Læsetid: 4 min.

Hvad hedder Martin Rossens afløser? Her er fire bud

Hedder Martin Rossens efterfølger Martin Justesen, Peter Strauss, Thor Möger Pedersen eller Sara Vad? Ingen kender svaret, men spørgsmålet er helt centralt, efter Mette Frederiksens magtfulde stabschef tirsdag meldte sin afgang. Information gennemgår mulige bud på, hvem der kan udfylde Rossens rolle – hvis den overhovedet skal fyldes ud
Rollen som stabschef blev skræddersyet til Martin Rossen, da Mette Frederiksen (S) for et år siden vandt regeringsmagten, og han har haft et langt og tillidsfuldt parløb med Mette Frederiksen, har et omfattende netværk i Socialdemokratiet og det politiske Danmark. Lige præcis dén kombination kan ikke findes hos en anden, vurderer iagttagere.

Rollen som stabschef blev skræddersyet til Martin Rossen, da Mette Frederiksen (S) for et år siden vandt regeringsmagten, og han har haft et langt og tillidsfuldt parløb med Mette Frederiksen, har et omfattende netværk i Socialdemokratiet og det politiske Danmark. Lige præcis dén kombination kan ikke findes hos en anden, vurderer iagttagere.

Mads Claus Rasmussen

18. juni 2020

Når Martin Rossen stopper som stabschef i Statsministeriet, bliver det næppe sådan, at hans gamle job bare bliver slået op og udfyldt af en ny.

Rollen som stabschef blev skræddersyet til Martin Rossen, da Mette Frederiksen (S) for et år siden vandt regeringsmagten og flyttede ind i Statsministeriet. Her skulle han ikke blot være hendes særlige rådgiver, men også sidde med i de magtfulde ministerudvalg, koordinationsudvalget og økonomiudvalget, og lede et nyt politisk sekretariat.

Martin Rossen har haft et langt og tillidsfuldt parløb med Mette Frederiksen og besidder samtidig et omfattende netværk i Socialdemokratiet og det politiske Danmark. Lige præcis dén kombination kan ikke findes hos en anden. Det vurderer blandt andre Anders Dybdal, der er direktør i Operate, tidligere konsulent for Mogens Lykketoft og medstifter af tænketanken Cevea.

»Der er ikke nogen person, som kan gå ind og overtage den rolle 1:1,« fastslår Anders Dybdal.

Det er dog ikke ensbetydende med, at rollen som stabschef bliver opløst. Der kan være en idé i at finde en ny centralt placeret figur, som kan sikre den politiske retning i regeringen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Oluf Husted
Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Han eller hun hedder ingenting, for Rossens afgang finder sted, fordi opgaven er fuldført.

Helle Walther, Birte Pedersen, Liselotte Paulsen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Håber for os alle og for mette, at hun har gode folk omkring sig. Og at i øvrigt det samlede folketing, og selvom alt er forbundet, prioriterer energien på at samarbejde om de væsentligste udfordringer i stedet for at magtspille.

Helle Walther, Birte Pedersen, Liselotte Paulsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Rossen forlader posten hos Socialdemokratiet fordi han har fået et tilbud han ikke kan sige nej til. Et NUL føjet til sin månedsløn på sin lønseddel.

Eva Schwanenflügel

Mette F kunne altid ansætte Hr. Skæg.
Så fik hun da endnu mere styr på de opvoksende generationer ;-)

Helle Walther

Thor Møger er blevet ti år ældre, erfaren, lynende intelligent. Tag ikke fejl af ham, men der er flere gode folk. Rossen er en ener, men mindre kan nok også gøre det.

Lasse Nielsen

Steffen Gliese, ja, det er sandt, men det kan man tilpasse sig :-) Martin Rossen var i sin tid på Thorning-fløjen, som ikke lige var Mettes kop te, men det hindrede ikke Rossen i at arbejde for Mette Frederiksen og hendes linje.

Eva Schwanenflügel

@ Lasse Nielsen:
"Martin Rossen var i sin tid på Thorning-fløjen, som ikke lige var Mettes kop te, men det hindrede ikke Rossen i at arbejde for Mette Frederiksen og hendes linje."

Dér tager du fejl, Lasse. Mon ikke du forveksler Rossen med Sass?

Mette F og Rossen har været venner i 25 år, og er 'opvokset' i SFU sammen.
Før Rossen kom til Borgen, var han ansat i det private erhvervsliv, bl.a. Microsoft.
I 2014 blev han ansat som rådgiver for Mette F, da hun blev beskæftigelsesminister.
(Jeg tror personligt, hans sympati for Thorning kunne ligge et meget lille sted..)

Stabschef Martin Rossen CV
https://www.stm.dk/_p_14848.html

Klaus Kristensen

Jeg tillader mig at have den tanke at Martin Rossen måske ikke har været helt så magtfuld som der blev sagt. Han var et fint skjold Mette F kunne tage op når det passede hende. Hvis han virkeligt havde været det magtdyr nogle ville gøre ham til havde ikke bare taget den større check.