Nyhed
Læsetid: 4 min.

Statsrevisorer giver den skarpest mulige kritik: Statskassen mister moms for milliarder

Fejl og svindel har kostet statskassen momsindtægter i milliardstørrelsen, siger formanden for statsrevisorerne, Henrik Thorup, der forlanger at Folketinget hurtigst muligt griber ind
Skatteminister Morten Bødskov meldte i 2019 ud, at man ville styrke kontrollen på momsområdet. Derfor er regeringen og partierne bag finansloven også blevet enige om, at der skal ansættes 1.000 nye medarbejdere til skattekontrollen frem mod 2023.

Skatteminister Morten Bødskov meldte i 2019 ud, at man ville styrke kontrollen på momsområdet. Derfor er regeringen og partierne bag finansloven også blevet enige om, at der skal ansættes 1.000 nye medarbejdere til skattekontrollen frem mod 2023.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Indland
18. april 2020

Myndighedernes svigtende kontrol med virksomheders betaling af moms bliver mødt med den skarpest mulige kritik fra Statsrevisorerne.

Kritikken kommer på baggrund af en rapport fra Rigsrevisionen, der viser, at Skatteforvaltningens momskontrol har været særdeles mangelfuld, og at statskassen »har mistet momsindtægter i milliardstørrelsen«.

»Vi kan ikke komme højere op i kritik,« siger formanden for Statsrevisorerne, Henrik Thorup (DF), til Information.

»Nu sætter vi punktum for tingene på den måde, at vi nu henleder Folketingets opmærksomhed på, at myndighederne ikke efterlever intentionerne med loven. Det her er noget, der simpelthen er så alvorligt, at det kræver handling fra Folketingets side.«

Rigsrevisionen har gennemgået momsopkrævningen i årene 2016 til 2018. Skatteforvaltningen har kun kontrolleret to procent af virksomhederne om året. Der var fejl i over halvdelen af de kontrollerede momsangivelser, og i alt var der indberettet 18,1 milliarder kroner for lidt i moms i perioden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben K L Jensen

Tag nu og få genindført revisortvang - én gang for alle og lad de momspligtige virksomheder trække udgifterne til revisor fra i skat som et incitament til at indberette deres momsregnskab - med revisorpåtegning. Dét må være den hurtigste og billigste måde at få snyderiet ud af systemet.
Hvor svært kan det være ?

Svend-Erik Runberg, Ole Frank, Minna Rasmussen, Jane Jensen, Niki Dan Berthelsen, Lone Hansen, Eva Schwanenflügel, Anne-Marie Krogsbøll, Susanne Kaspersen, Lars Løfgren, Randi Christiansen, Leif Iversen, K Thomsen, Kim Houmøller, Gert Romme, Karsten Lundsby, Søren Bro, Ib Christensen, Achim K. Holzmüller, Michael Hullevad, Bjarne Bisgaard Jensen, Rolf Andersen, Per Langholz, Dorte Sørensen, Torben Lindegaard, Erik Fuglsang og Oluf Husted anbefalede denne kommentar
Tommy Clausen

Og så vil vi gerne se nogle politiker tage på sig sit ansvar, der efter blive stillet for retten, for deres elendige politik.

Ole Frank, Susanne Kaspersen, Kim Houmøller, Gert Romme, Karsten Lundsby, Søren Bro, Ib Christensen og Allan Stampe Kristiansen anbefalede denne kommentar
Thomas Tanghus

Blå stue er jo vilde med at skære i skatter og afgifter for de rigeste, og en nem og billig måde, var jo at skære 4000(?) stillinger i skat.

Ole Frank, Jane Jensen, Niki Dan Berthelsen, Lone Hansen, Eva Schwanenflügel, Susanne Kaspersen, Troels Ken Pedersen, Lars Løfgren, Gert Romme, Steffen Gliese, Karsten Lundsby, Steen K Petersen, Søren Bro, Ib Christensen, Allan Stampe Kristiansen, Carsten Munk og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Undskyld - men jeg kan ikke lade være. Det er da "sjovt" at det er Pia Kærgaards mand, der skal komme af en så stærk kritik til Fogh Rasmussens ødelæggelse af SKAT.
DF med Pia Kjærgaard stemte gladelig ja til alt hvad Fogh Rasmussen foreslog bare de kunne få stramninger på udlændingepolitikken.

