Læsetid: 4 min.

Ny højesteretsdom om tilbagebetaling af kontanthjælp tvinger kommuner til at ændre praksis

Hvis man har garanteret over for den danske stat, at man vil forsørge en familiesammenført person, når vedkommende kommer til Danmark, gælder det kun, indtil vedkommende får en permanent opholdstilladelse. Det viser en aktuel dom i Højesteret. Kommunerne er nu nødt til at gennemgå tidligere sager og skal muligvis betale millioner af kroner tilbage, vurderer advokat Eddie Khawaja
Eddie Khawaja er advokat for den danske kvinde, der vandt sagen mod Københavns Kommune i Højesteret i april i år. På baggrund af højesteretsdommen vurderer Eddie Khawaja, at kommunerne nu af egen drift må gennemgå tidligere inddrivelsessager. Arkivfoto.

Eddie Khawaja er advokat for den danske kvinde, der vandt sagen mod Københavns Kommune i Højesteret i april i år. På baggrund af højesteretsdommen vurderer Eddie Khawaja, at kommunerne nu af egen drift må gennemgå tidligere inddrivelsessager. Arkivfoto.

Finn Frandsen

14. maj 2020

Skal man tvinges til at betale sin tidligere svigermors kontanthjælp tilbage til kommunen, blot fordi man for over 20 år siden garanterede at forsørge hende som led i, at svigermoren kunne få lov til at blive familiesammenført til Danmark?

Nej. Det slår en aktuel dom fra Højesteret fast. Og det kan komme til at koste kommunerne mange millioner kroner. De bliver nemlig nødt til at gå en række ældre sager om inddrivelse af udbetalt kontanthjælp til familiesammenførte igennem med det formål at tilbagebetale de inddrevne beløb.

Det mener Eddie Khawaja, der som advokat for en dansk kvinde vandt sagen mod Københavns Kommune i Højesteret i april i år.

Sagens kerne var kort fortalt, om kommunen havde ret til at inddrive over 300.000 kroner fra kvinden. Pengene var over en treårig periode fra 2013 til 2016 blevet udbetalt som kontanthjælp til kvindens daværende svigermor, der i 1999 var blevet familiesammenført fra Marokko til Danmark.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Thomas Tanghus
  • Hans Larsen
  • Hanne Utoft
  • David Zennaro
  • Dorte Sørensen
  • Werner Gass
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Oluf Husted
Eva Schwanenflügel, Thomas Tanghus, Hans Larsen, Hanne Utoft, David Zennaro, Dorte Sørensen, Werner Gass, Bjarne Bisgaard Jensen og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu