Analyse
Læsetid: 4 min.

Støjberg-sagen presser Venstres formand fra alle sider

Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen er blevet fælles skydeskive for både højre- og venstrefløjen for sin nølende håndtering af Inger Støjberg-sagen om den ulovlige instruks. Statsminister Mette Frederiksen slap omvendt stort set fri for kritik ved at holde en apolitisk og udglattende tale på grundlovsdag
På én og samme tid kritiseres Ellemann-Jensen for at gøre alt for lidt for at støtte sin højrehånd og for – stik modsat – at holde hånden over hendes mulige brud på basale borgerrettigheder, skriver Lars Trier Mogensen i en politisk analyse.

På én og samme tid kritiseres Ellemann-Jensen for at gøre alt for lidt for at støtte sin højrehånd og for – stik modsat – at holde hånden over hendes mulige brud på basale borgerrettigheder, skriver Lars Trier Mogensen i en politisk analyse.

Claus Bech

Indland
6. juni 2020

Han er ved at blive fredløs på Christiansborg. Som en lynafleder tiltrækker Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen sig lige nu den største vrede og frustration i dansk politik – og det selv om han i de seneste måneder ikke har haft nævneværdig indflydelse på den førte politik og samtidig har måttet se sig reduceret til blot at være en partileder på linje med alle de andre formænd-og forkvinder for de mange småpartier.

Han er reelt oppe imod alle andre partier nu, mens statsminister Mette Frederiksen (S) stadig behandles som en fredhellig person. Alle kan frit skyde på Jakob Ellemann-Jensen uden større politiske omkostninger, mens Socialdemokratiets formand paradoksalt nok sidder på mere magt end nogen anden dansk regeringsleder siden provisorietiden. Det kan koste at kritisere Mette Frederiksen.

Fællesnævneren for angrebene på Jakob Ellemann-Jensen er interessant nok hans håndtering af afsløringerne i Instrukskommissionen, der er i gang med at optrevle den ulovlige forvaltning under tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V). Hun er i mellemtiden blevet næstformand i Venstre.

På én og samme tid kritiseres Ellemann-Jensen for at gøre alt for lidt for at støtte sin højrehånd og for – stik modsat – at holde hånden over hendes mulige brud på basale borgerrettigheder. Kritikken fra højrefløjen gør umiddelbart mest ondt.

Borgerkrig på højrefløjen

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl brugte således sin tale på grundlovsdag fredag til at kritisere Jakob Ellemann-Jensen for at have ladt Inger Støjberg i stikken:

»Jakob Ellemann-Jensen, som i 00’erne meldte sig ud af Venstre i protest over DF’s indflydelse på udlændingepolitikken, han er nu formand for partiet. Er hans åbenlyse manglende støtte til Inger Støjberg et signal om, hvor han i virkeligheden står i udlændingepolitikken?« spurgte DF-formanden i sin tale.

De klareste svar kommer dog i dag længere ude fra højrefløjen. Her er stormløbet mod Jakob Ellemann-Jensen endnu mere nådesløst. I de seneste uger har Nye Borgerliges formand Pernille Vermund ført en larmende støttekampagne for Inger Støjberg, både på sociale medier og i form af en større annoncekampagne, og hun har tydeligvis ingen respekt tilbage for Venstres formand. Vermund beskylder Ellemann-Jensen både for at svigte Støjberg og for ligefrem at have optrådt som en klovn under coronakrisen.

Kampagen for Inger Støjberg – og for »danske værdier«, som Pernille Vermund selv siger – ser ud til at give smæk for skillingen. I den seneste meningsmåling er højrepartiet vokset frem til en vælgeropbakning på opsigtsvækkende 5,8 procent af stemmerne – og dermed tæt på samme størrelse som Dansk Folkeparti.

Men kritikken blæser langtfra kun i én retning. Ubekvemt for Jakob Ellemann-Jensen er der også borgerlig-liberale stemmer, som brugte grundlovsdag til at angribe Venstres formand for at svigte retsstatens grundlæggende principper:

»Inger Støjberg har forsøgt at gøre det til en sag for eller imod barnebrude. For eller imod hende selv. Ja, nærmest en folkeafstemning om Inger Støjberg. Men det handler om, at loven er lige for alle,« sagde formanden for det nye parti Fremad, Simon Emil Ammitzbøll-Bille, i sin grundlovstale.

