Læsetid: 3 min.

Klimaaktivismen skal pege på de ømme punkter og tvinge politikerne til at handle grønt

Klimaaktivismen er vigtig i forhold til den grønne omstilling, fordi den bliver ved at lægge pres på beslutningstagerne. Aktivisterne spiller en afgørende rolle for at forhindre det status quo, der ellers er stærke økonomiske og politiske interesser i at fastholde, fortæller lektor Stine Krøijer fra Københavns Universitet i denne uges afsnit af klimapodcasten Den grønne løsning
Klimaaktivismen er vigtig i forhold til den grønne omstilling, fordi den bliver ved at lægge pres på beslutningstagerne. Aktivisterne spiller en afgørende rolle for at forhindre det status quo, der ellers er stærke økonomiske og politiske interesser i at fastholde, fortæller lektor Stine Krøijer fra Københavns Universitet i denne uges afsnit af klimapodcasten Den grønne løsning

Sofie Holm Larsen

2. juni 2020

Hvis man følger bare lidt med i nyhedsstrømmen, har de næsten været umulige at undgå de seneste år. Klimaaktivisterne.

Anført af svenske Greta Thunberg har skoleelever verden over i bevægelsen Fridays for Future demonstreret for en bæredygtig fremtid. Og det har skabt overskrifter, når gruppen Extinction Rebillion har lavet civil ulydighed i klimakampens tegn.

Men hvilken rolle spiller klimaaktivisterne egentlig for den grønne omstilling? 

Det spørgsmål giver lektor i antropologi på Københavns Universitet Stine Krøijer sit bud på i denne uges afsnit af Informations videnskabspodcast Den grønne løsning. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • erik pedersen
  • Per Christiansen
  • Trond Meiring
  • Lise Lotte Rahbek
  • Niels-Simon Larsen
  • Anker Heegaard
erik pedersen, Per Christiansen, Trond Meiring, Lise Lotte Rahbek, Niels-Simon Larsen og Anker Heegaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Marie Sanne Caroline Malmros

Uporpulære massive store og indgribende moms og afgifter, der påvirker forbruget af klimatunge ting, som flyrejser, privatbilisme, oliefyr, oksekød m.v. er ekstremt nødvendige nu. Ja faktisk fra igår af.

Derudover skal vi have atomkraft, atomkraft atomkraft! Det er også fra igår af.

Niveauet af f.eks. flyrejser og kødspiserii skal tilbage til niveauet fra start 50 erne.

Gratis p piller og uddannelse til piger og kvinder i resten af verden især ulandne. Også det er fra igår af!!

Og så bør vatikanet nedlægges og paven bør retforfølges for forbrydelse imod menneskeheden i det den katoske doktrin øger befolkningstallet, fattigdom, klimaforandringer og presset på jordens ressourcer!