Nyhed
Læsetid: 5 min.

Afdelingschefens forsvar: Jeg ringer jo ikke og siger, at nogen skal gøre noget ulovligt

Da afdelingschef i Udlændinge- og Integrationsministeriet Line Skytte Mørk Hansen mandag blev afhørt i Instrukskommissionen, afviste hun fuldstændig forklaringen fra Udlændingestyrelsen om sin egen rolle i sagen om adskillelse af asylpar. Der er dog ikke meget i sagen, som understøtter hendes forklaring
Afdelingschef i Udlændinge- og Integrationsministeriet Line Skytte Mørk Hansen afviste mandag fuldstændig forklaringen fra Udlændingestyrelsen om sin egen rolle i sagen om adskillelse af asylpar. Der er dog ikke meget i sagen, som understøtter hendes forklaring.

Afdelingschef i Udlændinge- og Integrationsministeriet Line Skytte Mørk Hansen afviste mandag fuldstændig forklaringen fra Udlændingestyrelsen om sin egen rolle i sagen om adskillelse af asylpar. Der er dog ikke meget i sagen, som understøtter hendes forklaring.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Indland
9. juni 2020

Hvad blev der sagt, da afdelingschef i Udlændinge- og Integrationsministeriet Line Skytte Mørk Hansen ved halvtretiden om eftermiddagen den 10. februar 2016 ringede til en vicedirektør i Udlændingestyrelsen?

Det er et af de helt centrale spørgsmål i sagen om forhenværende udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs adskillelse af asylpar. Og derfor var det en af de absolut vigtigste afhøringer i Instrukskommissionen, da Line Skytte Mørk Hansen mandag skulle afgive forklaring i kommissionens lokale i retten på Frederiksberg.

Udlændingestyrelsen havde på forhånd givet sin version af, hvad der blev sagt i telefonsamtalen. Få timer forinden havde Inger Støjberg udsendt en pressemeddelelse om, at alle par på danske asylcentre, hvor den ene part var under 18 år, skulle adskilles. Og ifølge styrelsens forklaring til Ombudsmanden ringede Line Skytte Mørk Hansen nu og gav instruks om »administrativt at effektuere i overensstemmelse med indholdet af pressemeddelelsen«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

“ Jeg ringer jo ikke og siger, at nogen skal gøre noget ulovligt”

Nå,nå, du ringer altså og siger: ” Nu skal i altså gøre det lovligt!”

Det jo betænksomt, sådan at gøre en styrelse ekstra opmærksom på at de skal overholde loven.....
Og så oven i købet på telefon....

Jamen, så er al god forvaltning skik jo kørt efter bogen...

Måske skal hun med på et at Trine Bramsens ” husk lige kurser”...

Peter Beck-Lauritzen, Mogens Holme, Karsten Lundsby, Joy Nitav, Eva Schwanenflügel, Katrine Damm, David Zennaro, Vibeke Hansen, Holger Nielsen, Ole Frank, Søren Fosberg, Stig Bøg, Dorte Sørensen, Marianne Stockmarr, Werner Gass, Hanne Utoft, John Damm Sørensen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar

"Og underligt nok blev hun ikke spurgt af kommissionen, om hun da ikke blev inddraget, når nu svaret handlede om hendes telefonsamtale med styrelsen. Ligesom hun ikke blev spurgt til sandhedsværdien af svaret til Folketinget."

Enig, højest besynderligt arbejde af kommissionen ... eller ikke-arbejde, skulle man måske kalde det.

I øvrigt en ulykke for den involverede afdelingsleder at skulle stille sig så ganske utroværdigt an - og hun er jo slet ikke den eneste. Kommissioner er sjældent sufficiente iht. deres formål - og misbruges ofte politisk ... men det berigende er jævnligt at offentligheden får langt bedre udsyn til hvor ganske korrumperende, magttaktisk og usagligt ledelserne af vore offentlige forvaltninger arbejder ... og hvor omfattende en mobilisering og forandring, der er behov for, såfremt en folkedemokratisk praksis skal udvikles og forankres i vort yndige land.

Peter Beck-Lauritzen, Mogens Holme, Poul Reynolds, Flemming Berger, Karsten Lundsby, Jens Kofoed, Joy Nitav, Eva Schwanenflügel, Katrine Damm, Holger Nielsen, Ole Frank, Søren Fosberg, Anker Heegaard, Anders Olesen og Werner Gass anbefalede denne kommentar

Man prøver vel bare at rede egen røv, så godt man nu kan.
Men absolut utroværdigt er damen da.
Men hun passer fint til venindekredsen omkring Støjsenderen.

