Nyhed
Læsetid: 4 min.

Klimarådet: Landbrugets klimaplan baserer sig på stor optimisme om, at andre vil betale

Klimapartnerskabet for fødevarer og landbrug tror på dobbelt så store CO2-reduktioner som dem, vi har identificeret, siger Klimarådet
Hvor Klimarådet mener, at landbrugets udledninger i 2030 kan reduceres med 1,4 millioner ton CO2 ved at udtage lavbundsjorde, når landbrugspartnerskabet frem til en reduktion på hele 3,4 millioner ton ved på papiret at udtage over 100.000 hektar frem mod 2030.

Hvor Klimarådet mener, at landbrugets udledninger i 2030 kan reduceres med 1,4 millioner ton CO2 ved at udtage lavbundsjorde, når landbrugspartnerskabet frem til en reduktion på hele 3,4 millioner ton ved på papiret at udtage over 100.000 hektar frem mod 2030.

Henning Bagger

Indland
30. april 2020

Fødevare- og landbrugssektoren er det af de 13 regeringsnedsatte klimapartnerskaber, der står for den største hjemlige udledning af CO2 og andre drivhusgasser – i de seneste år har udledningen endda været svagt stigende.

Derfor har der været knyttet særlig interesse til dette klimapartnerskabs foreslåede bidrag til at nå det officielle mål om 70 procent CO2-reduktion i 2030 – og dermed også til Klimarådets vurdering af dette bidrag, offentliggjort torsdag som del af rådets gennemgang af samtlige partnerskaber.

Klimarådet leverede i marts sine egne forslag til, hvordan det nationale 70-procentsmål kan nås, herunder i jordbrugssektoren, og i den aktuelle vurdering af partnerskaberne fastslår rådet, at »der er et betydeligt overlap mellem Klimarådets og klimapartnerskabets konkrete forslag til indsatser« i denne sektor.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det er jo som det plejer når det gælder landbruget. Først benægter bønderne, at der overhovedet er et problem med deres måde at producere på. Når den så ikke går længere, så prøver de på at bagatellisere problemet og dets omfang, og fortæller, at det er værre andre steder - hvad ingen benægter.
Når så kritikken fortsætter, og det strammer til, så forlanger bønderne, at andre skal betale for deres forurening, og at de i øvrigt skal have flere EU-tilskud, for ellers kan de ikke overleve, og så er de nødt til at flytte til Ukraine. Hvad de vil leve af der, er dog uvist, for her kan de ikke opretholde tilværelsen ved hjælp af statsstilskud. Men her kan de til gengæld nu blive frie landmænd .- deres våde drøm - og ellers medicinere dyrene alt det de vil.
Måske skulle vi lade dem rejse, og så lade ærlige økobønder overtage produktionen - det kan kun blive bedre.

søren ploug, Christian Skoubye, Jan Weber Fritsbøger, John Hansen, Thomas Tanghus, Marianne Stockmarr, Palle Yndal-Olsen, Lise Lotte Rahbek, Søren Lind, Susanne Kaspersen, Kim Houmøller, Steffen Gliese, Palle Jensen og Thomas Jørgensen anbefalede denne kommentar
Flemming Jensen

Regeringen og støttepartierne bør gå sammen om en nedlukning af storlandbrug i Danmark.
Lad os støtte små økolandbrug istedet.
Lad os på denne måde få genoprettet naturen og biodiversiteten for de kommende generationer.
Landbruget som vi kender idag er en tragisk historie, ikke mindst økonomisk.
På kort sigt ville vi mærke en lille nedgang på Danmarks BNP, men det vil ikke kunne mærkes.
Kom nu igang kære politikere, det kan kun gå for langsomt.

søren ploug, Jan Weber Fritsbøger, John Hansen, Thomas Tanghus, Marianne Stockmarr, Palle Yndal-Olsen, Karsten Nielsen, Steffen Gliese, Kristian Spangsbo og Palle Jensen anbefalede denne kommentar