Læsetid: 8 min.

Samsøs miljøhelt: Borgerne vil have ansvar, ikke et grønt hold kæft-bolsje

Efter Anden Verdenskrig og under 1970’ernes oliekrise kunne nationen stå sammen om store, svære omstillinger. Klimakrisen er det danske samfunds hidtil største udfordring – alligevel inddrager man ikke de forandringskræfter, der findes rundt om i landet, siger Søren Hermansen
Efter Anden Verdenskrig og under 1970’ernes oliekrise kunne nationen stå sammen om store, svære omstillinger. Klimakrisen er det danske samfunds hidtil største udfordring – alligevel inddrager man ikke de forandringskræfter, der findes rundt om i landet, siger Søren Hermansen

Sara Houmann Mortensen

6. marts 2020

»Jeg synes, det er upassende for en socialdemokratisk regering at være så forhippet på en markedsstyret udvikling. Det er en liberal tankegang, som ikke hører hjemme i en socialdemokratisk regering og slet ikke i en politisk sammenhæng, der handler om bæredygtighed, og hvor det gælder om at få hele Danmark til at gå den rigtige vej for at nå disse virkelig ambitiøse klimamål.«

Søren Hermansen er godt utilfreds med den manglende inddragelse af de folkelige kræfter i den formidable grønne omstillingsproces, der forestår.

Han mener, at tænkningen i regeringen domineres af en forestilling om erhvervslivets tunge aktører som dem, der kan levere storskalaløsninger i markedsdrevne top down-processer. Man har ikke forstået, at ægte folkelig deltagelse er nødvendig for både at opnå de nødvendige CO2-reduktioner og for at sikre accept og opbakning til den udfordrende proces, der forestår.

Søren Hermansen ved om nogen, hvad han taler om. Han er uddannet landmand, men har i mere end 20 år været optaget af at realisere den grønne omstilling på Samsø, siden 2007 som direktør for Samsø Energiakademi.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Tommy Clausen
  • Johnny Christiansen
  • Eva Schwanenflügel
  • Christian Mondrup
  • Hanne Kock
  • Frank Borchorst
  • Thomas Tanghus
  • Marianne Stockmarr
  • Lise Lotte Rahbek
Tommy Clausen, Johnny Christiansen, Eva Schwanenflügel, Christian Mondrup, Hanne Kock, Frank Borchorst, Thomas Tanghus, Marianne Stockmarr og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne artikel

Kommentarer

Ete Forchhammer

Desværre ringer alarmklokkerne heller ikke her i forstaden... der er alt for langt til Samsø, og for kort til cafeerne og storcentrene