Svend-Erik Runberg, Thomas Tanghus, Estermarie Mandelquist, Niki Dan Berthelsen, Lone Hansen, Eva Schwanenflügel, Susanne Kaspersen, Gert Romme, Karsten Lundsby, Steen K Petersen, Søren Bro, Ib Christensen, Rasmus Knus, Hans Larsen, Allan Stampe Kristiansen, Bjarne Andersen, Oluf Husted og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Chris Ru Brix

Det er jo fuldstændigt vanvittigt at disse penge er flyttet fra at finansiere velfærdssamfundet, til at finansiere Islamisk Stat. Godt gået blå blok!

Thomas Tanghus, Estermarie Mandelquist, Eva Schwanenflügel, Preben Haagensen, Susanne Kaspersen, Kim Houmøller, Karsten Lundsby, Ib Christensen og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Per Christiansen

Syntes listen af Venstre katastrofer bliver længere og længere:
Herlige lørdag morgen med første kop kaffe
Moms kontrol = 12+ milliarder
Udbytteskatten = 11-12 milliarder
Ikke tvungen revisor pligt = ? milliarder
-
-
-

Estermarie Mandelquist, Niki Dan Berthelsen, Lone Hansen, Eva Schwanenflügel, Preben Haagensen, Susanne Kaspersen, Karsten Lundsby og Ib Christensen anbefalede denne kommentar

Vi skal helt tilbage til ledelsen af Danmark i 00'erne hvor den politisk bevidste nedrivning af det danske skattevæsen blev iværksat af Venstre med konservative og DF som de store støttepartier.

Især skal man hæfte sig ved 3 forhold tilbage fra den tid.

Anders Fogh Rasmussens drøm fra hans fiktions-bog, - "Fra social stat til minimal stat", en utopi der ingenrelation havde til virkeligheden, men var en fantasi, der nærmest byggede på Ayn Rand fortælling over 50 år tidligere, og som var lige så fantasifuld.

Den økonomiske politik som Anders Fogh Rasmussen, og kaldte moderne økonomi, og hvor de gamle lærerbøger skulle skrives som, - som han belærte kritiske økonomer med, men som det viste sig ikke krævede en omskrivning af de kendte økonomiske teorier der var skabt af empirisk viden.

Kristian Jensens ledelse af alle besparelserne i SKAT blev allerede tilbage fra 2005 og videre frem bestod af gentagne afskedigelser af bundter af gode skattefolk med kendskab til skat og kontrollen af skatter og afgifter, som blev ødelagt helt bevidst.

Dertil kom og den daværende indenrigsminister foræring årligt af over 1 mia. til de private sygehuse, uden staten fik ret meget til gengæld for pengene, - nå ja, altså lige bortset fra besparelser på de offentlige sygehuse.

Det var mennesker der skulle have været stillet for en rigsret for deres elendige ledelse af Danmark.

Svend-Erik Runberg, Thomas Tanghus, Estermarie Mandelquist, Egon Stich, Niki Dan Berthelsen, Lone Hansen, Eva Schwanenflügel, Susanne Kaspersen, Kim Houmøller, Karsten Lundsby, Oluf Husted, Bjarne Andersen, Steen K Petersen, Thomas Jørgensen, Søren Kramer, Ib Christensen og Peter Wulff anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

Der er vel ikke stadig folk der undre sig over hvad V mente med at de var en "incitament regering".

Det er jo u-godkendte skattelettelser til vennerne der ligger bag deres fjernelse af kontrol. Og når andre bukker under for incitamentet til at snyde, så har man de små fisk at bruge, når man skal påstå man gør noget ved tingene. Og de små fisk kan så serveres til pressen så vi ikke kigger efter mere.

Estermarie Mandelquist, Lone Hansen, Eva Schwanenflügel, Susanne Kaspersen, Karsten Lundsby, Oluf Husted, Bjarne Andersen, Steen K Petersen og Thomas Jørgensen anbefalede denne kommentar
Michael Hullevad

Det mest fornuftige vil være at simplificere skatte lovgivningen. Har borgere og virksomheder fået "penge på lommen" skal der betales skat. Ikke et øjeblik før. Margrethe Vestagers rentefri kassekredit (PAL skat) er fiktiv, for borgerne har ikke penge at betale med. Ejendoms vurderinger kan SKAT heller ikke finde ud af, for beskatningen fungerer som "dummebøder" Det såkaldte råderum er et roderum osv..