Ole Svendsen, Peter Beck-Lauritzen, Mogens Holme, Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel, Holger Nielsen, Ole Frank, Søren Fosberg, Anker Heegaard, Anders Olesen, Henning Kjær, Marianne Stockmarr og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Jens Nielsen

Sikke dog en rodebutik. Det her har karakter af abespil, at sende aben videre.
Der blev praktiseret ulovligt uden undtagelser, det er ikke noget vi tror, det er noget vi ved. Pressemeddelelsen fungerede som instruks, det er ikke noget vi tror, det er noget vi ved. Pressemeddelelsen var undtagelsesfri, resten er he said, she said.
Man græmmes over niveauet i landets øverste organer....

Ole Svendsen, Mads Greve Haaning, Sven Elming, jørgen djørup, Peter Beck-Lauritzen, Mogens Holme, Karsten Lundsby, Jens Kofoed, Eva Schwanenflügel, Bjarne Tingkær, Torben Lindegaard, Holger Nielsen, Jane Jensen, Finn Jakobsen, Werner Gass, Ole Frank, Søren Fosberg, Anker Heegaard, Marianne Stockmarr og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Jens Ole Mortensen

Det ender jo nok med at en fra embedsværket tager skraldet. Og på den måde sikrer sig at vedkommende stadig kan få lukrative poster i fremtiden. Det er trods alt bedre end at lægge sig ud med "The Family"

Som vi så , da BT spredte fake news og Thornig familiens skatteforhold. Umiddelbart før et valg.
Hvorfor bekymre sig om russiske trolde når vi har dagspressen.

Peter Beck-Lauritzen, Karsten Lundsby, Holger Nielsen, Jane Jensen, Werner Gass og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Henning Kjær

Det er stærkt bekymrende at højuddannede mennesker i et ministerie og en styrelse ikke kan kommunikere så de kan forstå hinanden, og ministeren og hendes embedsmænd gør intet for at udrede en mulig misforståelse. Ministeriet har en instruks i deres systemer som de ikke indvier den relevante styrelse i.

jørgen djørup, Peter Beck-Lauritzen, Mogens Holme, Karsten Lundsby, Joy Nitav, Holger Nielsen, Jane Jensen, Werner Gass, Ole Frank og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Anker Heegaard

Den forklaring lyder for mig, som når en bekymret badegæst skynder sig op af vandet, fordi det er ved at være for kold - eller varmt.

Peter Beck-Lauritzen, Karsten Lundsby, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Holger Nielsen og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Young-suk No

Her står:
Centraladministrationens rolle i det danske demokrati
Kodeks: Syv centrale pligter
1. Lovlighed
2. Sandhed
3. Faglighed
4. Udvikling og samarbejde
5. Ansvar og ledelse
6. Åbenhed om fejl
7. Partipolitisk neutralitet
https://modst.dk/media/16963/kodex_vii.pdf

*pligt
- indre tilskyndelse til at handle på en bestemt måde fordi ens samvittighed eller nogle sociale normer påbyder det
- opgave eller krav som man er pålagt af ydre nødvendighed, fx fordi det hører til ens arbejde, eller fordi det er påbudt ved lov
https://ordnet.dk/ddo/ordbog?query=pligter

*Note til mit eget brug
Disse syv pligter forudsætter jo at man har mod og ærlighjerte til at stå ved sin samvittighed når situationen påkræver det.
Men idealet er en ting og virkeligheden er en anden. Det har ikke været en nem opgave for nogen at arbejde under Støjberg der glemte at hun var landets minister og ikke forkæmper for den daværende støtteparti DFs udlændinge politik.

Ole Svendsen, Peter Beck-Lauritzen, Karsten Lundsby og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Kommissioner er nødløgnenes holdeplads..

Peter Beck-Lauritzen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

Det ligner at Skytte Mørk Hansen forklarer det samme som man kunne iagttage da Støjberg var minister. Jeg var imponeret over Lykke Rasmussens evner til fra en ende af, at opfylde Venstrebaglandets varmeste ønsker. Støjberg var castet til opgaven med at lave mest mulig larm på indvandrerområdet. Det var ikke ønsker fra venstrebaglandet, men til Dansk folkeparti, så de fik synlighed i aftryk på politiken. Samtidig var den mere indvandreraktive del af venstrefløjen fuldt optaget af Støjberg. Aviserne dækkede også meget mere Støjberg, end de dækkede de ting regeringen gennemførte samtidig.
Prøv at gå tilbage i avisarkiverne.
Det er bare ærgerligt for Venstre (og DF) at Vermund at taget rollen. Man kan se der er stemmer i verbal polarisering. Og ja, opmærksomhed.