Nyhed
Læsetid: 4 min.

Leverandører til Bestseller bruger coronakrisen til at fyre fagligt aktive

Fabrikker i Myanmar, der leverer til danske Bestseller, har brugt coronakrisen som anledning til at fyre fagforeningsmedlemmer og erstatte dem med uorganiserede arbejdere. Bestseller har iværksat en uafhængig undersøgelse af sagen
Kontorbygninger til tøjfirmaet Bestseller i Aarhus Havn. Den danske virksomheds leverandører i Myanmar har med coronakrisen som anledning fyret fagforeningsmedlemmer og erstattet dem med uorganiserede arbejdere.

Kontorbygninger til tøjfirmaet Bestseller i Aarhus Havn. Den danske virksomheds leverandører i Myanmar har med coronakrisen som anledning fyret fagforeningsmedlemmer og erstattet dem med uorganiserede arbejdere.

Thomas Vilhelm

Indland
2. juli 2020

På grund af coronakrisen skulle der indføres social afstand på fabrikken, lød beskeden – og derfor skulle 107 af fabrikkens cirka 1.800 ansatte fyres. 

Men massefyringen kom tre dage efter, at en ny fagforening var blevet registreret på fabrikken – og der gik ikke mere end fire dage efter massefyringen, så blev de tomme pladser erstattet med uorganiserede arbejdere, der blev hentet fra en anden fabrik i byen.

Fabrikken er Huabo Times i Pathein i Myanmar. Fabrikken syr tøj af mærkerne Vero Moda og ONLY, der forhandles af den danske Bestseller-koncern.

De lokale fagforeninger i Myanmar opfordrer nu Bestseller til at lægge pres på fabrikkens ledelse for at få genansat de fyrede.

Ud af de 1.800 ansatte på Huabo Times-fabrikken havde 50 meldt sig ind i den nye fagforening inden fyringsrunden. Blandt de 107 fyrede var 26 fagforeningsmedlemmer og ledere af fagforeningen. Flere af de øvrige fyrede havde udtalt støtte til den nye fagforening.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jeg vil gerne købe tøj fra en koncern der støtter fair fagforeninger det. Og det lyder rigtig godt at de har 3F, med.

Thorkel Hyllested

Hold nu fast I sagen, Inf. indtil støvet har lagt sig, og et resultat er fremkommet. Bestseller følger åbenbart ikke af sig selv med i produktionsforholdene, eller vender det blinde øje til, indtil andre reagerer. Hvad med at sætte focus på Bestsellers generelle indsats i forhold til underleverandører?

John Scheibelein, Marie Vahl Hansen, Liselotte Paulsen, Bjørn Pedersen, Kim Houmøller, Ib Christensen, Ete Forchhammer og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Hvorfor begynder Bestseller overhovedet et samarbejde med den slags leverandører?

Liselotte Paulsen, Kim Houmøller og Ib Christensen anbefalede denne kommentar
Kim Houmøller

Gør alt for at undgå støtte til Bestseller. Krisen viste klart de ikke er værdige til at modtage mine beskedne midler. "Normal" er ejet af Bestseller, som åbenbart ikke mente husleje var noget man betalte til tiden.

Matas sendte alle de midler retur, de havde modtaget under krisen!

Freddie Vindberg

Hvem er det godt for, at Bestseller får produceret deres varer i Myanmar og Kina?

Ib Christensen

@Freddie Vindberg
Hvem køber det?

Dan D. Jensen

Hold hold hold - lad nu lige støvet lægge sig, før Bestseller skal på hjul og stejle.
Mig bekendt høre begrebet "trigger happy" til i en anden sfære !
Ro på venner