Interview
Læsetid: 2 min.

»Jeg elsker Danmark, men den besked gjorde mig ked af det«

17-årige Nahom Efrem fra Nyborg modtog hadske privatbeskeder på Facebook, da han blev familiesammenført med sin familie fra Eritrea. Det fortæller han i serien af vidnesbyrd fra mennesker, der har oplevet racisme i Danmark
17-årige Nahom Efrem fra Nyborg modtog hadske privatbeskeder på Facebook, da han blev familiesammenført med sin familie fra Eritrea. Det fortæller han i serien af vidnesbyrd fra  mennesker, der har oplevet racisme i Danmark

Anders Rye Skjoldjensen

Indland
22. juli 2020

Den 22. maj landede min familie fra Eritrea i Kastrup Lufthavn. Vi blev familiesammenført efter fem år væk fra hinanden. Det var meget dejligt at se dem alle og kramme min mor, far og fem søskende igen.

Min families flybilletter til Danmark blev betalt af Venligboerne, og en derfra tog et billede af os alle sammen, hvor vi står ude i lufthavnen med blomster og Dannebrogsflag. Billedet blev lagt op i en lukket gruppe på Facebook og skulle vise, hvor dejligt det var, at vi nu var samlet igen. Men billedet blev delt, og pludselig modtog jeg private beskeder fra mennesker, jeg ikke kender.

Der var en kvinde, som skrev: »Skrid hjem til dit eget land og tag din latterlige familie med dig. De er uønsket i Danmark.« Hun sendte billedet fra lufthavnen af mig og min familie og skrev: »Det er delt overalt på Facebook. Vi vil have jer UD.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Claus Bødtcher-Hansen

21/jul/2020

Kære Nahom Efrem,
du, og din familie, er
velkommen i Danmark :-) ...

Kærlig hilsen
Claus

Helle Koefoed, Elisabeth Andersen, Eva Schwanenflügel, søren ploug, Gitte Loeyche, Klaus Lundahl Engelholt, Viggo Okholm, Nils Sørensen, Ole Frank, Karsten Lundsby, Bruger 448312, Karsten Aaen, Anker Heegaard, Lars Løfgren, Christian Mondrup, Holger Nielsen, Dinesa Kumaresu, Inge ambrosius, Marie Vibe, Steffen Gliese, Lillian Larsen og erik pedersen anbefalede denne kommentar

Kære Nahom Efrim
TAK fordi du og din familie er med til at gøre Danmark mangfoldigt, kærligt og akkumulerende, respekterende og nytænkende. Jeg håber så inderligt; at vi - om blot ti år, med den nye generation du tilhører, med vidnesbyrd - som netop dit, og venskaber mellem alle unge, kan sige dette:
Racismen er død i Danmark. Til da: længe leve I <3 I er oprigtigt ønskede.
KNUS
Marie

Elisabeth Andersen, Eva Schwanenflügel, søren ploug, Gitte Loeyche, Viggo Okholm, Nils Sørensen, Ole Frank, Karsten Lundsby, Bruger 448312, Karsten Aaen, Anker Heegaard, Lars Løfgren, Jan Weber Fritsbøger, Steffen Gliese, Holger Nielsen, Inger Jensen og Dinesa Kumaresu anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Ja, det er sørgeligt at der også i dette land findes mennesker med skyklapper som den omtalte kvindes, men der er jo også Venligboere som fx sørgede for flybilletter...

Ønsket om at beskytte sine nærmeste er fint og forståeligt, og det er skammeligt at det ønske er aktuelt også i denne her sammenhæng, men mon ikke den bedste beskyttelse er den der kommer indefra, fra en selv? Jeg tror det, men ved også at der er noget der hedder gruppepres som kan forværre ens situation.

Man kan, i hvert fald teoretisk, vælge sine kampe, og mod dumhed kæmper selv guderne forgæves...

Eva Schwanenflügel, søren ploug, Søren Fosberg, Gitte Loeyche, Ole Frank, Karsten Lundsby, Karsten Aaen, Dorte Sørensen, Lars Løfgren og Inger Jensen anbefalede denne kommentar
Inger Jensen

Så bliver det ikke meget mere modbydeligt. Tænk at skrive sådan til en mindreårig.

Eva Schwanenflügel, søren ploug, Søren Fosberg, David Zennaro, Ole Frank, Karsten Aaen, Anker Heegaard, Lars Løfgren, Jan Weber Fritsbøger og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Christian Mondrup

Inger Jensen: jeg ville skærpe formuleringen "Tænk at skrive sådan" punktum.

Ete Forchhammer , Eva Schwanenflügel, søren ploug, Klaus Lundahl Engelholt, David Zennaro, Ole Frank, Karsten Lundsby, Karsten Aaen, Anker Heegaard, Maia Aarskov, Carsten Munk, erik pedersen, Lars Løfgren, Jan Weber Fritsbøger og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
hanne plaschke

Dengang det blev vedtaget /man fandt ud af, at unge flygtninge under atten år havde ret til familiesammenføring ifølge børnekonventionen, blev der tilføjet: men de skal selv betale rejseomkostningerne. Jeg kan huske, hvordan billedet af Støjberg med kage sprang frem i mit hoved. Bemærkninger som den, Nahom refererer til, er blevet gødet af Venstres udlændingepolitik med Inger Støjberg i spidsen. Når en minister stiller sig op og med skadefryd glæder sig på asylansøgeres bekostning, åbner det for sluserne til had og nedsættende tale. Stor var min glæde, da Venligboerne begyndte at samle ind både til juridisk og økonomisk støtte, så alle de modige børn og unge kunne få deres familie hertil. Mange har givet endog store bidrag. Det er det Danmark, jeg vil kendes ved som dansker. Velkommen til vores del af verden, Nahom. Husk at vi er mange, der hilser dig og din familie velkommen.

