Læsetid: 7 min.

DSB-ansatte er blevet truet for at bruge deres ytringsfrihed

Ifølge DSB kan en ansat ikke offentligt tilkendegive, at elitens børn er fulde i weekenden, og de brækker sig i togene. Sådanne udsagn har medvirket til, at togfører Morten Sørensen har fået en officiel advarsel, som dog blev trukket tilbage efter en klage til Ombudsmanden
DSB har givet togfører Morten Sørensen en advarsel for to indlæg, hvor han blandt andet havde opfordret DSB-ledelsen til at smide »habitten«. Hvis cheferne hoppede i en DSB-uniform, kunne de ved selvsyn se, hvordan Morten Sørensen og hans kolleger kørte hjem med »overklassens« børn, der havde været i byen i weekenden og var så fulde, at de næsten altid brækkede sig på gulvet et sted i toget.

DSB har givet togfører Morten Sørensen en advarsel for to indlæg, hvor han blandt andet havde opfordret DSB-ledelsen til at smide »habitten«. Hvis cheferne hoppede i en DSB-uniform, kunne de ved selvsyn se, hvordan Morten Sørensen og hans kolleger kørte hjem med »overklassens« børn, der havde været i byen i weekenden og var så fulde, at de næsten altid brækkede sig på gulvet et sted i toget.

Tobias Nicolai

6. juli 2020

DSB har tilsyneladende problemer med, at deres ansatte bruger deres ytringsfrihed til at skrive kritisk om deres arbejdsgiver. Det viser en sag, hvor DSB har givet togfører Morten Sørensen en advarsel for to indlæg, hvor han blandt andet havde opfordret DSB-ledelsen til at smide »habitten«.

Hvis cheferne hoppede i en DSB-uniform, kunne de ved selvsyn se, hvordan Morten Sørensen og hans kolleger kørte hjem med »overklassens« børn, der havde været i byen i weekenden og var så fulde, at de næsten altid brækkede sig på gulvet et sted i toget. Efter advarslen blev indklaget til Ombudsmanden, trak DSB den tilbage, men fastholdt samtidig, at den var berettiget. Den sag vender vi tilbage til.

For advarslen til Morten Sørensen står ikke alene. Information har således kendskab til flere tilfælde, hvor DSB-ansatte for eksempel er blevet kontaktet af deres ledere, hvis de på Facebook har skrevet eller liket et opslag, som efter DSB’s vurdering var for kritisk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

 • Lillian Larsen
 • Ellen Jeppesen
 • Ib Gram-Jensen
 • ingemaje lange
 • Johnny Christiansen
 • Søren Nielsen
 • Maj-Britt Kent Hansen
 • Peter Beck-Lauritzen
 • Claus Bødtcher-Hansen
 • David Zennaro
 • Viggo Okholm
 • Alexander Moesgaard
 • Carsten Munk
 • Bjørn Pedersen
 • Christian Mondrup
 • Per Christiansen
 • Ib Christensen
 • Carsten Mortensen
 • Gert Romme
 • Marianne Stockmarr
 • S.G Thorup
 • Lise Lotte Rahbek
 • Kristian Nielsen
 • Marianne Borgvardt
 • Eva Schwanenflügel
 • Hans Larsen
 • Peter Knap
 • Thomas Tanghus
 • Kim Folke Knudsen
 • Poul Anker Sørensen
 • Dorte Sørensen
 • Oluf Husted
Lillian Larsen, Ellen Jeppesen, Ib Gram-Jensen, ingemaje lange, Johnny Christiansen, Søren Nielsen, Maj-Britt Kent Hansen, Peter Beck-Lauritzen, Claus Bødtcher-Hansen, David Zennaro, Viggo Okholm, Alexander Moesgaard, Carsten Munk, Bjørn Pedersen, Christian Mondrup, Per Christiansen, Ib Christensen, Carsten Mortensen, Gert Romme, Marianne Stockmarr, S.G Thorup, Lise Lotte Rahbek, Kristian Nielsen, Marianne Borgvardt, Eva Schwanenflügel, Hans Larsen, Peter Knap, Thomas Tanghus, Kim Folke Knudsen, Poul Anker Sørensen, Dorte Sørensen og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Kære Ulrik Dahlin.

Tak for at kaste lys på et skræmmende problem, fra nu af er det vist forbudt en
ledelse, at forfølge medarbejderne, så lad os få nogen dømt, til skræk og advarsel.

