Nyhed
Læsetid: 6 min.

Ny analyse: Arbejdsløshed på grund af corona vil føre til flere ghettoer

En ny analyse fra Danmarks Almene Boliger viser på baggrund af scenarier om arbejdsløshed fra Det Økonomiske Råd, at syv boligområder risikerer at ende som hårde ghettoer på grund af coronakrisen. Det skyldes, at stigende arbejdsløshed og dalende indtægter gennemsnitligt rammer beboere i almene boliger hårdere end resten af befolkningen
En række almene boligområder med tusinder af beboere risikerer på grund af coronakrisen at ende på ghettolisten – eller endda på den hårde ghettoliste.

En række almene boligområder med tusinder af beboere risikerer på grund af coronakrisen at ende på ghettolisten – eller endda på den hårde ghettoliste.

Asger Ladefoged

Indland
4. juni 2020

En række almene boligområder med tusinder af beboere risikerer på grund af coronakrisen at ende på ghettolisten – eller endda på den hårde ghettoliste. Det viser en ny analyse af organisationen Danmarks Almene Boliger (BL), som bliver udgivet torsdag.

Analysen kommer frem til, at to nye områder vil komme på ghettolisten i 2021, hvis man tager udgangspunkt i et mildt scenarie for antallet af arbejdsløse, mens i alt fire områder vil komme på listen, hvis man tager udgangspunkt i et pessimistisk scenarie.

Det skyldes, at tilknytning til arbejdsmarkedet sammen med andre forhold som for eksempel indkomst og etnicitet afgør, om et boligområde kan betegnes som ghetto og dermed ender på ghettolisten.

Derudover ser syv eksisterende ghettoer ud til at ende på den hårde ghettoliste i 2021. Tre af disse områder kunne være kommet helt af ghettolisten, hvis beskæftigelsen var fortsat med at stige, som den gjorde før corona. Men fordi flere nu bliver arbejdsløse, risikerer de fire områder altså i stedet at ende på den hårde liste, viser analysen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

Se dag at få afskaffet de tåbelige lister.
Se i stedet hurtigt at få opført flere billige boliger i alle boligområder - så vil beboersammensætningen automatisk spredes uden stigmatisering af folk, nedrivning af gode billige boliger osv.
Se dog at opfør jer Folketings politikere som voksne og ansvarsfulde mennesker.

Eva Schwanenflügel, Maj-Britt Kent Hansen, Lone Hansen, Rolf Andersen, Lise Lotte Rahbek, Ole Svendsen, Holger Nielsen, Lars Løfgren, Ole Henriksen, Gitte Loeyche, Marianne Stockmarr, Christian Mondrup, Estermarie Mandelquist, Steen K Petersen, Anker Heegaard, Gert Romme, Poul Anker Sørensen, Rikke Nielsen, Karsten Lundsby, Jean Thierry, Heidi Larsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Arbejdsløshed er kun blevet deklasserende, fordi politikerne har brudt en af de grundlæggende velfærdsløfter: at sociale begivenheder ikke skal medføre social deroute.
Om folk er arbejdsløse eller ej betyder jo ingenting, det er jo ikke en varig tilstand; men i det øjeblik, at folk ryger på kontanthjælp, fordi vi ikke længere beskytter arbejdskraften, ser det straks langt værre ud - og derfor skal folk kun komme på kontanthjælp i en kortere tid, og kun i kraft af ægte sociale udfordringer, hvor kontanthjælpen er en løftestang, ikke en social deklassering.
Hvor folk bor bør ikke komme nogen myndighed ved, vi har ikke et folkeopdragelsessystem, så hvor folk har mulighed for at bosætte sig og med eller uden offentlig hjælp betale en husleje, skal ingen myndighed blande sig i.

Eva Schwanenflügel, Rolf Andersen, Lise Lotte Rahbek, Holger Nielsen, Lars Løfgren, Ole Henriksen, Marianne Stockmarr, Estermarie Mandelquist, Ib Gram-Jensen, Steen K Petersen, Thomas Barfod og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

"syv boligområder risikerer at ende som hårde ghettoer på grund af coronakrisen."

