Læsetid: 15 min.

Marie vil være dronning. For ingen kan bestemme over dronninger – ikke engang kommunen

Da Marie var tre år gammel, blev hun tvangsfjernet fra sine forældre. På syv år har hun boet fem forskellige steder. I løbet af den tid har hun udviklet en svær tilknytningsforstyrrelse og angst. Noget af det skyldes formentlig tidlig omsorgssvigt, mens andet kan føres tilbage til de mange skift i barndommen
Da Marie var tre år gammel, blev hun tvangsfjernet fra sine forældre. På syv år har hun boet fem forskellige steder. I løbet af den tid har hun udviklet en svær tilknytningsforstyrrelse og angst. Noget af det skyldes formentlig tidlig omsorgssvigt, mens andet kan føres tilbage til de mange skift i barndommen

Anders Rye Skjoldjensen

17. juli 2020

To små hunde farer rundt i Lisbeths stue. De hopper op i hendes lædersofa, hvor hun sidder med sin computer på skødet. Over hende hænger fire billeder af babyer iført den samme, hvide dåbskjole. På rammerne er der fastgjort fire broderede klokkestrenge med børnenes navne og fødselsdatoer.

»De er mine fire guldklumper,« siger hun.

Overalt i Lisbeths stue er der referencer til hendes børn, som i dag er henholdsvis 21, 20, 16 og 10 år. På væggen hænger også en plakat af et danmarkskort, hvor der står: »Home is where mom is

Siden 2012 har Lisbeths fire børn været tvangsfjernet fra hjemmet. Den yngste, Marie, var bare tre år, da hun sammen med sine tre ældre søskende kom på børnehjem.

For et halvt år siden varslede regeringen flere lovændringer på børneområdet, som overordnet set handler om at sikre udsatte børn bedre livsbetingelser. Står det til statsminister Mette Frederiksen (S) skal flere børn ligesom Lisbeths tvangsanbringes, og lige nu arbejder myndigheder på at tilvejebringe et vidensgrundlag, som skal hjælpe med at klarlægge, hvor der skal sættes ind.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Johnny Christiansen
  • Jane Jensen
  • Viggo Okholm
  • Dorte Sørensen
  • Alvin Jensen
  • Eva Schwanenflügel
  • David Zennaro
  • Kurt Nielsen
Johnny Christiansen, Jane Jensen, Viggo Okholm, Dorte Sørensen, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, David Zennaro og Kurt Nielsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Eva Schwanenflügel

Hvilken grusom historie..

Først da Marie er 11 år får moren terapi for de omsorgssvigt, hun selv har været udsat for, hvad ligner det..?

Det er ikke underligt, at Marie udvikler tilknytnings- og adfærdsforstyrrelser:

- Først bliver hele børneflokken næsten uden varsel flyttet på institution. Her har Marie sine søskende.
- Så bliver Marie skilt fra sine søskende, men får trods alt tryghed og kærlighed hos sin yndlingspædagogs familie.

Men så :
"Kommunen vurderer, at Marie skal have et clean cut fra sin første plejefamilie. Hun bliver derfor flyttet fra den ene dag til den anden og må ikke have noget med dem at gøre. Hendes legetøj bliver pakket ned i flyttekasser og sat ud i garagen hos den nye familie."

Det er et svigt uden lige !!
Især da Marie slet ikke trives hos den nye familie, der ikke aner deres levende råd andet end at straffe hende, hvis hun ikke opfører sig som forventet.

Til sidst stoler Marie - af gode grunde - ikke på de voksne, og i særdeleshed, ikke på kommunen.
Hendes udvikling har taget alvorlig skade.

Jeg håber i den grad, at nogen fra regeringen, fx socialminister Astrid Krag, læser med i denne serie fra Information, og tænker sig meget grundigt om før de gennemfører en lov om flere tvangsfjernelser.
(Mette Frederiksen har nok for travlt i Bruxelles)

Jane Jensen, Estermarie Mandelquist, lone hansen, Liselotte Paulsen, Ruth Sørensen, Susanne Kaspersen, Jette Kjældgaard, David Adam, Sonja Marie Tandrup Jensen, Dorte Sørensen, Thomas Andersen og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Alvin Jensen

I stædet for at skade børn ved at fjerne dem fra deres forældre på formodninger og andet løst bør man beskytte, hjælpe og om nødvendigt behandle familien som den enhed nu engang tilfældigvis er endt i. Det vil både være billigere OG virke beder. Og selv hvis der skal nye folk til at hjælpe børnene har de stadig deres stabile base som de kan være trykke ved.

Estermarie Mandelquist, Liselotte Paulsen, Hans Larsen, Dorte Sørensen, Eva Schwanenflügel og Randi Christiansen anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Når voksne med retligt ansvar for børn laver 'clean cut' over for børn på den her beskrevne måde, er de hjerteløse, kyniske, afstumpede, syge mennesker, som begår en enorm forbrydelse, der burde være ansvarspådragende. Det er oprørende og HELT ubegribeligt, at det kan foregå i nyere tid.