Lillian Larsen, Estermarie Mandelquist, Lars Eriksson, Eric Philipp, Carl Chr Søndergård, Ellen Jeppesen, ingemaje lange, Marianne Jespersen, Søren Dahl, Holger Nielsen, gert rasmussen, P.G. Olsen, Peter Beck-Lauritzen, Susanne Kaspersen, David Zennaro, Birte Pedersen, Steffen Gliese, Carsten Munk, Christian Mondrup, Lone Hansen, Claus Nielsen, Ib Christensen, Elise Berg, Carsten Mortensen, Gert Romme, Torben Lindegaard, Marianne Stockmarr, Martin Rønnow Klarlund, Lise Lotte Rahbek, Eva Schwanenflügel, Poul Anker Sørensen og søren ploug anbefalede denne kommentar
Kim Folke Knudsen

@DSB ledelse

i stedet for at bruge tiden på at jage medarbejdere med markante meninger. så ville det være velgørende hvis DSB overvejede følgende som transportør midt i epidemien COVID19.

Hvorfor kan S togets døre ikke lukkes af togføreren, fremfor at kunderne skal stå og bruge albuen for at åbne dørene ?

Hvorfor har DSB ikke opsat en eneste station med håndsprit, så kunderne kan spritte af når de ankommer og forlader DSB´s stationer ?

Hvorfor inviterer DSB deres kunder ud i en smittefælde ved at kaste billetter i grams til de 50.000 " første heldige " betalt af os andre skatteydere, samtidig med, at DSB med den anden hånd lukker sporene adskillige steder i landet på grund af sporarbejde. Dermed er kunderne henvist til de absolut ikke overlæsset togbusser. Var der nogen der sagde: Hold kunderne for nar - først lokket i fælden med en billig skrammelbillet og så dernæst henvist til timer i en overfyldt togbus. Blot en smittet i bussen så har vi balladen.

Hvorfor har DSB ledelse ikke bedt politikerne om at tilføre et ekstra økonomisk beløb, så sporarbejderne kunne udføres om natten uden, at hele togtrafikken konstant skal sættes på pause og de få tog, som er tilbage bliver propfyldt ?.

Hvorfor har DSB ikke anmodet forligspartierne om at sætte penge af til, at der kan indsættes flere togvogne på S-togene, hvor der om aftenen kun køres med korte vognsæt ?

Hvad gør DSB for at sikre deres eget personale mod smitte ansigtsmasker håndhygiejne mulighed for håndvask og afspritning af hænder og tid til dette i arbejdstiden ?.

Bare se på Linje A mod Hillerød om aftenen. Alle afstandsregler og henvisninger i anledning af COVID19 er for længst gjort til grin af realiteterne.

Der er lang vej igen, hvis DSB ikke vil ende i rollen som en smittespreder af COVID19.

Lillian Larsen, Lars Eriksson, T. Karmeshvari, Christel Gruner-Olesen, Mads Hansen, Charlotte Lorentzen, Marianne Jespersen, Holger Nielsen, Peter Beck-Lauritzen, Rikke Nielsen, Birte Pedersen, Steffen Gliese, Ruth Sørensen, Lone Hansen, Jane Doe, Claus Nielsen, erik pedersen, Per Christiansen, Marianne Stockmarr, jens rasmussen, Inge ambrosius, Eva Schwanenflügel, Ete Forchhammer og Bjarne Bisgaard Jensen anbefalede denne kommentar
Poul Anker Sørensen

Jeg har altid været glad for at rejse med DSB, togrejser er at foretrække frem for bustransport.
Men det skyldes da først og fremmest den fantastiske betjening man modtager fra togets personale.
Så er der noget der skal skiftes ud i DSB, lyder det som om det må være LEDELSEN !

Lillian Larsen, Estermarie Mandelquist, Lars Eriksson, T. Karmeshvari, Steffen Gliese, Eric Philipp, Ole jakob Dueholm Bech, Mads Hansen, Charlotte Lorentzen, Ib Gram-Jensen, Jan Nielsen, ingemaje lange, Poul Mikael Allarp, Per Torbensen, Søren Dahl, Holger Nielsen, gert rasmussen, P.G. Olsen, Birte Pedersen, Viggo Okholm, Alexander Moesgaard, Lone Hansen, Ole Meyer, Jane Doe, Gitte Loeyche, Ib Christensen, Claus Nielsen, Jakob Sulsbrück Møller, Carsten Mortensen, Marianne Stockmarr, Martin Rønnow Klarlund, Kim Houmøller, Lise Lotte Rahbek, Eva Schwanenflügel og Oluf Husted anbefalede denne kommentar
Poul Anker Sørensen

Og så husker vi lige at støtte op om Morten Sørensen, og andre gode medarbejdere i DSB, der også ønsker at forbedre forholdene for de rejsende ( DSB`s kunder )