Han forlod Liberal Alliance kort efter folketingsvalget, og umiddelbart udgør han som et enkeltmandsparti, der hidtil har haft svært ved at indsamle underskrifter, ikke den store kraft på Christiansborg. Hvis det alene handlede om personlig kritik fra Simon Emil Ammitzbøll-Bille, ville det derfor ikke have den store betydning for Jakob Ellemann-Jensen.

Men Fremad-formanden taler på vegne af mange borgerlig-liberale. Eksempelvis har Venstres 2. viceborgmester i Ballerup Kommune, Kåre Harder Olesen, netop meldt sig ind i en protestgruppe på Facebook med titlen ’Danskerne støtter IKKE Støjberg’.

Instrukskommissionen tegner til at kunne blive en politisk bombe i det borgerlige Danmark, der ikke mindst splitter Venstre på kryds og tværs. Lettere omtumlet står Jakob Ellemann-Jensen i midten uden mål og med.

Socialdemokratisk spin

Grundlovsdag skulle også have være brugt af S-regeringen til at lancere en politisk offensiv i skyggen fra Støjberg-kommissionen. Men ved en angivelig fejl blev et internt regeringsnotat sendt til TV 2, hvor en detaljeret spinplan blev afsløret.

Efter planen skulle historien om, at S-regeringen vil forbyde religiøse vielser af mindreårige, breakes i TV 2 News dagen før grundlovsdag, mens Berlingske skulle bringe nyheden på forsiden på selve dagen. Også Jyllands-Posten og Kristeligt Dagblad skulle have serveret småbidder af historien, som i notatet beskrives som en »strammerpakke«.

Efter afsløringen af spinplanen valgte udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) straks at gå offentligt ud med forslaget om at forbyde religiøse vielser af mindreårige og skærpe straffen for at fastholde personer i et ægteskab med tvang.

S-regeringens begrundelser minder om Inger Støjbergs retorik om barnebrude, og Socialdemokratiet ønskede således også at markere grundlovsdag med nye udlændingestramninger – dog med den afgørende forskel i forhold til tilstanden under Inger Støjbergs tid i Udlændinge- og Integrationsministeriet, at S-regeringen nu lægger op til at stramme reglerne formelt, før forvaltningen tvinges til at administrere efter ministerens ønsker.

Med strammerforslaget allerede i cirkulation valgte statsminister Mette Frederiksen at holde en grundlovstale, der var næsten kemisk renset for politiske budskaber. Hun appellerede endnu en gang til sammenhold og tværpolitisk samarbejde:

»Vores håndtering har været politisk. Men ikke partipolitisk. Og jeg har altså endnu til gode at møde en dansker uden for Christiansborg, der savner de sædvanlige politiske skænderier,« sagde statsministeren.

Hun forsøger at forlænge den parlamentariske undtagelsestilstand på Christiansborg og lægger op til flere forlig hen over midten frem for et mere snævert bloksamarbejde med støttepartierne.

»Jeg vil gøre mit til, at vi stadig efterstræber det brede politiske samarbejde. Jeg tror nemlig, at det gør resultaterne bedre. Og også mere holdbare. Politik behøver ikke kun at være konflikter. Eller falske modsætninger,« sagde hun.

På grundlovsdag formåede Mette Frederiksen endnu en gang at undgå at kaste sig ud i slagsmål og større polemikker, og overlod det dermed til de andre partier at fortsætte angrebene på Jakob Ellemann-Jensen. Hans politiske pondus skrumper i takt med at hendes uantastede magt vokser.

Lars Trier Mogensen skriver politiske analyser i Information og er chefredaktør for nyhedsbrevet /dkpol, som udgives af Føljeton.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jeppe Lindholm

Sønnike er sendt på en umulig mission.

Kurt Nielsen, Helle Walther, Lasse Nielsen, Alvin Jensen, Holger Nielsen, Mikkel Zess og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar

Måske Ellemann er lidt beklemmt efter hans første tur på Folketingets talerstol.

Det kan måske give svaret på, hvorfor nogle er blevet ministre, og nogle ikke er blevet det, buldrede V-formanden i følge Ekstra Bladet fra talerstolen til Socialdemokraten Christian Rabjerg Madsen og knækkede efterfølgende knejsende med nakken. Tydeligt stolt af sin skarpe Ellemann-bemærkning.
Øv, øv, øv. Så viste det sig at resten af Folketinget anså hans smarte bemærkning for at være direkte psyko.

