Nyhed
Læsetid: 6 min.

Ombudsmanden: Retssikkerheden halter, når danske indsatte straffes med isolation

Kriminalforsorgen bør gøre mere for at sikre retssikkerhed og psykisk ve og vel for de mange danske indsatte, der straffes med isolation, konkluderer ny rapport fra Ombudsmanden. Organisationer så helst, at lovgivningen også blev ændret, så langt færre ender i isolation
Ifølge Justitsminister Nick Hækkerup (S) er »tonen i fængslerne og arresthuse blevet hårdere de senere år«, blandt andet på grund af flere bandemedlemmer: »Vi har brug for at kunne slå hårdt ned på dem, der udfordrer sikkerheden i fængslerne, blandt andet med strafcelle,« siger han.

Ifølge Justitsminister Nick Hækkerup (S) er »tonen i fængslerne og arresthuse blevet hårdere de senere år«, blandt andet på grund af flere bandemedlemmer: »Vi har brug for at kunne slå hårdt ned på dem, der udfordrer sikkerheden i fængslerne, blandt andet med strafcelle,« siger han.

Ritzau Scanpix

Indland
11. maj 2020

Kriminalforsorgen tager ikke altid godt nok hånd om de indsattes helbred og retssikkerhed, når de straffes med isolation i de danske fængsler.

Sådan lyder vurderingen i Ombudsmandens nye temarapport om isolation som disciplinærstraf – også kaldet strafcelle.

»De indsattes retssikkerhed tilgodeses ikke i alle tilfælde tilstrækkeligt ved ikendelse af strafcelle. Jeg mener også, at forebyggelse af psykiske skadevirkninger som følge af strafcelle i større omfang kan sikres inden for rammerne af den gældende lovgivning. Og at det kan ske gennem forskellige ændringer af retningslinjer og praksis på strafcelleområdet,« siger Folketingets Ombudsmand Niels Fenger.

Også fra Institut for Menneskerettigheder og Dansk Institut Mod Tortur DIGNITY, der begge har været med til at udarbejde rapporten, lyder der kritik.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Skal borgerne have tillid til retssystemet, så er fuld retfærdighed for alle meget vigtig.

Ken Sass, Eva Schwanenflügel og Thomas Andersen anbefalede denne kommentar
Thomas Andersen

Kan være at der snart kommer en forklaring om at hvis man kommer i isolation, så bliver man tryg og dermed får man større frihed.

Thomas Tanghus, Ken Sass, Marianne Stockmarr, Bjarne Bisgaard Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar