EU-Kommissionen modsiger regeringen: Selskaber i skattely kan udelukkes fra hjælpepakker

Når Danmark og de øvrige europæiske lande uddeler coronahjælpepakker og andre former for statslig støtte, bør de udelukke virksomheder med base i sortlistede skattelylande fra at få del i pengene.
Og det gælder, uanset om virksomheden er direkte ejet fra et skattely, eller om forbindelsen går gennem flere led.
Det skriver EU-Kommissionen i et nyt sæt officielle anbefalinger, som konkurrencekommissær Margrethe Vestager og økonomikommissær Paolo Gentiloni for nylig har udsendt.
»For at verificere overholdelse af reglen om fravær af forbindelser til jurisdiktioner, der står på EU’s liste over ikkesamarbejdsvillige lande, bør medlemslandene sikre, at ikke bare de umiddelbare aktionærer, men også den endelige ejer og alle andre selskaber under samme ejerskab ikke er skattemæssigt hjemmehørende i, eller oprettet under lovgivningen i, en sådan jurisdiktion,« fremgår det af anbefalingerne.
Ønsker du at kommentere artiklerne på information.dk?
Du skal være registreret bruger for at kommentere.
Log ind eller opret bruger »
Så selskaber i Holland, Luxemburg og Irland skal udelukkes? Det tror jeg skaber problemer.
Nils Bøjden,
Jeg tror hunden ligger begravet i denne frase: "med base i sortlistede skattelylande"
Skal vi gætte på at EU lande pr definition ikke er "sortlistede" ?
"Skal vi gætte på at EU lande pr definition ikke er "sortlistede" ?"
Jeg tror desværre du har ret, hvorfor øvelsen ingen mening giver
"Det her er ikke bare en rygende pistol, det er en total underkendelse af hele regeringens vattede argumentation om, at det ikke skulle være muligt at lade være med at give penge til virksomheder, der nasser på samfundet,« siger Rune Lund."
HA !!!!!!!
Jeg vidste det.
Hvorfor har Socialdemokratiet holdt hånden under selskaber i skattely, bør være det brændende spørgsmål, som Rune Lund også siger.
"Something is rotten in the state of Denmark".
Denne tolkning giver nettop mening.
Regeringens hidtidige tolkning var at 1. led i kæden skal være placeret i et af EU sortlistet skattely.
Da ingen af EUs medlemslande er på denne liste, og konstruktionerne alle bruger Luxembourg, Holland etc. som transitland udelukkede dette jo konsekvens.
Nu siger komissionen at bare ejerkæden af mange kringelkroge ender i et sortlistet skattely kan støtte nægtes!
Det er da fandens til forskel.
"Jamen, det vil skabe problemer!"
"Jovist, ikke sandt?"
"Jo, Kommissionen må have spist søm".
Tro, håb og hykleri. Men størst er hykleriet
Nej, hvor er det synd for Mark Rutte fra skattely-landet Holland og for alle hans venner!
Ellers ka de jo altid søge “statsstøtte”..
Det burde være forbudt for offentlige institutioner at handle med et firma, der falder ind under den kategori.
Skatteundragelse er en kriminel handling, og vi skal ikke handle med kriminelle.
Nu ved vi da for al fremtid, at når politikere siger det må vi ikke for EU, så er det løgn.
Jeg har gentagne gange gjort opmærksom på, at der ikke er belæg i EU-retten for disse påstande, som den danske regering har fremført.
Og om regeringens opfattelse skyldes hensynet til The Goldman Sachs Group Inc, der iflg visse medier er fast rådgiver for den socialdemokratiske regering ved jeg heller ikke.. Men måske skyldes det blot, at det rent administrativt er umuligt at kontrollere mange tusinder virksomheder før udbetaling af pengemidlerne.
Til gengæld er det interessant, at ingen i den dybtgravende danske presse har undersøgt dette for længe siden. For disse påstande om, at det ikke bunder i EU-retten, har jo været fremme helt fra start. Men måske har Ritzau, sammen med pressemeddelelser fra regeringen, overtaget al kritisk nyhedsformidling.
tjah vi ved da i alt fald at det kan være løgn, men har vi ikke vidst det hele tiden ?
Fordi, Ewa, Socialdemokraterne sammen med resten af de etablerede politikere er korrupte. Der kan ikke være andre grunde. De er sat til at administrere et regelsæt, der favoriserer de rigeste(oligarker) og sørge for at der ikke sker ændringer i dette regelsæt, som gør det svære at kanalisere penge ud af fællesskabet.
... Og nu tænker jeg ikke på brune kuverter stoppet med kontanter og afleveret en mørk aften i et p-hus, men en yderst velbetalt stilling i et af moderselskaberne efter endt tjeneste.