Niels K. Nielsen, Susanne Kaspersen og Oluf Husted anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

Nu kan man jo få betalt moms tilbage for at holde liv i virksomheden. Så kan man vel se hvem der ikke har betalt moms. I øvrigt er der virksomheder der opkræver moms men beholder den selv. Virksomheden Lars Trier Mogensen lod sit firma gå ned og skylder i følge Ekstrabladet 30.000 kr til det offentlige. Han skriver lystigt videre i et nyt regi. Kærligheden til såkaldte iværksættere har gjort at man for en krone kan starte en virksomhed, lade den skylde det hele væk og så går man bare igang med et nyt. Det er da hul i hovedet.

Susanne Kaspersen, Oluf Husted, Karsten Lundsby og Ib Christensen anbefalede denne kommentar
erik lund sørensen

Erik Lund
Snyd og svindel med skat og moms har nået et niveau, det truer både vores velfærd og retsstaten. vi kan ikke længere tro på, at vi har et samfund, der sikre lige ret for alle. skat og udbetaling danmark er særdeles nærtagende , når der er mistanke om social bedrageri, selvom der ikke findes lovgrundlag for dette område, mens de ikke på nogen måde viser samme omhu ,når det gælder skat og moms.vi har også en presse der kaster sig over dovne Robert og fattige Carina, men intet skriver når det er erhvervslivet . der over en bred vifte synder. Hvis der ikke snart sker, noget er vores samfundsmodel truet.

Estermarie Mandelquist, Niki Dan Berthelsen, Lone Hansen, Eva Schwanenflügel, Jens Nielsen, Susanne Kaspersen, Lars Løfgren, Kim Houmøller, Carsten Munk, Karsten Lundsby, Steffen Gliese, Oluf Husted, Peter Wulff og Ib Christensen anbefalede denne kommentar
Ib Christensen

Det er ret sigende, at en departementschef der har vist ,at opfattelsen til regler er, at dem omgås man da, er den rette mand til jobbet i følge skatteministeren.
Og at skatteministeren selv udtrykker sin holdning til, at effektiv beskatning er dårlig for økonomien, udstiller "nødvendighedens politik" som de løgne de er.
Deres "ideologi" og prædiken falder fra hinanden gang på gang og skal limes sammen, for at se ud til at fungere, med vores penge hver gang.

Minna Rasmussen, Eva Schwanenflügel, Oluf Husted, Susanne Kaspersen og Carsten Munk anbefalede denne kommentar
Ivan Breinholt Leth

Krig er en cirkusforestilling med tragiske konsekvenser. I Vietnam krigen betalte amerikanske soldater (og vietnamesere) en høj pris, mens den amerikanske krigsindustri holdt dem for nar og solgte våben til Vietcong. Danmark sendte fly afsted for at bombe Islamisk Stat, mens Skat finansierede terroristerne. Samtidig med at højrefløjen plaprede løs om faren for et kalifat i Danmark. Hele cirkuset betalt af skatteyderne, som endnu en gang bliver til grin for vores egne penge.

Carsten Munk, Trond Meiring, Niki Dan Berthelsen, Ib Christensen, Eva Schwanenflügel og Flemming Berger anbefalede denne kommentar
Ivan Breinholt Leth

"Det viser, at det kan lade sig gøre at effektivisere og samtidig opkræve skat." Det vil gå over i historien, som et af de mest idiotiske politiske udsagn nogensinde.
https://www.facebook.com/robert.grandt/videos/10222633224037589/?t=4

Minna Rasmussen, Niki Dan Berthelsen, Ib Christensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Niki Dan Berthelsen

Jeg vil gerne vide hvor mange man kan få på kontanthjælp for de penge?
Bare for at få det i perspektiv.

Samtidigt kunne man, hvis muligt, undersøge hvor mange jobs der er kommet ud af det?
Bare for at se om det at mindre betalt skat medfører flere jobs.

Minna Rasmussen, Jane Jensen, Ole Frank og Ib Christensen anbefalede denne kommentar