De vil havne på listen af to årsager:
1) Klassesamfundets destruktive dynamikker.
2) De herskende klassers behov for brød og skuespil til folket.

Kenneth Krabat, Eva Schwanenflügel, Rolf Andersen, Ole Svendsen, Holger Nielsen, Lars Løfgren, Gitte Loeyche, Marianne Stockmarr, Estermarie Mandelquist, Steen K Petersen, Gert Romme, Poul Anker Sørensen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Jean Thierry

I forlængelse af den glimrende og vigtige artikel vil jeg understrege, at vi beboere i Bispeparken i juni 2019 har vedtaget vores egen ”eventuel udviklingsplan”, som vil sikre at ingen beboere vil være tvunget til at flytte og at alle boliger forbliver almene, selv hvis vi kommer på den hårde liste.

Vi vil bruge almene ungdomsboliger og ældreboliger til at opfylde lovgivningens krav, i stedet for nedrivninger eller salg. Det skal vi så bare have kommunen med på, og det burde kunne lade sig gøre, selv om kommunerne generelt har valgt dårlige løsninger i stedet for de bedre i de nuværende hårdt listede områder.

Mest sandsynligt er heldigvis, at vi kommer ud af alle regeringens listet til december i år.

I december 2019 manglede vi kun tre uddannelsesbeviser for at vi røg ud af alle listerne, vi havde dem faktisk i oktober 2019, men de tæller først i december 2020.
Endnu et eksempel på, hvor skøre listerne og kriterierne er.

Kenneth Krabat, Eva Schwanenflügel, Rolf Andersen, Lise Lotte Rahbek, Ole Svendsen, Holger Nielsen, Carsten Munk, Marianne Stockmarr, Christian Mondrup, Estermarie Mandelquist, Jens Flø og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

At vi overhovedet skal ud i den type diskussioner og have politikere, der træffer den slags bestemmelser i stedet for at træffe nyttige beslutninger til fordel for fællesskabet.

Kenneth Krabat, Eva Schwanenflügel, Rolf Andersen, Lise Lotte Rahbek, Ole Svendsen, Holger Nielsen, Nikolaj Lykke Nielsen, Marianne Stockmarr og Ib Gram-Jensen anbefalede denne kommentar

Det er godt at tage det mulige problem op i avisen, og at regeringen er opmærksom.

Ole Svendsen, Holger Nielsen og Marianne Stockmarr anbefalede denne kommentar
Ole Svendsen

Den ghetto lovgivning er ganske enkelt latterlig. Se så at få afskaffet de tåbelige lister og sørg for at få bygget flere almennyttige boliger, og løs de reelle sociale problemer i stedet for at stigmatisere folk.

Kenneth Krabat, Eva Schwanenflügel og Rolf Andersen anbefalede denne kommentar

Folketinget burde være så klartseende, at deres fornemste opgaver er at samle et lands befolkning og ikke spille os ud mod hinanden, df = dansk fordummelsesparti har desværre været meget medvirkende til en meget splittende og ikke samlende dagsorden i dette land i mange år.
Med alt det, der nu er vendt på hovedet i covid-19 skyggen er håbet, at om ikke alle, så langt de fleste i folketinget kan se ud over deres egen næse . Lade værre med at bryde gode boliger ned, smide beboere ud og så udradere det forfærdelige ord : ghetto.

Eva Schwanenflügel

Det er på høje tid at afskaffe den tåbelige og diskriminerende ghettopakke.
Det kan kun gå for langsomt.

At se Socialdemokratiet i samme båd som højrefløjen har vi desværre længe været vant til.

Men den nylige corona-popularitet holder ikke evigt.
Når S svigter sit eget hjerteblod, svigter vælgerne også i sidste ende.

Uligheden i Danmark skal afskaffes, hvis vi i sandhed skal kunne kalde os et velfærdssamfund.