Jeg skal beklage, hvis mit svar før til Christian Rabjerg Madsen forekom arrogant. Jeg vil sige, at jeg selv har været i den situation i årevis ikke at være blevet udpeget til minister, før jeg blev det. Og jeg er sikker på, at det samme sker på Christian Rabjerg Madsen på et tidspunkt. Han er en dygtig kollega.

Alvin Jensen, Holger Nielsen, Helle Walther og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"Kampagen for Inger Støjberg – og for »danske værdier«, som Pernille Vermund selv siger – ser ud til at give smæk for skillingen. I den seneste meningsmåling er højrepartiet vokset frem til en vælgeropbakning på opsigtsvækkende 5,8 procent af stemmerne – og dermed tæt på samme størrelse som Dansk Folkeparti."

Det skriver LTM.
Men det er nok at tage munden lidt for fuld.
Ihvertfald skriver Erik Holstein i Altinget med reference til den vægtede meningsmåling i maj :

"Det er ikke nogen nem opgave at skabe opmærksomhed, når man havner som et lille parti ude til højre i oppositionen. Men ikke desto mindre er det lykkes for Nye Borgerlige, som ser ud til at bygge videre på den opbakning, der sendte partiet i Folketinget ved dets allerførste folketingsvalg.

Det skete med 2,4 procent af stemmerne, og nu står partiet til at få 3,6 procent."

Altinget laver et gennemsnit af meningsmålingerne over en bred kam, så derfor er det sidste resultat nok mere retvisende.

Om Dansk Folkeparti skriver Holstein :

"Det var en vælgerlussing af dimensioner, som Dansk Folkeparti fik for et år siden. Men det skulle ikke stoppe der. Siden valget er det ikke lykkes for partiet at sætte en prop i nedturen, og partiet fortsætter med at miste vælgere ifølge meningsmålingerne.

I juni 2019 fik Dansk Folkeparti 8,7 procent af stemmerne. Nu står partiet til at få 7,4 procent."

Så det er selvfølgelig rigtigt, at DF bløder, men helt tæt på er NB dog endnu ikke.

Spørgsmålet er jo også om det i det lange løb vil gavne Nye Borgerlige at bakke så hårdt op om Støjberg, ifald hun får en klar og utvetydig 'dom'?
Hvis det endog kommer til Rigsretssag, bliver det meget svært at være på eks-ministerens hold i den offentlige meningsmølle.

Givet er det, at forløbet allerede har eroderet Jakob Ellemanns formandskab.
Han vil blive nødsaget til at lægge afstand til Støjberg på ét eller andet tidspunkt i en ikke så fjern fremtid.

I mellemtiden står Mette Frederiksen tilbage som en bastion af troværdighed og ubøjelig omsorg for 'danskerne'..

Espen Bøgh, Anna Louise Finck-Heidemann, Lasse Nielsen, Alvin Jensen, Ole Frank, Holger Nielsen, Helle Walther, Anker Heegaard, Bjarne Bisgaard Jensen, Peter Beck-Lauritzen, Tommy Clausen, Birte Pedersen, Jeppe Lindholm, Morten Voss og Jan Jensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Ups, beklager at jeg i ovenstående fik givet Erik Holstein æren for citaterne, fik blandet to artikler sammen.
Den rette ophavskvinde er Emma Qvirin Holst.
(I artiklen kan man også læse de andre partiers nuværende position)

"Et år siden valget: Sådan er det gået partierne i meningsmålingerne"
https://www.altinget.dk/artikel/et-aar-siden-valget-saadan-er-det-gaaet-...

Nedenfor er link til Holsteins analyse:

"Årsdag for valget: Er socialdemokratiets corona-comeback en døgnflue, eller en nytegning af det politiske kort?"
https://www.altinget.dk/artikel/aarsdag-for-valget-er-socialdemokratiets...

ingemaje lange, Alvin Jensen, Ole Frank, Liselotte Paulsen, Peter Beck-Lauritzen, Birte Pedersen og Morten Voss anbefalede denne kommentar

Sønnike...jeps. Som en klon sprang Jakob Uffesen ud af farmands store næse. Med samme attituder; samme tanker; samme adfærd; samme...
Ikke særlig original.

