Interview
Læsetid: 8 min.

I Vinderup er Open by Night et tegn på, at det værste er overstået

I den lille vestjyske by Vinderup er forretningsdrivende, beboere og lokalpolitikere optimistiske. De kan se en ende på coronakrisen. Fredag kunne de eksempelvis afholde Open by Night, dog med tilføjelsen ’hver for sig’. For selvom tingene igen går i den rigtige retning, er der også meget, der stadig er helt anderledes. Dette er sidste artikel i serien om Vinderup
Ni unge mennesker gæstede den lokale pub til Vinderups Open by Night. De fleste af dem har kunnet gå på arbejde som tømrer, elektriker eller smed under krisen. Til gengæld har de ikke kunnet gå i byen torsdag, fredag og lørdag, som de plejer. Men så har de hjulpet en kammerat med at totalrenovere hans bedstemors gamle hus, som han har overtaget.

Ni unge mennesker gæstede den lokale pub til Vinderups Open by Night. De fleste af dem har kunnet gå på arbejde som tømrer, elektriker eller smed under krisen. Til gengæld har de ikke kunnet gå i byen torsdag, fredag og lørdag, som de plejer. Men så har de hjulpet en kammerat med at totalrenovere hans bedstemors gamle hus, som han har overtaget.

Tobias Nicolai

Indland
6. juni 2020

I Jens Tangs tøjforretning i den lille vestjyske by Vinderup er der god stemning den sidste fredag i maj. Omkring 20 mennesker trisser rundt mellem tøjstativer og borde med skjorter, mens andre står i kø for at betale, og bag kassen er humøret højt. Det er flere måneder siden butikken har set sådan ud.

»Det er fantastisk, det går forrygende« siger Jens Tang, som er medejer af forretningen og formand for Vinderup Handelsforening.

Der er Open by Night i Vinderup. En flagallé pynter handelsgaden og butikkerne har længe åbent. Men planerne om aktiviter for børnene og livemusik, fadøl og grillmad på byens torv er ikke blevet til noget. På grund af coronakrisen og forsamlingsforbuddet kunne det ikke lade sig gøre, for lige som resten af landet er den lille by ikke helt ovre krisen. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

ingemaje lange

Tak for artiklerne.