Nyhed
Læsetid: 3 min.

HK håber på principiel dom mod arbejdsgiver, der ignorerede grov sexchikane

Selv om en kvindelig ansat oplyste sin arbejdsgiver om sexchikane og voldtægt fra en kollega, gjorde chefen intet. Og da kvinden skulle til psykolog og sygemelde sig, blev hun fyret. HK har anlagt sag og krævet historisk stor godtgørelse. I dag kommer dommen
Citat fra advokat Maria Rasmussen, der arbejder for fagforbundet HK, om en sag, som Retten i Nykøbing onsdag afsiger dom i.

Citat fra advokat Maria Rasmussen, der arbejder for fagforbundet HK, om en sag, som Retten i Nykøbing onsdag afsiger dom i.

Jesse Jacob

Indland
1. juli 2020

»Hvis der skal komme en godtgørelse, der sprænger niveauet for størrelsen af de idømte godtgørelser efter ligebehandlingsloven, må det være i denne sag.«

Sådan siger advokat Maria Rasmussen, der arbejder for fagforbundet HK, om en sag, som Retten i Nykøbing i dag afsiger dom i. Ifølge Maria Rasmussen er sagen principielt interessant, fordi den er anlagt mod en arbejdsgiver, der undlod at gribe tilstrækkeligt ind, efter en kvindelig ansat på virksomheden havde oplyst om grov sexchikane og voldtægter fra en kollegas side. Ifølge HK blev kvinden desuden fyret med en ugyldig begrundelse.

»Vi har nedlagt påstand om en godtgørelse på 150.000 kroner,« siger Maria Rasmussen.

Ifølge hende er gennemsnittet for idømte godtgørelser efter ligebehandlingsloven ca. 27.000, og den højeste hidtil er på 100.000.

»Desuden kræver vi godtgørelse for uberettiget afskedigelse på 12 måneders løn, og hvis vi får medhold her, vil det også være den højeste løngodtgørelse i en sag af den karakter,« siger Maria Rasmussen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Eva Schwanenflügel

Mobning og chikane trives på arbejdspladserne i Danmark:

"Mere end hvert 10. medlem af 3F har været udsat for sexchikane"
https://www.a4arbejdsliv.dk/artikel/mere-end-hvert-10-medlem-af-3f-har-v...

Jeg håber, at offeret i denne sag får en klækkelig erstatning fra den ignorante arbejdsgiver.

Og så er det iøvrigt på høje tid med en stalking-paragraf.

Alexander Moesgaard, Peter Jespersen, Birgit Kraft, K M, erik pedersen, Martin Rønnow Klarlund, Troels Ken Pedersen, Susanne Kaspersen, Hanne Ribens, Ib Christensen, Maj-Britt Kent Hansen, Jann Ringtved, Bjarne Bisgaard Jensen, Anker Heegaard, Rikke Nielsen, Kim Houmøller, Steffen Gliese og Thomas Tanghus anbefalede denne kommentar