Poul Erik Pedersen, Elisabeth Andersen, Eva Schwanenflügel, søren ploug, Steffen Gliese, Gitte Loeyche, Klaus Lundahl Engelholt, Viggo Okholm, Ole Frank, Karsten Lundsby, Marie E. Rasmussen, Karsten Aaen, Rikke Nielsen, Gert Romme og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Et PS: til Ete Forchhammer22. juli, 2020 - 08:40
Ja det er sørgeligt at Løkke-regeringen fik lavet loven om så det er familien og herunder alene børnene , der skal betale omkostningerne for at kunne blive familiesammenført. Det bevirker at flere og især de uledsagede børn ikke har pengene og så ikke kan blive familiesammenført selv om der er givet grønlys fra de danske myndigheder. Men med den nuværende regering er der ikke megen håb om at det kan ophæves igen.
Men tak til Venligboerne.

Poul Erik Pedersen, Elisabeth Andersen, Ete Forchhammer , Eva Schwanenflügel, søren ploug, Viggo Okholm, Ole Frank, Karsten Lundsby, Karsten Aaen, Gert Romme og Hans Larsen anbefalede denne kommentar
Karsten Aaen

Umiddelbart vil jeg tro, at den kvinde der skrev sådan som hun gjorde til den person, artiklen omhandler, måske har troet, at han. og hans familie, var muslimer! eller? Fordi ikke alle ved, at de fleste flygtninge fra Eritrea er kristne! En hel del mennesker i DK tror stadig på, uanset hvor meget man fortæller dem andet! at alle flygtninge i DK er muslimer, at alle indvandrere i DK er muslimer mm. og mv. - og at der stadig foregår en hovedløs indvandring fra den tredje verden, især fra ikke vestlige-muslimske lande - ! uanset hvor meget, man forsøger at fortælle dem noget andet....

Lars Schmidt, Poul Erik Pedersen, Ete Forchhammer , Eva Schwanenflügel, søren ploug, Viggo Okholm og Ole Frank anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

„Und willst Du nicht mein Bruder sein, so schlag' ich Dir den Schädel ein.“
Quelle: https://beruhmte-zitate.de/zitate/131798-bernhard-von-bulow-und-willst-d...
Apropos Mustafa Main.

Bjarne Sinkjær

Beklager, men jeg synes ikke det er i orden. Uden at kende sagens detaljer og Efrems forhold. Den unge mand har været i fare. Hans familie har boet i Eritrea i 5 år uden at de har været udsat for forfølgelse. I hvert fald er det ikke nævnt. Eritrea er et diktatur - men der er 50 andre lande der ligeledes styres af diktatorer eller autoritære ledere. Mange af dem har sikkert værnepligt i en eller anden form. Så utallige millioner kunne efter samme regler søge asyl i Danmark og Europa. Det kan vi simpelthen ikke. Det kan Danmark ikke holde til. De sidste mange år viser med al tydelighed at det kan samarbejdet i EU heller ikke. Systemet er robust nok til at klare enkelttilfælde - men hvad hvis sager som denne gentages i tusindvis eller hundredtusindvis? Gælder det for en, må det vel gælde for alle?
Jeg er stor tilhænger af at Danmark følger de internationale konventioner. Et internationalt regelsæt kan kun være i et lille lands interesser, men så må konventionerne laves om. Jeg har respekt for Venligboerne. De gør noget hvor så mange andre sidder passivt - inkl. mig selv. Men her tager de altså fejl. Afslutningsvis så handler det om principper, ikke om Efrem.

John Liebach, Georg Kallehauge, Flemming Olsen, Lars Schmidt, Inga Rasmussen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Jonathan Larsen

Så er det heller ikke værre, det kan blive for pænt og for politisk korrekt. Indrømmet, jeg brugte ordet F... og svarede ironisk på en andens kommentar, der havde nogle bandeord med. Jeg synes også EB`s brugere tit går over stregen (et par meter), men sproget kan sgu (undskyld) også nogle gange blive for pænt her på Information. Jeg har ingen problemer med, at få slettet indlæg, men hvordan skal man som mennesker mødes og diskutere, hvis sproget fornærmer konstant? vil det ikke skabe mere afstand?

Hygge

Lars Schmidt

@Bjarne
Det er sådan set en fair nok mening, men historien her gik mere på, at den unge mand var blevet verbalt forulempet pga familiesammenføringen. Hvem og hvor mange, der skal have ret til sammenføring er én diskussion. Men det bør være helt utilstedeligt at svine folk, som har fået ret til at være her. Det er aldrig let at skulle begå sig i en anden kultur, så nyankomne bør naturligvis hjælpes så meget som muligt til at falde til. Støjbergs kage kunne passende gives som velkomstkage.

hanne plaschke

Med de asylstramninger, der er sket i de sidste fem år i
Danmark, er der vægtig grund til at mene, at flygtninge fra Eritrea har al mulig grund til at få asyl. Militærtjenesten bliver for rigtig mange livsvarig, og da mange eritreanere ikke må slå ihjel ifølge deres kristne religion, er det forfølgelse. Det er ikke for sjov, de er her. Der skal noget til, før man sender sine børn væk mod det ukendte.

Bjarne Sinkjær

@Lars Schmidt
Du har fuldstændig ret. Det var et fejlskud fra min side.