Baggrund
Læsetid: 5 min.

Venstre efter ny undersøgelse: Vi gjorde ret i at indføre integrationsydelsen

Integrationsydelsen virker. Sådan siger Venstres integrationsydelsesordfører efter offentliggørelsen af nye tal, der viser, at den lave ydelse har en ’markant’ beskæftigelseseffekt på mænd, men ingen effekt på kvinder
Venstres integrationsordfører, Morten Dahlin, mener, at resultaterne af Rockwool Fondens undersøgelse af integrationsydelsens virkning viser, at Venstre gjorde ret i at indføre den lave integrationsydelse i forrige regeringsperiode.

Venstres integrationsordfører, Morten Dahlin, mener, at resultaterne af Rockwool Fondens undersøgelse af integrationsydelsens virkning viser, at Venstre gjorde ret i at indføre den lave integrationsydelse i forrige regeringsperiode.

Asger Ladefoged

Indland
12. maj 2020

At integrationsydelsen har en markant beskæftigelseseffekt for mænd, viser, at den virker efter hensigten. Sådan lyder konklusionen fra Venstres integrationsordfører, Morten Dahlin, efter han har læst en ny undersøgelse fra Rockwool Fonden, som blev beskrevet i mandagens Information.

Undersøgelsen viser, at integrationsydelsen har fordoblet andelen af mandlige flygtninge, som kommer i arbejde efter ti måneder i Danmark, hvis man sammenligner med indvandrere på kontanthjælp.

Morten Dahlin mener, at resultaterne viser, at Venstre »gjorde ret i at lave den lave integrationsydelse«, som partiet indførte i forrige regeringsperiode.

»Det er jo en ret stor stigning på kort sigt, og det er positivt. Det er også godt for integrationen overordnet, fordi den foregår på arbejdsmarkedet. Og så er det godt for skatteborgerne, fordi der så bliver brugt færre penge på offentlig forsørgelse, som kan blive brugt på alt muligt andet,« siger integrationsordføreren.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

Hov, hov hvad med at læse undersøgelser ordenligt - Venstres integrationsordfører, Morten Dahlin.

I følge undersøgelsen var der ingen effekt for kvinderne og kun en stigning fra 4% til knapt 8% for mænd. Altså en meget, meget lille andel mænd er kommet i arbejde pga. den nedsatte ydelse.
Men hvor mange har fået ringere levevilkår, brug for lægehjælp,en øget marginalisering. osv.osv... pga. den nedsatte ydelse.
Mon ikke det i længden vil være både dyre for samfundet og de mennesker det går udover?

Afskaf dog den nedsatte ydelse og se folk som mennesker og ikke som dovne dyr.

Eva Schwanenflügel, Søren Andersen, Mikkel Zess, Carsten Hansen, Trond Meiring, Søren Cramer Nielsen, Carsten Svendsen, Bjarne Bisgaard Jensen, Steen K Petersen, Poul Erik Pedersen, Lars Bo Jensen, Nikolaj Lykke Nielsen, Sven Elming, Anders Sørensen, Birte Pedersen, David Adam, Anders Reinholdt, Mogens Holme, Dennis Tomsen, Steffen Gliese, Kristian Spangsbo, Frank Borchorst, Poul Anker Sørensen og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar
Anders Reinholdt

Hvis vi nu forestiller os, at der var tale om et placebo-kontrolleret klinisk studie,
der skulle vise effekten af en ny medicin, og studiet gav følgende resultater:
Der var positiv respons hos 4% af placebo-patienterne og 8% af de patienter, der modtog medicinen.
92% af de patienter, der modtog medicinen oplevede udelukkende alvorlige bivirkninger.
Hvis patienterne slet ingen behandling fik ville deres situation være uændret, men trods alt stabil og tålelig.
Hvilken patient ville have lyst til at tage medicinen?
Hvilken læge med integriteten i behold ville udskrive medicinen til sin patient?
Hvilken myndighed ville godkende salget af medicinen?
Hvilken førsteårsstuderende på farmaceutstudiet ville kunne bestå sin eksamen ved at konkludere, at medicinen var en succes?

