Læsetid: 3 min.

Ellemanns exit som gruppeformand åbner gamle sår i Venstre og kan antænde nyt fløjopgør

Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen trækker sig fra sin dobbeltrolle: Han stopper som gruppeformand på Christiansborg og åbner for nye alliancer. Men han genåbner også de aldrig bilagte stridigheder mellem Løkke- og Kristian Jensen-fløjene
Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen smider posten som gruppeformand for sit parti. Han vil fokusere 100 procent på formandsposten. Billedet her er fra grundslovsdag.

Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen smider posten som gruppeformand for sit parti. Han vil fokusere 100 procent på formandsposten. Billedet her er fra grundslovsdag.

Claus Bech

12. juni 2020

I begge roller har han fejlet: 46-årige Jakob Ellemann-Jensen har hverken haft stor succes som partiformand eller som gruppeformand for Venstres 42 folketingsmedlemmer. Udadtil er partiet faldet tilbage i meningsmålingerne, og indadtil har konkurrerende kræfter skabt tvivl om linjen.

Venstre står stadig mere svækket i offentligheden, og derfor er det på mange måder forståeligt, at Jakob Ellemann-Jensen nu opgiver den ene af de to poster for i stedet at »hellige sig opgaven som formand Venstre«, som han selv siger. Kræfterne skal samles. Og alt lyder tilforladeligt.

Kombinationen af de to magtposter, altså som både organisatorisk partiformand og parlamentarisk gruppeformand, har også været et særsyn. Traditionelt er ledelsesopgaverne i et stort parti som Venstre splittet op, og under normale omstændigheder ville det derfor være helt efter bogen, at Jakob Ellemann-Jensen hverken kan eller skal forsøge at mestre begge poster.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Morten Wieth
  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
  • Mads Greve Haaning
  • Alvin Jensen
  • Bjarne Bisgaard Jensen
  • Anker Heegaard
Morten Wieth, Eva Schwanenflügel, David Zennaro, Mads Greve Haaning, Alvin Jensen, Bjarne Bisgaard Jensen og Anker Heegaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Helle Walther

Mon ikke de lander den i rimelig fordragelighed. Mere interessant bliver det at se, om hans afløser får samme autoritet i gruppen, eller den så vil deles igen som før. Bliver det Lauritzen , kan man godt have sin tvivl om hans pondus. Løhde er ingen gevinst. Støjberg har sin kommissions sag. Mens folk som Jakob Jensen, og Thorsten Scack P. og hans kone, snart må være dem, der står for tur.De gør det godt. L banden tror jeg vil splitte mere end de vil samle, hvis den får mere magt.
Men hvad Venstres vej egentlig er vides ikke, skattestop og halv moms, er jo ingen vej, det er to ting som ikke duede, hvorfor gentage det.

Henrik Peter Bentzen, Holger Nielsen, Alvin Jensen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Det kunne også være et Venstre i total opløsning.

Støjberg på vej i fængsel og Ellemann -Jensen, der er træt af at være politiker.

Benta Victoria Gunnlögsson, Henrik Peter Bentzen, Holger Nielsen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Jens Christian Jensen

Freddie har heller ikke forstået det. Fra starten, da han blev formand, skulle han på sigt ikke beside begge poster. Nu er tiden kommet til at finden en ny gruppe formand, helt efter planen.

Om Støjberg kommer i fængsle eller ej (det gør hun så helt sikkert ikke) er kun interessant hvis man hylder princippet om at politiske modstandere skal i fængsel. Måske bor Freddie bare i det forkerte land.

Carsten Hansen

Venstre er der ikke ret mange der ved hvor man har.
Specielt ikke blandt fæller på højrefløjen.

Men så længe venstre ikke kan finde ud af hvilket ben det skal stå på og fælles fodslag på fløjen synes umulig, så har jeg det egenlig ganske fint.
Det værste venstre kan gøre, i min optik, er at få luget ud i rækkerne og få taget afstand fra tidligere tiders Venstre-statsministre, idet dette vil bringe lidt troværdighed tilbage til partiet.

Rod nu bare rundt i sølet længe endnu.

Claus E. Petersen og Henrik Peter Bentzen anbefalede denne kommentar