Jannick Sørensen, Alvin Jensen, Holger Nielsen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Ikke nok med det. Han kommer fra et beskyttet miljø i forsvaret.

Alvin Jensen, Holger Nielsen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Venstres liberalisme er frihed til at gøre tåbelige ting.

Jan Fritsbøger, Alvin Jensen, Mogens Holme, Holger Nielsen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Lars Bo Jensen

Jeg er overrasket over at Venstre kan vælge en formand der ikke har svindlet, lige som de to sidste.

Jan Damskier, Carsten Mortensen, Pia Nielsen, Alvin Jensen, jørgen djørup, Holger Nielsen, John Scheibelein, Trond Meiring, Liselotte Paulsen, Eva Schwanenflügel, Peter Beck-Lauritzen og Werner Gass anbefalede denne kommentar
Kent Nørregaard

Hvorfor i alverden smider de dog ikke den Støj ud? Ud med den larm!

Det siger en hel del om dansk demokrati at man holder hånden over kriminelle politikere. Hvis der er nogen retfærdighed her i verden må hun og Messerschmidt i fængsel.

Carsten Mortensen, Jan Fritsbøger, Jens Kofoed, Tino Rozzo, Alvin Jensen, Mogens Holme, Holger Nielsen og Peter Beck-Lauritzen anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

Jakob Ellemann-Jensen og Inger Støjberg er et umuligt tvangsægteskab.

Anna Louise Finck-Heidemann, Carsten Mortensen, Kim Øverup, Eva Schwanenflügel, Nette Skov, Dennis Tomsen, Gitte Loeyche, Alvin Jensen, Jane Jensen, Edda Hardardottir og Helle Walther anbefalede denne kommentar
Carsten Hansen

Hvis der er en smule fornuft i den resterende ledelse (minus Støjberg) og det må der trods alt antages at være, mon der så ikke allerede er gang i tankerne/snakken om hvordan Venstre slipper af med damen uden at miste alle de stemmer hun suger til sig ?
Vi andre kan så håbe på at partiet splittes op og der opstår endnu et et parti på højrefløjen, fremfor at Støjberg vælger at slutte sig til NB eller DF.
Jo mere splittelse des bedre.
Det bliver spændende at se hvad fremtiden bringer.

Helle Brøcker, Jan Fritsbøger, Gitte Loeyche, Alvin Jensen, Ole Frank og Helle Walther anbefalede denne kommentar
Jens Nielsen

Jakob Ellemann-Jensen er den bedste leder af Venstre Danmark kunne ønske sig.

Helle Walther

Nu skal vi være retfærdige. Jakob Ellemann sagde i går, han bakkede 100% op om sin næstformand.IS. Det bekymrede mig, for dømmes hun for vildledning af både folketing og usandheder i samråd og ulovlig ministeradministration, så er han medskyldig. Han burde holde sig neutral, han var ikke partiformand, det var Løkke, som er medskyldig i så fald, i det han ikke reagerede i tide og fik styr på det, selv om hans departementchef fik besked herom. Og Nye borgerliges aktion er ulovlig, men hun har politisk næse Vermund.

Ved Grundlovstaler i går, virkede Ellemann både lederagtig og menneskelig i første del af sin tale, faktisk lyttede jeg, men så kom den politiske arrogance frem om Venstres vej, som jo har vist sig tidligere at være en fuser, hverken skattestop, som er megadyrt, eller momsnedsættelse er vejen frem til genopretning af økonomien. Og så på dummeste vis tale om, at S-regeringen vil højne skatten lave afgifter osv osv. han kom med hypotetiske udsagn der ingen gang har på jord. Skatter op og afgifter, nok ikke lige nu. Men vi skal have en klimaplan og vi skal have reduceret ledigheden igen og vi skal have økonomien op i gear, men det skal ske ved fornuftige tiltag med bredt forlig. Og man skal jo ikke starte med høje afgifter til et erhvervsliv som er slået omkuld og skal op at stå igen. Regeringen er jo ikke idioter.
Men der er jo hukommelsestab i V, de tror, at den gode økonomi p.t. , er deres skyld alene. Nej det startede under Nyrup i 1998 og så kom Velfærdsforliget i 2006 ( Thornings initiativ) og bred opbakning. Så blev det formøblet af Fogh, vi fik EU henstilling, herefter i 2011 fik Vestager og Corydon rettet op. Løkkes anden periode var mest kaos. Både V og S og R m. flere har taget ansvar, også DF, så det med at V roser sig selv , er ufortjent. Løkkes tale 5/6 via facebook og på NEWS ......
herregud, nu må han altså stoppe. Vi har hørt og især set rigeligt til den mand gennem 25 år.

