaktør for samme avis Bjarne Corydon, der selv er gået i førebunkeren for at lave en ny åben podcast-serie i anledningen af Coronakrisen. Her taler Bocian blandt andet om, at staten kommer til at skulle kompensere erhvervslivet med op til 100 milliarder, som det ser ud nu. (Børsen)

Den Korte Radioavis er genopstået

Det lukkede Radio 24syv-program med den fiktive seniorreporter Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm og hendes mellemleder Rasmus Bruun har i krisetiden lavet kort »CoronAvis«, for ikke at stå tilbage for deres tidligere kollega Asger Juhl, der i disse dage har stor succes med den nonfiktive og virkelig efne facebook-tv-kanal ‘Den Uafhængige coronaupdate’. Første program kom ud i går kl. 22. (Den Korte CoronAvis + Den Uafhængige)

Der må være en sur smiley på vej til Wuhans fiskemarked

I aftes faldt vi i Youtube-gryden med tv-indslag fra CBS og CNN om Covid-19’s epicenter i Wuhan. Og man skal nok ikke være fra fødevarekontrollen for at kunne se plads til forbedring. En kommende tommelfingerregel kunne være ikke at foretage slagtninger af levende gnavere på det samme bord, som du sælger stegte flagermus og friske fisk. (CNN + CBS News)

Hvis du synes den sidste henvisning her er lige til grænsen af, hvad man kan tillade sig over for kineserne, så vil vi altså bare lige gøre opmærksom på at verdens mest magtfulde mand lige har startet en ny diplomatisk krise ved at døbe Covid-19 'The Chinese virus'. Man kan altid regne med Trump.

Spred ordet, ikke smitten

Det var de vigtigste toppe efter endnu et hektisk døgn bag nedrullede gardiner. Vi gik ind med rytmisk musik til de unge, så de bedre kan forstå budskabet – vi kan også gå ud med det. Hatten på sned, og gør, hvad MC Hammer siger. Hammertime!

 

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Henrik Bjerre

Taler Danmarks Dronning til Nationen? Den amerikanske præsident holder tale til Nationen, og humoristerne fra Tæskeholdet brugte terminologien for en del år siden. Desuden har kommentatortråden på det stærkt Republikanske Ekstra Bladet dette navn.

Men Dronning Margrethe d. II holder vel tale til det danske folk, færinger og grønlændere? Eller måske til alle i Kongeriget Danmark og alle danske der opholder sig i udlandet.

Thomas Tanghus

Hvis man, som mig, ikke har nogen Facebook-konto, kan Den Korte CoronAvis også lyttes til her: https://www.spreaker.com/user/12150513/den-korte-coronavis-17-03-2020

Mere end den epidemiologiske krise og de patologiske konsekvenser heraf, vil Corona/Covid-affæren formentligt i fremtiden blive husket for at være den hidtil mest omfattende, globale øvelse i massekontrol.

Thomas Tanghus, Lars Steffensen, Flemming Berger og Torben Arendal anbefalede denne kommentar

Det kan være jeg misforstår dig , Hanne

Men corona epidemien er atlså ikke en øvelse med figuranter og hønseblod eller marmelade.

Hvad tror du resultatet er uden en form for kontrol af befolkningens adfærd under en panepidemi, anarki, den stærkes ”ret”?

Hvis du har en formening om at dette en er veltilrettelagt ”øvelse” fra magthavernes side, hvad begrunder du det med?

Lars Steffensen

"corona epidemien er atlså ikke en øvelse"

Den kinesiske smitte er som forventeligt fulgt af en øvelse i udbredelse af kommunistisk propaganda som Informations og Dr.dk's journalister gengiver ordret og ukritisk.

"For første gang siden coronavirusudbruddets start er nul personer det seneste døgn registreret som smittede i virussets oprindelige epicenter, millionbyen Wuhan i Kina.
Det viser en opgørelse fra Kinas Nationale Sundhedskommission"

https://www.dr.dk/nyheder

"Arbejdet genoptages i nøgleindustrier i Wuhan i Kina
Provinsmyndighederne i Hubei tager skridt frem mod normalisering i coronaviruskrisens epicentrum."

https://www.information.dk/telegram/2020/03/arbejdet-genoptages-noeglein...

Sundhedsstyrelsens test for coronavirus bør udvides, så vi kan få svar på følgende følgende:

Er du smittet med en virus der er kinesisk, dansk, asylansøger, totalitær, neoliberal eller liberal; demokratisk, socialist, eller på øvelse, propaganda tur eller rødhåret og sluttelig, hvorfor den ikke angriber i forvejen døde og begravede personer.

Så er der vist taget højde for det meste :-)