Læsetid: 4 min.

Danske nazister er på fremmarch – men er også svækkede

Personer med tilknytning til den nazistiske gruppe Den Nordiske Modstandsbevægelse er dømt for vold og bombeforsøg, er tiltalt for hærværk og har fremsat dødstrusler mod flere partiledere. Organisationen har fået mere omtale, men er også blevet svækket
For en uge siden blev et tidligere aktivt medlem Nordisk Modstandsbevægelse (NRM) idømt tre års fængsel for et forsøg på at lave en fjernbetjent bombe og et hjemmelavet skydevåben, og dommen kommer samtidig med, at et ledende medlem af NMR i Danmark er tiltalt i en sag om koordineret hærværk i alle nordiske lande – blandt andet jødiske gravsteder som her i Randers – på årsdagen for den nazistiske krystalnat i november 2019.

For en uge siden blev et tidligere aktivt medlem Nordisk Modstandsbevægelse (NRM) idømt tre års fængsel for et forsøg på at lave en fjernbetjent bombe og et hjemmelavet skydevåben, og dommen kommer samtidig med, at et ledende medlem af NMR i Danmark er tiltalt i en sag om koordineret hærværk i alle nordiske lande – blandt andet jødiske gravsteder som her i Randers – på årsdagen for den nazistiske krystalnat i november 2019.

Bo Amstrup

30. maj 2020

Den nynazistiske gruppe Den Nordiske Modstandsbevægelses danske gren har i den seneste tid været i vælten med hærværk, blandt andet på en jødisk gravplads og i sidste uge en dom for at forsøge at fremstille bomber. 

I weekenden fremsatte personer med tilknytning til gruppen en dødstrussel mod lederen af De Radikale, Morten Østergaard. Truslen blev fremsat på det russiske sociale medie VKontakte, hvor Morten Østergaard blev beskrevet som en landsforræder, der skulle hænges.

Årsagen til dødstruslen var, at partilederen på Facebook få timer før havde skrevet: »Eid Mubarak til alle! Jeg håber, I får en dejlig dag med masser af hygge og god mad.«

Morten Østergaards hilsen fik flere personer med tilknytning til den danske gren af den nynazistiske organisation Den Nordiske Modstandsbevægelse (NMR) til at fare i flint med trusler om tortur og altså også hængning.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Tanghus
  • Marianne Stockmarr
  • Dorte Schmidt-Nielsen
  • Alvin Jensen
  • David Zennaro
  • Anne Søgaard
  • Gert Romme
  • Eva Schwanenflügel
Thomas Tanghus, Marianne Stockmarr, Dorte Schmidt-Nielsen, Alvin Jensen, David Zennaro, Anne Søgaard, Gert Romme og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeppe Lindholm

Internettet har virkelig givet de dum flittige mulighed for at finde sammen om at iværksætte deres strålende ideer.

Allan Stampe Kristiansen, Holger Nielsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Søren Mortensen og Gert Romme anbefalede denne kommentar
Kent Nørregaard

Vi kan takke DF og deres hadefulde retorik for at der sker en opblomstring af nazi-inspirerede grupper. At DF så er et semi-zionistisk parti kan man så undre sig over når den retorik de bruger traditionelt har været vendt mod de europæiske jøder og sigøjnere.

Gert Romme, Allan Stampe Kristiansen, Erik Karlsen, Alvin Jensen, Jan Weber Fritsbøger og Peter Mikkelsen anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Kent@ - semitter er ikke nødvendigvis zionister, og zionister ikke nødvendigvis semitter. Det synes at passe zionisterne, at folk i almindelighed beskylder semitter for zionisternes æreløse handlinger og derfor fejlagtigt taler om antisemitisme. Som egentlig er antizionisme. Begrebsforvirringen griber om sig, og i kaos skjuler slynglerne sig.

Allan Stampe Kristiansen, Erik Karlsen, Olaf Tehrani, Dorte Schmidt-Nielsen, Alvin Jensen, Jan Weber Fritsbøger, David Zennaro, Ole Frank og Mikkel Zess anbefalede denne kommentar
Kent Nørregaard

Randi jeg mener ikke jeg nævner semitter nogen steder?

Zionismen har jo ændret udtryk fra at være en frihedsbevægelse til at være en højrereligiøs og undertrykkende ideologi der er direkte baseret på at få Judæa og Samaria indlemmet i Israel uanset at der i langt størstedelen af området kun bor palæstinensere og at området tilhører palæstinenserne.

Da Theodor Herzl i 1896 skrev Der Judestaat var han direkte imod det han kaldte infiltrering. Altså gradvis indvandring og køb af landområder. Han så det som værende kontraproduktivt da originalbefolkningen ville gøre oprør og kræve udvisning og stop for yderligere indvandring. Noget der præcist skete da palæstinenserne sagde stop og gjorde oprør i 1936 og tvang briterne til et stop for mere jødisk indvandring. At vi så nu, 125 år efter, lever med den ekstreme udgave af den spådom viser jo bare hvor fallit staten Israel er.

Herzl havde i øvrigt overvejet om Argentina kunne være et godt sted til en uafhængig jødisk stat.

Randi Christiansen, Marianne Stockmarr, Jens Flø, Alvin Jensen, John Andersen og Mikkel Zess anbefalede denne kommentar
Peter Mikkelsen

Det er godt, at der er kommet fokus på de højre-ekstreme grupper. Så kan vi forhåbentligt undgå terror, som den vi har set i Norge og Tyskland. Men man kan undre sig over, at sagen mod den 31-årige ikke har fyldt mere i den danske presse og at ordet terror i vidt omfang er undgået. Tænk hvis det havde været en mand med muslimsk baggrund.....

Thomas Tanghus, Gert Romme, Marianne Stockmarr, Dorte Schmidt-Nielsen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Erik Karlsen

"Tænk hvis det havde været en mand med muslimsk baggrund....."

Ja, så havde han næsten med garanti fået 3-4 gange så lang tid i fængsel.