Nette Skov, Helle Brøcker og Ole Frank anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Og ja jeg er nok enig med Jens Nielsen, Jakob Ellemann, er nok det mest ordentlige menneske i V lige nu, som har det potentiale som på sigt kan gøre ham til en god leder i V. Men samarbejdet med R , er nok ikke så befordrende, hvis han vil være statsminister om ti år eller mere. Der har været så meget tusk, fusk og lusk under Løkke, der skal ryddes op i i V, og partiet skal samles, og oppositionen skal samles om noget fælles og det ser vanskeligt ud. R og DF og Nye B. det går ikke, og hvor vil han så få flertallet fra?? V er p.t. i det vacuum, som S var i i 2001 og ti år frem. Thorning fik partiet S samlet, den ros skal hun have, selv om hun tabte magten i 2015 med et mandat, grundet bl.a gr. Østergårds valgkamp.

Jens Nielsen

Ironi og sarkasme har det svært i de skriftlige medier. Det kan være svært at høre tonefaldet og se ansigtsudtrykket på afsenderen.
Jeg har det virkeligt svært med Venstre som parti og magthaver. Jeg mener at partiet er så belastet af løgn,bedrag og magtmisbrug at de reelt burde tvangsopløses. I realiteten fungerer Venstre som en paraplyorganisation hvor forskellige lykkeriddere og lobbyister ved hjælp af ofte ulovlige sponsorkroner kan købe sig til indflydelse og sågar ministerposter.
Min ovenstående kommentar om Jakob Ellemann-Jensen var derfor dybt sarkastisk og ikke en ros til formanden, tværtimod. Venstres nyværende formand fremstår som et menneske helt uden talent for at give Venstre fortidens magtposition tilbage, gudskelov!. Han har heldigvis ikke sine forgængeres uhæmmede kynisme (point til Jakob) og brutale politiske talent. Der skal heldigvis stadigvæk mere end dumsmarte bemærkninger og uigennemtænkte forslag til at få magten i DK. Med Jakob Ellemann-Jensen i spidsen er Venstre langt fra den politiske magt, til vores allesammens bedste.

Lars Løfgren, Kim Øverup, Eva Schwanenflügel, Jan Fritsbøger, Nette Skov og Helle Walther anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Ja den fattede jeg så ikke sarkasmen, men jeg har altid haft et blødt punkt, for mennesker, der forsøger at virke tuff, men virker modsat, tror jeg ser lige igennem en person, som JE. Og selv om jeg intet godt kan sige om Løkke, desværre, som politiker, så fik jeg lidt ondt af ham, i den smattede video, han havde lagt ud på facebook, det er jo trist, han selv synes han er en guds gave til folket, men folket ikke deler den anskuelse.

Jan Fritsbøger

forestillingen om ordentlige mennesker i venstre er da nærmest essensen af naivitet, lidt i stil med at anse rasmus paludan som en slags idealist.

Jan Fritsbøger

Helle Walther, beklager men du har intet forstået omkring dansk økonomi, hverken nyrup, helle thorning vestager eller coridon, har haft nogen effekt som betyder noget, dansk økonomi har varieret som følge af internationale konjunkturer, og politkernes indflydelse har stort set kun påvirker udviklingen i uligheden i DK, og på det område har de nævnte gjort langt mere skade end gavn, og nej vækst er slet ikke et gode politikere bør ikke fremme økonomien, ( til stor skade for miljø og klima ) men udelukkende sikre en langt mere retfærdig fordeling, men det er det vist kun Ø som forsøger.

Mikkel Zess, Flemming Berger, Eva Schwanenflügel og Niels østergård anbefalede denne kommentar
Jan Fritsbøger

et tankeeksperiment,
forestil dig at enhver grådighed helt kureres hos alle mennesker på hele jorden,
hvordan ville det påvirke verden ?
en ting er vist sikker og det er at det måske ville kunne redde klimaet, hvilket vel nærmest beviser at grådighed er hovedårsagen til klimakrisen.
og det er jo også årsagen til en masse andre kedelige ting såsom krig.

