Læsetid: 5 min.

DF vil redde erhvervsliv fra klimamål. Men erhvervslivet vil ikke reddes

Dansk Folkeparti vakler i deres støtte til klimalovens 2030-mål, fordi partiet frygter for dansk økonomi og erhvervsliv. Men klimaminister Dan Jørgensen og erhvervslivet står fast. Vi har fuld opbakning til målet om 70 procents CO2-reduktion, fastslår de
Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt mener, at målet om en 70 procents CO2-reduktion som følge af coronakrisen bør reduceres til 60 procent af hensyn til virksomheder, arbejdspladser og generel velstand. Regeringen bør derfor genåbne den klimalovsaftale

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt mener, at målet om en 70 procents CO2-reduktion som følge af coronakrisen bør reduceres til 60 procent af hensyn til virksomheder, arbejdspladser og generel velstand. Regeringen bør derfor genåbne den klimalovsaftale

Niels Christian Vilmann

15. maj 2020

Dansk Folkeparti er endnu ikke afklaret med, om partiet vil stemme for den klimalov, som partiet selv var med til at forhandle på plads i december 2019.

Det sagde klimaordfører Morten Messerschmidt torsdag fra talerstolen, mens Folketinget førstebehandlede loven, der forpligter den til enhver tid siddende regering på at reducere drivhusgasserne med 70 procent i 2030.

Morten Messerschmidt mener, at målet som følge af coronakrisen bør reduceres til 60 procent af hensyn til virksomheder, arbejdspladser og dansk økonomi. Regeringen bør derfor genåbne den klimalovsaftale, som alle partier foruden LA og Nye Borgerlige står bag.

»Jeg er bekymret for, hvordan det vil ramme dansk erhvervsliv og dermed også beskæftigelsen oven på corona, som kommer til at blive et enormt dyrt bekendtskab,« siger Morten Messerschmidt og henviser til, at statsregnskabet for 2020 nærmer sig et underskud på 200 milliarder kroner på grund af corona.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeppe Lindholm

Morten Messerschmidt. Naar det repreasentative folkestyre er bedst...

Hanne Ribens, Karen Grue, Helle Walther, Susanne Kaspersen, Werner Gass og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Rolf Andersen

Nåeeh, Messerschmidt - satsningen på vinmøller var dårlig for dansk erhversliv? Og Grundfos og Danfoss tjener heller ikke på miljørigtige løsninger? ... osv.
Morten, jeg tror du skal lytte til det danske erhversliv og dets ønsker til klimapolitik.

Peter Hansen, Karen Grue, Helle Walther, Kim Houmøller, Jeppe Lindholm, Gert Romme og Werner Gass anbefalede denne kommentar
Ole Svendsen

Morten Messerschmidt giver ordet "klima-tosse" en helt ny betydning ;-)

Frank Olieu, Thomas Andersen, Anker Heegaard, Mogens Holme, Klaus Ipsen, søren ploug, Karen Grue, Helle Walther og Søren Mortensen anbefalede denne kommentar
Per Christiansen

Øh hvad hjælper god økonomi, hvis vi står i vand til midt på livet?

Mogens Holme, søren ploug og Karen Grue anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

Morten Messerschmidt lever ifølge ham selv i forrige århundrede. Ingen kan længere tage disse klimatosser alvorligt, så lad dem forsvinde helt og aldeles, som en parentes i Danmarks historien.

Mogens Holme, søren ploug og John Andersen anbefalede denne kommentar
Bent Gregersen

voxmeter viser df på 6,2. det går den rigtige vej, nedaf.

Liselotte Paulsen, Frank Olieu, John Andersen og Helle Walther anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Ja højt at flyve, dybt at falde, fra 21% til 6,2%, og det er fuldt fortjent, de er ikke fulgt med tiden, hverken politisk eller strategisk. Ledelsen inkl MM bør udskiftes.

Anders Høst

Efter det katastrofale valg for snart et år siden, har DF haft svært ved at finde sine egne ben. Som folkeparti mente de det var fornuftigt at følge folkestemningen og støtte klimamålene. Nu kommer partiet reelle holdninger frem i lyset. DF's holdninger - i det mindste i partitoppen - er meget langt fra et stort flertal i befolkningen. Det ville være en god selverkendelse, hvis partiet erkendte at de ikke er et folkepari - måske var Dansk Minoritetsparti mere rammende?

Peter Hansen

Lidt fascinerende at være vidne til DF´s deroute og stadig skyden sig selv i foden, kan de dog ikke se at de er forstokkede og ude af synk?

Nogle gange er det heller ikke det at de mener noget andet, men det er måden de mener det på, den virker ugennemtænkt , ja den er hverken strategisk eller intelligent, bare bombastisk og uden nuancer.