Læsetid: 1 min.

Information har nu flest digitale abonnenter

Ved tirsdagens generalforsamling for Information A/S kunne chefredaktøren for første gang nogensinde fortælle, at over halvdelen af avisens abonnenter nu er digitale. Samtidig kunne den administrerende direktør berette om stigende oplagstal og stabile eller voksende indtægter
Ved tirsdagens generalforsamling for Information A/S kunne chefredaktøren for første gang nogensinde fortælle, at over halvdelen af avisens abonnenter nu er digitale. Samtidig kunne den administrerende direktør berette om stigende oplagstal og stabile eller voksende indtægter
20. maj 2020

»2019 var et godt år på alle parametre,« lød det fra administrerende direktør Stine Carsten Kendal på årets generalforsamling i Information A/S. Selv om der ikke plejer at være »sort af mennesker«, som hun sagde, var der grundet forsamlingsforbuddet kun syv mennesker til stede i dagbladets kantine.

Den administrerende direktør kunne blandt andet berette, at avisens oplag er vokset med fire procent i 2019, og nu er på mere end 23.000. Oplaget har ikke været højere siden starten af 1990’erne.

Samtidig kunne chefredaktør Rune Lykkeberg fortælle, at avisen nu har flere digitale abonnenter end printavis-abonnenter.

»Vi kan konstatere, at abonnenterne har samme adfærd digitalt som på print. De læser det samme og vil have det samme. Det tyder på mulighederne for en langtidssikring af Information,« sagde chefredaktøren.

I 2019 var alle Informations indtægter stabile eller voksende. Ud over et stigende abonnementssalg, som står for størstedelen af indtægterne, bevægede omsætningen på bogudgivelser og projekter sig også opad. Samtidig lytter flere og flere til Informations podcasts.

Positiv fremgang

Af årsrapporten fremgår det, at avisens nettoomsætning i 2019 var på 132 millioner mod 123 millioner i 2018. Avisens overskud lød på 3,3 millioner i 2019, en stigning fra 2018, hvor overskuddet var på 1,7 millioner.

Mens coronakrisen har betydet stor interesse for avisens journalistik og ført til oplagsstigning i første del af 2020, har den ramt avisens annonceindtægter hårdt her i 2. kvartal. Vurderingen fra Stine Carsten Kendal var dog, at Information A/S’ position og soliditet ikke er væsentlig påvirket. Hun kunne samtidig fortælle, at der er blevet sat et stort detektivarbejde i gang for at komme i kontakt med avisens 4.500 aktionærer og invitere dem til en aktionærbriefing.

»Vi vil gerne have styr på, hvem der ejer os. Og de, der ejer os, skal også kunne have styr på os,« sagde hun til generalforsamlingen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Thomas Tanghus
  • Dorte Sørensen
  • David Zennaro
  • Oluf Husted
Thomas Tanghus, Dorte Sørensen, David Zennaro og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Danny Hedegaard

Jeg kan kun ønske Information tillykke med fremgangen!

Kan ikke ligefrem kalde mig selv for en kernelæser, og jeg har da også tidligere været abonnent, hvor jeg droppede ud igen.

Det forventede jeg egentlig at gøre igen, men jeg får mere og mere lyst til at blive, uanset hvor uenig jeg nogen gange er med avisen, og dens trofaste kernelæsere.

Information er velskrevet, og vel disponeret, tak for det.

Faktisk så udgør det for mig et aktiv, at avisen er et mindre medie end de store.

Avisen har et i omfang og bredde, mindre men også, et mere overskueligt stof, som jeg personligt oplever at jeg bedre kan overkomme at følge med i.
De store avisers monster udgaver giver mig let stress, for der er så meget jeg gerne vil læse, men jeg magter simpelthen ikke at få det hele med.

Dog må avisen gerne begynde at beskæftige sig lidt med erhvers og økonomi stof, på andre parametre, end blot hvad Piketty mener herom:-)

Jeg vil egentlig gerne her, gengive et svar jeg fik fra Information, på søge mulighederne i avisen:

Hej Danny,

Undskyld sent svar. Vores erfaring er vist, at det er færre og færre, der benytter sig af den klassiske segmentering, og bl.a. derfor er den ikke på forsiden. Men! De findes stadig:

https://www.information.dk/udland
https://www.information.dk/indland
https://www.information.dk/telegram
https://www.information.dk/nyheder
https://www.information.dk/debat
https://www.information.dk/kultur
https://www.information.dk/weekend

Til gengæld kan du altid finde emneord i bunden af artiklerne, som du kan klikke på og få vist alle artikler om f.eks. Donald Trump:
https://www.information.dk/person/donald-trump
Eller handelskrig: https://www.information.dk/emne/handelskrig
Eller Nick Cave: https://www.information.dk/person/nick-cave
Eller rock: https://www.information.dk/emne/rock

Mht. mikrobetalinger, så hører det hjemme i den anden, kommercielle ende af huset, og det er ikke noget, jeg blander mig i som journalist/redaktionel medarbejder, så skriv evt. til dem. Du kan finde deres (fx Morten Stalds) kontaktoplysninger her:
https://www.information.dk/kolofon

Håber, at det er til hjælp.

Alt godt,
Rasmus
-------------------------------------------

Det svar har være mig til enormt meget nytte som læser:-)

Jeg er ikke nyheds junkie, og går ikke op i at være mere dagsaktuelt orienteret, end højest nødvendigt.
Det svar derimod, har givet mig timers fornøjelig læsning af dag og uge gamle artikler, når jeg har haft tid til det, som jeg ikke havde det, da artiklen stod i dagens avis.

Det er virkelig en kvalitet på Information.dk, at man langt mere brugervenligt, end på de store aviser, kan gå tilbage i tiden, og læse op på stof som man ikke nåede at læse, da det blev oprettet.

Særligt glæder jeg mig over online udgavens fremgang, for stod det til mig, så afskaffede man aviser på print i Danmark, hvis det kan gøres økonomisk bæredygtigt.

Kunne det lykkes, kunne de gamle rigtige medier bedre tage kampen op mod Google og facebook.

Kunne udgiften til print og distribution spares, ville det virkelig gøre en forskel, sådan som aviserne bløder annonce indtægter til facebook og Google.

Venlig hilsen
Danny Hedegaard