SF vil rette op på skattely-fuser: Særligt tilsyn skal kigge selskaber efter i sømmene

Når det ikke kunne lade sig gøre at udelukke selskaber med base i skattelylande fra hjælpepakkerne under coronakrisen, må der tages andre metoder i brug.
Det mener SF, der nu foreslår at oprette et midlertidigt tilsyn, der skal granske virksomhedernes skattekonstruktioner.
»Vi vil gerne have et tilsyn, som kigger på de virksomheder, der har modtaget hjælpepakker. Jeg mener sådan set, at det er noget, vi skylder i forlængelse af den aftale, vi har indgået,« siger SF’s skatteordfører, Carl Valentin.
Han henviser til den politiske aftale, der blev indgået af samtlige Folketingets partier i forbindelse med forlængelsen af hjælpepakkerne den 18. april. Aftalen, der vakte stor opsigt også i udenlandske medier, slog fast, at »virksomheder med base i skattely i henhold til EU’s retningslinjer ikke kan modtage kompensation i det omfang, det er muligt at afskære dem efter EU-retten og eventuelle andre internationale forpligtelser«.
Ønsker du at kommentere artiklerne på information.dk?
Du skal være registreret bruger for at kommentere.
Log ind eller opret bruger »
Noget skal der i hvert fald gøres. Også selv om noget af det bliver underkendt af EU. For det kan ikke være meningen, at vores indbetalte skattepenge skal spenderes på useriøse virksomheder i skattely. De vil gerne afsætte deres varer hos os, samt modtage støttemidler, men de vil ikke betale for deres brug af vores infrastruktur.
Men når SF nu for en gang skyld tager sig sammen. Hvad så med at se på virksomheder, der afsætter hos os i EU i konkurrence med vores egne EU-virksomheder, men som forurener uden at betale samt misbruger arbejdskraft i andre dele af verden.
Disse virksomheders besparelser bør beskattes i EU via deres produkter. Og det offentlige bør i hvert fald ikke købe hos dem.
Go idé - og fortsæt endelig med at kulegrave alle virksomheder, der ikke
betaler retmæssig skat i Danmark. Der er nok at tage fat på.
Og helst inden regeringen får gode ideer, mht. besparelser på velfærden,
efter coronakrisen.