Feature
Læsetid: 13 min.

Venstre har med Sophie Løhde fået en hård pragmatiker som politisk ordfører

Sophie Løhde er Venstres politiske ordfører i en tid, hvor partiet skal vænne sig til at være oppositionsparti og finde sig selv igen efter intern uro og coronakrise. Information tegner et portræt af den garvede Venstre-politiker, som beskrives som en hård chef og en pragmatiker, der er draget af den politiske magt
»Hun arbejder i døgndrift. Hun ringer ekstremt tidligt eller ekstremt sent. Og så er hun blevet en pitbull ved, at hun tør og kan spille op mod den skarpeste minister,« siger Venstres Michael Aastrup Jensen om sin folketingskollega Sophie Løhde.

»Hun arbejder i døgndrift. Hun ringer ekstremt tidligt eller ekstremt sent. Og så er hun blevet en pitbull ved, at hun tør og kan spille op mod den skarpeste minister,« siger Venstres Michael Aastrup Jensen om sin folketingskollega Sophie Løhde.

Sarah Hartvigsen Juncker

Indland
24. juni 2020

Sophie Løhde er i hopla denne tirsdag eftermiddag i juni, da Information møder hende på Christiansborg til en snak. Hun kommer nærmest springende i sine stiletter ud fra sit kontor iført en kjole i turkisblå farve.

Der er ikke noget at sige til, at hun er i godt humør. Det er dagen, hvor Venstre netop har valgt ny gruppeledelse, efter Jakob Ellemann-Jensen har trukket sig som gruppeformand. Karsten Lauritzen er blevet den nye leder af gruppen med et stort flertal, og Sophie Løhde er genvalgt til gruppeledelsen – og som politisk ordfører.

Det har for Sophie Løhde med hendes egne ord været et »turbulent år«. For et år siden måtte hun sige farvel til sin ministerbil for at blive sundhedsordfører, da Venstre tabte regeringsmagten. Det var hun, lige indtil Lars Løkke Rasmussen blev tvunget til at trække sig – og hun blev udnævnt til politisk ordfører. Posten, hvor man er talerør for folketingsgruppen og har som en af sine fornemmeste opgaver at udfordre den siddende regering i pressen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Dorte Sørensen

Det lyder ret "sjovt" at Venstre med SL's ord skal have penge før de kan bruges. Hvorfor forslår Venstre så midlertidigt at halverer Momsen?
Er det ikke at bruge pengene før "man" har dem?

Ligeledes hvis det er for at give de lavtlønnede flere penge, var det så ikke bedre at halvere Momsen permanent for bæredygtige dagligvarer?

Birte Pedersen, Helle Walther, Ib Christensen, Ete Forchhammer , John Poulsen, Anker Heegaard, Eva Schwanenflügel, Steen K Petersen og Katrine Damm anbefalede denne kommentar
Katrine Damm

»Venstre er stærke modstandere af, at ældre mænd tvinger mindreårige piger til at være barnebrude«.

Åh ja, og vi andre er SELVFØLGELIG stærke tilhængere 'at ældre mænd tvinger mindreårige piger til at være barnebrude' - og så er vi da vist i øvrigt et par stykker, som tilligemed også går ind for at også politikere og ministre overholder loven.
Suk!

Birte Pedersen, Helle Walther, Lars Bo Jensen, Ib Christensen, jørgen djørup, Ete Forchhammer , jens rasmussen, René Arestrup, Jeppe Bundgaard, John Poulsen, Kristian Spangsbo, Jesper Sano Højdal, Dorte Sørensen, Anker Heegaard, Hanne Ribens, Tina Peirano, Eva Schwanenflügel, Jane Doe, Anders Sørensen, Rolf Andersen, Hans Larsen, Steen K Petersen, Freddie Vindberg og Susanne Kaspersen anbefalede denne kommentar
Katrine Damm

- Og bare lige:
Hvis Venstre havde været skarpere, havde de nok valgt SL som formand, men hold endelig fast ved den unge Ellemann-Jensen - lige indtil solen brænder ud, vi takker fra rød stue af...

Birte Pedersen, Anker Heegaard, Eva Schwanenflügel, Torben K L Jensen og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
Marianne Jespersen

Hun sparkede døren ind ? ved OK-forhandlingerne ? Såvidt jeg husker ramlede hun ind i et bragende nederlag.

Birte Pedersen, Helle Walther, Torben K L Jensen, John Poulsen, Dorte Sørensen, Anker Heegaard og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Søren Kristensen

Lige nu er det heldigvis ret ligegyldigt hvorledes det står til i Venstre.

Birte Pedersen, Jan Fritsbøger og Palle Jensen anbefalede denne kommentar
Anker Heegaard

Sophie Løhde er sikkert dygtig, men for mig står hun for præcis den blå retorik, som graver grøfter frem for at bygge broer .... tænde ild i stedet for at slukke.
Den måde at føre sig frem på, tror jeg rigtig mange mennesker er trætte af, efter Løkkes regeringsperioder.
Spædende hvilke skvulp hun vil give internt i Venstre.

Birte Pedersen, Helle Walther, Eva Schwanenflügel, Ete Forchhammer , John Poulsen og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar

Sophie Løhde er, i lighed med hovedparten af vor øvrige politiske magtelite, alt for højt lønnet, alt for uerfaren med det brede samfundsliv og alt for optaget af selv at blive synlig. Sophie Løhde er dygtig til at demonstrere handlekraft i et parlamentarisk cirkus, som bypasser den brede befolkning i selv de mest afgørende beslutninger - og Sophie er god til at posere som en stærk leder. Skarp og 'inde i tingene'. Som menneske har hun krav på alt mulig personlig respekt, som (medieret) politiker er hun (endnu) en demonstration af forførelse ... og forarmelsen af det danske folkedemokrati, også hun taler om og for.

Helle Walther

Jeg oplever omtalte politiske ordfører fra Venstre, som giftig, arrogant, direkte ubehagelig ind i mellem i sin form, og foretrækker bestemt Ellemann, som formand.Jeg tror ikke, han kan vinde næste valg, men nok senere, når han har fået mere pondus. Hun styrer med to andre, den omtalte L bande partiet Venstre fuldstændigt. De andre må blive godt sure efterhånden. Flere er bedre og dygtigere politikere end Støjberg og Løhde, de laver grøfter også eget parti og de andre blå partier.