Hvorfor mon de selvsamme politikere ikke vil indføre en karensperiode...?
"Det skriver EU-Kommissionen i et nyt sæt officielle anbefalinger, som konkurrencekommissær Margrethe Vestager og økonomikommissær Paolo Gentiloni for nylig har udsendt"
Anbefalingen er dateret den 14/7
Det vil give problemer fordi alt for mange virksomheder benytter investorer med skattely og derfor har man sat kikkerten for det blinde øje?.
Håber så ikke anbefalingen bliver trukket tilbage hvis den kommer for EU-domstolen.
@Lasse Skou Andersen
Vi har jo set før, at Morten Bødsgaard ikke viger tilbage for at stikke en nødløgn om nødvendigt, så det åbenbart en praksis, som han har bragt videre fra Justitsministeriet til Skatteministeriet.
Bødsgaards grunde for løgnen står aldeles uklar for mig -
hvilken interesse skulle vi dog have i at hælde penge i selskaber, der i sidste ende er baseret i skattely - men det er jo set før, dengang Bjarne Corydon solgte 19% af Dong aktierne til et skuffeselskab i Luxenbourg, der skovle profitten videre til Caymanøerne.
https://www.information.dk/debat/leder/2017/10/goldman-sachs-dong-foruds...
Jeg synes, at man er lidt hurtige på aftrækkeren med beskyldningerne mod regeringen i dette kommentarspor. Det skyldes måske, at jeg som gratist ikke kan lære hele artiklen. Imidlertid er det en kendsgerning, at EU kommissionen den 20 maj underkendte folketingets flertal om at undtage coronastøtte til skattelyvirksomheder. Først efter bl.a Margrethe Vestager tog sagen op, er holdningen i EU ændret. Så vidt jeg forstår, er det sket i løbet af de sidste uger, hvor selv regeringens ministre tillader sig at holde feriefri ind imellem. Mit gæt er, at kassen nu er lukket, og man går i gang med en undersøgelse af tilbagebetaling. Bevares kunne regeringen havde ignoreret EU kommissionens udmeldinger og stoppet støtten, det var der næppe sket noget ved så tæt på en praksisændring. Men skandale eller rygende pistoler kan jeg ikke finde. Et eller andet sted må regeringen vel også vægte mellem fornuften i en midlertidig støtte og eventuelt tab af arbejdspladser, eller i værste fald konkurser.
Ganske morsomt er det nu alligevel, at de 4.2 mia disse virksomheder unddrager den danske statskasse, næsten kunne dække ekstrabetalingen til det nye EU budget. De vil godt modtage EU støttemidler og lukrere på de gode eksportmuligheder medlemslandende imellem, for ikke at tale om billig arbejdskraft, men at skulle give noget tilbage til det land, der betaler for deres børns uddannelse, god infrastruktur og gratis sundhedsvæsen, ligger dem fjernt. DET er en skandale.
Jeg forstår i grunden ikke, at man ikke under topmødet også forlangte EU’s sortliste af skattelylande udvidet, til også at omfatte de af dem, der er medlemslande eller nyder godt af EU med særaftaler. Når man kunne kæde retsstatsprincippet sammen med økonomisk støtte, må det være muligt også at sætte en fod ned overfor medlemslande der huser skattely.
Hvad med at fokusere på firmaer i Italien og Spanien der er eget af embedsmænd og -kvinder, politikere eller medlemmer af disses familier. Vi ved hvor dybt korruptionen stikker i nogle sydeuropæiske lande og vi ved også at når der skal fordeles penge bliver familie, venner og forretningsforbindelser tilgodeset.
https://de.wikipedia.org/wiki/Korruptionswahrnehmungsindex
Jeg har en mistanke om at regeringen sådan set gerne ville indrive penge der havner i skattely, hvis man ellers kunne finde ud af at gøre det på en hensigtsmæssig måde, som - ja, som fx ikke går ud over arbejdpladser. Men i stedet for at indrømme det, lyder det både finere og klogere at henvise til noget EU-noget. EU får jo alligevel skyld for meget dårligdom, berettiget eller ej.
Og desværre er EU i dag blevet enige om en giga-hjælpepakke, som desværre nok fastholder den gamle ordens (før Corona) tilstand.
Ja, er det ikke fantastisk niels valla. Nu er der pludselig tilvejebragt et positivt og konstruktivt perspektiv, ikke blot for de hårdt ramte økonomier i syd, men for os alle sammen.
@ Rene Arestrup.
Men incitamentet til forandring bliver samtidig mindre (i denne omgang)
PS Rene Arestrup.
Hvis der virkeligt skal penge til af den størrelsesorden for at tilvejebringe konstruktive og positive sindelag, hænger hele EU-projectet allerede i en tynd tråd.