Nyhed
Læsetid: 3 min.

Ny tryghedsmåling: Danskernes tillid til politikerne er markant større efter coronakrisen

Regeringen og Folketingets krisehåndtering får æren for, at en række offentlige institutioner nyder større tillid fra befolkningen efter coronanedlukningen. Befolkningens generelle tryghed har været stabil, viser ny tryghedsmåling
Regeringen og Folketinget har handlet resolut under coronakrisen, og det har øget befolkningens tillid til politikerne og samfundets institutioner.

Regeringen og Folketinget har handlet resolut under coronakrisen, og det har øget befolkningens tillid til politikerne og samfundets institutioner.

Anthon Unger / Ritzau Scanpix

Indland
22. juni 2020

Tilliden til politikerne er efter coronakrisen »uden fortilfælde i et halvt århundrede«.

Det siger Jørgen Goul Andersen, professor i statskundskab ved Aalborg Universitet og medforfatter til rapporten Tryghed i Danmark før og under coronakrisen, udgivet af TrygFonden.

Et af rapportens mest bemærkelsesværdige resultater er en stor stigning i befolkningens tillid til de offentlige institutioner – herunder til Folketingets og regeringens politikere.

Man kunne foranlediges til at tro, at det altid er sådan, at tilliden til politikerne øges i krisetider. Men sådan hænger det ikke nødvendigvis sammen, siger Jørgen Goul Andersen. Han peger på regeringen og Folketingets effektive krisehåndtering som forklaring:

»Der blev handlet på et passende tidspunkt. Og så har man lagt sine usikkerheder frem – altså lige fra starten erkendt, at der ville blive begået fejl, men at den største fejl, man kunne begå, ville være at vente for længe. Det kan folk godt lide.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Det er godt med mellemmenneskelig tillid; det er problematisk at have tillid til politiske og økonomiske magter - uanset hvor flinke og velmenende, disses repræsentanter er.

Personligt har jeg også bemærket blandt familie, venner, kollegaer o.a., at jo mere bekymrede de er over Corona-komplekset, jo mindre tilbøjelige er de til at se kritisk på vore politikere. Men det jo oldgammel viden at frygt gør afhængig.

Werner Gass, Flemming Berger, Kim Øverup, Rolf Andersen, Eva Kjeldsen, Carsten Mortensen, Thomas Andersen, Estermarie Mandelquist, Eva Schwanenflügel og Jens Erik Starup anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Tillid er godt - men kontrol er bedre - Lenin.

Eva Kjeldsen

Det er en meget generel udtalelse, og jeg må så tilhøre den minoritet der ikke har tillid. Til politikerne. Overhovedet.
Uanset fløj eller næse.

Jens Christian Jensen

Jeg har da tillid til politikerne. Jeg har stor tillid til at de som regel forsøger at mele deres egen kage først.

Efter at høre at Palludan vil modtage et årligt statsligt tilskud på 2.181.069 kroner for ikke at komme i Folketinget, har jeg stor tillid til at Simon Emil vil få følge af dusinvis af andre, som heller ikke har noget at lave, og som derfor også vil stifte et nyt parti og opstille til Folketinget................

Rolf Andersen

Men så er der jo tilliden de herrer Mølbak og Brostrøm ;)

Skræmmende måling, som desværre ikke gør mig voldsomt tryg...