Lillian Larsen, Lars Eriksson, T. Karmeshvari, Mads Hansen, Jan Nielsen, ingemaje lange, Poul Mikael Allarp, Ole Henriksen, Søren Dahl, Holger Nielsen, gert rasmussen, P.G. Olsen, Erik Karlsen, Birte Pedersen, Steffen Gliese, Carsten Munk, Alexander Moesgaard, Christian Mondrup, Lone Hansen, Ole Meyer, Gitte Loeyche, Ib Christensen, Marianne Stockmarr, Martin Rønnow Klarlund, Lise Lotte Rahbek, Marianne Borgvardt, Eva Schwanenflügel, Ete Forchhammer , Hans Larsen, Peter Knap og Oluf Husted anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

I mine 16 år som meget hyppig Kystbanepassager har jeg mange gange undret mig over hvad togpersonalet har skullet finde sig i fra en vis gruppe yngre passagerer, især bemærket når jeg skulle hjem om aftenen i og op til weekenderne. Ingen tvivl om at der er hold i Morten Sørensens klager!
Der er højt til loftet i DSB, siges der. Men åbenbart også langt ned til gulvet.

Lillian Larsen, Estermarie Mandelquist, Per Torbensen, Christel Gruner-Olesen, Eric Philipp, Mogens Holme, Charlotte Lorentzen, Jan Nielsen, ingemaje lange, Henrik Günther, Søren Dahl, Holger Nielsen, Susanne Kaspersen, David Zennaro, Hans Larsen, Erik Karlsen, Therese Hagen, Birte Pedersen, Steffen Gliese, Viggo Okholm, Alexander Moesgaard, Bjørn Pedersen, Lone Hansen, Ole Meyer, Jane Doe, Gitte Loeyche, Ib Christensen, Claus Nielsen, Peter Tagesen, Marianne Stockmarr, Lise Lotte Rahbek, Eva Schwanenflügel og Marianne Borgvardt anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

DSB har længe været yderst kildne omkring offentlig kritik :

"Den 13. januar 2013 afslørede DR's nyhedsmagasin 21 Søndag, at DSB via kommunikationsbureauet Waterfront forsøgte at forhindre freelance-journalist Lars Abild i at skrive kritisk journalistik om DSB. Ifølge en mail-korrespondance mellem underdirektør i DSB Peder Nedergaard Nielsen og Waterfront skulle Waterfront holde Lars Abild beskæftiget med alt andet end DSB.

Den 15. januar 2013 suspenderedes Peder Nedergaard Nielsen efter et møde mellem administrerende direktør Jesper Lok, bestyrelsesformand Peter Schütze og advokatfirmaet Bruun & Hjejle. Han afskedigedes i april 2013, da advokatundersøgelsen offentliggjordes."
(Wikipedia om DSB)

Man skulle tro, de havde 'draget læring' af denne pinlige sag, men nej.

Til gengæld er DSB selv ret karrige, når det gælder om at udlevere oplysninger om de personhenførbare data, de anvender.
Her har Datatilsynet udtalt alvorlig kritik.

https://www.datatilsynet.dk/tilsyn-og-afgoerelser/afgoerelser/2019/nov/i...

Lillian Larsen, Oluf Husted, Mads Hansen, Jan Nielsen, ingemaje lange, Holger Nielsen, Susanne Kaspersen, David Zennaro, Birte Pedersen, Bjørn Pedersen, Lone Hansen, Ole Meyer, Ete Forchhammer , Claus Nielsen, Per Christiansen, Peter Tagesen, Carsten Mortensen, Marianne Stockmarr, Martin Rønnow Klarlund og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar
Viggo Okholm

Main stream ledelse er altid af det onde. Ledere i toppen bør altid først ha været på gulvet og bør altid mindst et par gange om året ud i det virkelige liv,hvilket ikke kun gælder DSB.
Generelt altid en god tone fra dem på "gulvet" og så lige en tilføjelse omkring kritikken af sporarbejde-det er Banestyrelsen der her er ansvarlig, men ok pengene kommer vel stort set fra samme sted-os alle.
Men at være så højt hævet at kritik ikke må forekomme ? uha og de får endda højere løn!

Ete Forchhammer , Charlotte Lorentzen, Jan Nielsen, Holger Nielsen, Eva Schwanenflügel, David Zennaro og Birte Pedersen anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

deutsche bahn er et statsejet aktieselskab og WV er delvist ejet af en tysk delstat har alle demokratisk deltagelse i bestyrelsen - Lufthansa får det samme med statsopkøb af aktier for 9.5 mia. euro. De facto er er Danmark det mest privatiserede land i i Europa.

Estermarie Mandelquist, Ete Forchhammer , Charlotte Lorentzen, Lone Hansen, Jan Nielsen, Per Torbensen, Søren Dahl, Holger Nielsen, Eva Schwanenflügel, Steffen Gliese, Carsten Munk og David Zennaro anbefalede denne kommentar