Torben Lindegaard

Jeppe Lindholm 05. juni, 2020 - 21:29
"Han kommer fra et beskyttet miljø i forsvaret."
citat fra læserbrev

Okay - det er ikke løgn; men ....

Jacob Ellemann-Jensen var kaptajn i den danske bataljon i Bosnien-Hercegovina i 1999 til 2000, hvorefter han læste til cand. merc. jur. fra CBS og blev færdig i 2002.

Fra 2000 til 2002 arbejdede han som juridisk rådgiver i PricewaterhouseCoopers og fra 2002 til 2005 som jurist i IBM Danmark.
Fra 2007 til 2011 var han koncernjurist i GN Store Nord.

Så de sidste 20 år har det været så som så med det beskyttede miljø !!

Chris Ru Brix

Jeg kender nu en del ordentlige mennesker der er engageret i Venstre (og andre borgerlige partier,) men jeg har svært ved svært ved at få øje på dem på det landspolitiske plan. ☹️

Anna Louise Finck-Heidemann og Carsten Hansen anbefalede denne kommentar
Chris Ru Brix

(Ikke at jeg siger at de ikke er der, men de er for usynlige.)

Chris Ru Brix. Hvordan kan disse 'gode' og 'ordentlige' mennesker lægge stemmer til Venstres og Støjbergs nederdrægtigheder og polarisering af vores fælles samfund?
Er det ikke mere nærliggende at sige, fortæl mig hvem du omgås og jeg skal sige dig hvem du er?

Chris Ru Brix, Helle Walther, Trond Meiring og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Sagen med Støjberg (Venstres næstformand) viser, hvor langt Venstre er villig til at gå for at bøje og manipulere med politik og moral for at få deres vilje sat igennem. Alle grænser for anstændig opførsel er ved at være brudt. Der ér åbenbar ingen grænser i Venstres adfærdskodeks.

Det er så udansk som noget overhovedet kan være.

Eva Schwanenflügel, Trond Meiring og Annette Stengade Christensen anbefalede denne kommentar
Jeppe Lindholm

Breaking News lørdag d. 06. juni 2020 kl. 22.17:

Politikken: "Inger Støjbergs forklaringer til Folketinget står i skærende kontrast til hendes nye forsvar"

Jyllands Posten: "Officielt: Svømmehaller og fitnesscentre kan åbne fra på mandag"

Thjaaa. Vi prioritere jo forskelligt. Men...

Nette Skov, Trond Meiring, Annette Stengade Christensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Vermunds kampagne er kun tilsyneladende for Støjberg; i virkeligheden er den for Nye Borgerlige.
Det er (også) derfor NB nægter at melde sig til Indsamlingsnævnet.

Deres argument er at indsamlingen er til gavn for dem selv, partipolitisk.
Og det er fuldstændig sandt.

Læg mærke til, hvordan Støjbergs fornavn 'Inger' hele tiden bliver fremhævet, så vi alle kan identificere os med den stakkels, ensomme pige, der på grund af venstrefløjens nederdrægtighed nu er helt mobbet og forladt.

Jeg kunne sagtens se Pernille Vermund for mig i X-Faktor som dommer.

Det er straks sværere at se hende som habil politiker.

Helle Walther, Trond Meiring og Annette Stengade Christensen anbefalede denne kommentar
Helle Walther

Fritzbøger@Det kan og må du godt mene, jeg er uenig, og jeg tror, hvis der blev lavet en upolitisk evaluering fra 1998 og til dato, så er det ikke kun borgerlig fortjeneste med en god økonomi, tværtimod. Hvem ryddede op efter Poul Schluter? Og hvem efter Fogh og Løkke.
Og jeg mener fortsat Jakob Ellemann i modsætning til ret mange i det politiske Venstre er et ordentligt menneske, som person, men politisk har han ikke vist noget endnu, kun fusere, og krav som ikke er helt forståelige.

Helle Walther

Politiken har i dag søndag kulegravet IS sagens forløb, alle samråd, alle udsagn, og hun har en rigtig dårlig sag. Den kan hun ikke frikendes i.