Læsetid: 3 min.

Kun de færreste svenskere tror på anklagerens teori om Olof Palmes morder

Færre end hver femte svensker tror på, at det var ’Skandiamanden’, Stig Engström, der myrdede statsminister Olof Palme. Anklagemyndigheden får hård kritik for at have udpeget en gerningsmand uden håndfaste beviser, og fremtrædende jurister kræver en undersøgelse
Olof Palme blev begravet den 15. marts 1986.

Olof Palme blev begravet den 15. marts 1986.

AFP/Ritzau Scanpix

15. juni 2020

Den svenske anklagemyndigheds længe ventede udpegning af den mistænkte gerningsmand bag mordet på Sveriges socialdemokratiske statsminister Olof Palme i 1986 virker ikke overbevisende på den svenske befolkning.

I en meningsmåling foretaget af Kantar Sifo for Svenska Dagbladet svarer blot 19 procent, at de på linje med anklageren tror, det var den såkaldte ’Skandiamand’, Stig Engström, der myrdede Palme. Lige så mange svarer, at de ikke tror det. De resterende 62 procent stiller sig tvivlende eller svarer ’ved ikke’.

Den ansvarlige anklager, Krister Petersson, havde håbet på noget andet.

»Det går ikke at komme uden om Stig Engström som en mistænkt gerningsmand. Forhåbningen er, at det også bliver accepteret af offentligheden,« sagde anklageren, da han ved et pressemøde onsdag satte punktum for den 34 år lange efterforskning.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Henning Kjær

Mordet på Olof Palme begyndte med en elendig politiefterforskning og har siden været konspiratorernes legeplads og de forlader den ikke. I det enorme efterforskningsmateriale kan der findes argumenter for mange forskellige teorier, men der kommer ingen nye oplysninger.
Her årtier efter mordet, er det dumnaivt stadig at tro på afgørende nyt.

Det bedste der nu kan komme ud af "efterforskningsskandalen" er tiltag til bedre drabsefterforskning, også her i Danmark. Efterforskningen på drabet på Emilie Meng, viser der er plads til forbedringer.