Og når mette frederiksen taler om 'børnenes lov' med - må man forstå - øget fokus på indberetninger og tvangsfjernelser, burde det fokus istedet rettes mod de offentlige instanser, som har ansvaret for effektuering af loven. Det er her, det allerstørste omsorgssvigt befinder sig, og hvis man virkelig vil børnene det godt, må man naturligvis i stedet, som per schultz og børnerådet advokerer, undersøge og afhjælpe problemer i de psykosociale forhold, som ligger til grund for indberetningen.

At mette frederiksen, i hvad man må forstå som et oprigtigt ønske om at hjælpe børn, kan ramme så meget ved siden af skiven er temmelig foruroligende.

Socialdemokraterne er en underlig hybrid. De rider på to heste - på den ene side vil de gerne signalere social ansvarlighed, på den anden tjener de altid systemet før borgeren. Også selvom systemet er dysfunktionelt og menneskefjendsk. Er de bange for deres egen skygge, bange for at udfordre magten? Eller er det simpelthen således, at pengemagten sidder så tungt på magtapparatet, at enhvert håb om miljø-og socioøkonomisk, permakulturel bæredygtighed fortoner sig. Desværre peger stadig mere i den retning. Jeg tror ikke engang, at nogen - måske lige bortset fra alternativisterne - overhovedet aner, hvad disse begreber omfatter. Måske netop derfor - men så må de jo åbne hjernens og ikke mindst hjertets intelligens, som er en vigtig men overset funktion i mennesket.

Og her vil jeg benytte lejligheden til at anerkende alternativet for at være det første politiske parti med et omend kuldsejlet forsøg, der søger at åbne en ny og vigtig praksis på den politiske arena : et fokus på menneskets immaterielle dimension, som jo er forudsætningen for de handlinger, vi foretager i den materielle dimension.

Historien er endnu en uhørt skandale oveni mange andre statslige omsorgsvigt. Vi bør alle gribe i egen barm og sammen undersøge dette ondes ophav. Mit bud er som sædvanlig : følg pengene.

Ida Hermansen, Estermarie Mandelquist, Liselotte Paulsen, Susanne Kaspersen og David Adam anbefalede denne kommentar
Randi Christiansen

Og så vil man finde en pengemagt, der ligefrem synes at have som mål at ødelægge livet for 99 procent af borgerne. Hvorfor dog, kunne man spørge. Og svaret kunne være via forstyrrelser at bane vejen for egen magt, for one world order.

Læs naomi klein 'chokdoktrinen' - og se jer omkring. Den ene krise og konflikt afløser den anden, og når det lykkes offentligheden en sjælden gang at kradse i overfladen af hændelsesforløbene, bliver fokus fjernet, og det skete får ingen reel betydning for den ene procent og dens magt.

Tværtimod indsnævres grundlæggende menneskerettigheder for stadig flere borgere, som er udsatte for undergravende frontal- og bagholdsangreb fra snigskytter, hvis herrer ingen midler skyr, når de forfølger deres agenda. Det er dystre perspektiver for menneskeheden, som, hvis den ikke vågner til dåd, går sin undergang i møde, alternativt mister enhver frihed og ender som robotslaver for den ene procent. Fat dog i det mindste at magten er på stadig færre hænder. Til eksempel er dansk landbrugsjord, som af uforståelige årsager er blandt den billigste, udsat for aggressive opkøb af udenlandske kapitalfonde. I skrivende stund er 66.000 ha ikke længere dansk ejet, og opkøbene kan åbenbart fortsætte uforstyrret.

Estermarie Mandelquist, Liselotte Paulsen, Susanne Kaspersen, David Adam og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Dorte Sørensen

Hørte i P1-morgen , at Per Schultz Jørgensen havde oprettet en "forening" mod Mette Frederiksens udarbejdelse af lov om flere tvangsfjernelser osv.

Liselotte Paulsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Viggo Okholm

Set i bakspejlet her er det en hjerteskærende historie og viser med al tydelighed at der er mange "syndere" her der skader et barn. Tak til Information for den sobre og grundige dokumentering.

Jane Jensen, Estermarie Mandelquist, Liselotte Paulsen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Viggo Okholm

Randi:
Læste lige dit indlæg 2 her, er den ikke kommet forkert i byen?
Jeg ved ikke hvilket fora den bør være i ?

Randi Christiansen

Viggo, det burde fremgå, hvorfor jeg mener, at mit indlæg er relevant. Andre er åbenbart enige.

Hvorfor er der så megen unødvendig splittelse og forvirring blandt os? Kan det udelukkende tilskrives menneskets lave udviklingsniveau, eller kan man med rette spørge, I hvis interesse denne kaotiske tilstand er? Og gør man det, peger pilen på pengemagten, som i sagens natur er ansvarlige. Også for at børn mistrives.