Eva Schwanenflügel, Per Kortegaard, uffe hellum, Mikkel Zess, Steffen Gliese, Claus Nielsen, Niels Jakobs, Flemming Berger, Thomas Andersen, Martin Bæksgaard Jakobsen, Carsten Hansen, Kristian Spangsbo, Trond Meiring, Carsten Svendsen, Mogens Holme, Ken Sass, Bjarne Bisgaard Jensen, Steen K Petersen, Poul Erik Pedersen, Kenneth Jacobsen, Lars Bo Jensen, Nikolaj Lykke Nielsen, Lasse Schmidt, Sven Elming, Anders Sørensen, Dennis Tomsen, Ebbe Overbye og Jørgen Lejf Hansen anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

Gode spørgsmål, Dorte Sørensen, det med de ringere levevilkår, brug for lægehjælp osv som følge af den nedsatte ydelse.
Har du svarene eller kan du henvise til undersøgelser der kan dokumentere det?

Dorte Sørensen

Jens Christian Jacobsen
www.information.dk/indland/2020/05/ny-forskning-integrationsydelsen-faar... - det var dels forskernes bekymringer fra overnævnte artikel og så fra flere andre tidligere debatter, artikler i diverse medier.
Søg på nettet, der er mange undersøgelser/artikler mv. der beskriver, at folk på de nedsatte ydelser bliver marginaliseret får øget børnefattigdom osv.....
mvh.

Mikael Kristensen, Eva Schwanenflügel, Gert Romme og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

I det mindste er det en stigning fra 4 til 8 procent. Det kune have været en stigning fra 1 til 2, og det ville stadig blive udlagt på samme måde.

Det ville være befriende, om politikere af og til kunne tale rent ud af posen og fx erkende noget så simpelt som fejltagelser, hvilke vi jo alle begår.

Problemet er, at hvis man indrømmer en fejl, er der en anden, der ikke gør - og i sidste ende vinder den, der fremstår stærkest. Den ufejlbarlige.

Eva Schwanenflügel, Mikkel Zess og Claus Nielsen anbefalede denne kommentar
jens christian jacobsen

Nu har jeg fulgt nogle af dine henvisninger, Dorte, og kan konstatere at Jacob Nielsen Arendt der står bag Rockwool-undersøgelsen, har skriftet mening. I mandagens Information mener han at der er en 'markant' effekt på beskæftigelsen af integrationsydelsen. For et år siden mente han - stadig iflg. Information citeret i https://fagbladet3f.dk/artikel/eksperter-ikke-belaeg-paastand-om-integra... - at: '..Der er mange andre forhold, som har medvirket til at løfte beskæftigelsen for denne her gruppe af mennesker.' Selvfølgelig spiller rådighedsbeløbet en rolle for levevilkårene. Men det gør beskæftigelse vel også?

Carsten Svendsen

Div. bande-grupperinger har da længe vidst, at trusler og repressalier virker.
Nu har de så også fået ret i deres metoder af Venstre.
Det er bare et spørgsmål om at give sig lov til det.

Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Flemming Berger og Dennis Tomsen anbefalede denne kommentar
Rikke Nielsen

Der er gang ved håndvasken. En stigning fra 4% til 8% er vel så lille en stining, at måleusikkerheder og usikkerhed på begrebsdefinitioner og hermed opgørelsesmetode nemt kan have større effekt. Altså, det har ikke har anden effekt end at skabe fattigdom blandt en i forvejen sårbar minoritet. En fattigdom som ingen andre i vores samfund skal underlægges. Ren undertrykkelse.

Eva Schwanenflügel, Søren Andersen, Steffen Gliese og Ebbe Overbye anbefalede denne kommentar
Erik Jensen

Har manden ikke glemt, at arbejdsløsheden var stærkt faldende i den periode - ikke kun for målgruppen. Højeste beskæftigelsesprocent i rigtig mange år i hele landet.
Det havde været troværdigt, hvis man sammenlignede tallene med tallene fra en tilsvarende gruppe etniske danskere.