Nyhed
Læsetid: 5 min.

Tesfaye vil styrke muligheden for at gøre fremmedkrigere statsløse

Regeringen vil gå i dialog med organisationer og andre lande for at gøre det muligt at fratage danske statsborgere, som er mistænkt for at være fremmedkrigere, deres statsborgerskab – selv om de så bliver statsløse. Dermed bryder Tesfaye med mange års dansk indsats for at bekæmpe statsløshed, siger ekspert
Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye vil gå i dialog med forskellige organisationer og »ligesindede lande« om at styrke muligheden for at frakende fremmedkrigere deres statsborgerskab.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye vil gå i dialog med forskellige organisationer og »ligesindede lande« om at styrke muligheden for at frakende fremmedkrigere deres statsborgerskab.

Ida Guldbæk Arentsen

Indland
11. juli 2020

Selv om Danmark for godt 60 år siden under en socialdemokratisk statsminister spillede en nøglerolle i FN for at få vedtaget en konvention om begrænsning af statsløshed, vil socialdemokraten og udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye nu gå den modsatte vej og forsøge at gøre det muligt at tage det danske statsborgerskab fra fremmedkrigere – også selv om vedkommende så vil blive statsløs.

Det fremgår af et aktuelt svar fra ministeren til Peder Hvelplund (Ø), der har spurgt, om ministeren har det politiske ønske, »at fremmedkrigere under visse omstændigheder skal kunne frakendes statsborgerskabet, også selv om de herved bliver statsløse«.

Hertil svarer ministeren, at han vil gå i dialog med forskellige organisationer og »ligesindede lande« om at »styrke mulighederne for at frakende« fremmedkrigere deres statsborgerskab.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

"Mistænkt".
I en retsstat er man uskyldig, indtil det modsatte er bevist. Dette gøres ved en domstol. Man kan IKKE i en retsstat, frakende mennesker Statsborgerskab; på ren og skær mistanke. Vi burde bekæmper Statsløshed! Og om visse af de mennesker vi taler om her; er skyldige i krigsforbrydelser; da skal de naturligvis dømmes. Ved en retfærdig domstol. Som IKKE hedder M.T, på blot og bar mistanke. Da skal danskerne herhjem. Med deres børn. Disse skæbner er vores ansvar. Det er vores pligt at sikre alle danskere; lighed for loven.
Fremmedkriger" farver ukendte mennesker, i præcis samme grad sm ordet barnebrud. Farver og dømmer skæbner vi ikke kender; før deres historie er fortalt. Før de nogensinde selv, har fået mulighed for...at forklare sig.
Igen. Dette kræver en uafhængig domstol. Den findes IKKE i Syrien. Noget steds. Kun her.
Indtil da...er vi - medskyldige i brud på helt grundlæggende menneskerettigheder; og begår dagligt apartheid. Med åbne øjne og lukkede hjerter: begår "vi"; regeringen og lige (u!)sindede bevidst forbrydelser. Mod ret og lov og næstekærlighed; børn og voksne. "Med lov skal land bygges" ... med denne regering er der kun nedrivning af alle principper, al etik og moral på tapetet. Det handler ikke om fremmedkrigere; men om mennesker. Ofte purunge, under den kriminelle lavalder, forblindede piger der tog afsted. Jeg er ulykkelig over M.T´s afstumpethed.

Peter Beck-Lauritzen, Per Klüver, Thomas Tanghus, Ete Forchhammer , Søren Andersen, Trond Meiring, Alvin Jensen, Chris Ru Brix, Lars Løfgren, Gitte Loeyche, Claus Bødtcher-Hansen, Christian Mondrup, Marianne Stockmarr, John Andersen, Ib Gram-Jensen, Eva Schwanenflügel, Dorte Sørensen, Hans Larsen og Steffen Gliese anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

"Fra presseafdelingen i det danske kontor for FN’s Højkommissariats for Flygtninge, UNHCR, oplyses det, at UNHCR »ikke er blevet kontaktet af Danmark omkring muligheden for at fratage en »fremmedkriger« sit danske statsborgerskab i forhold til, hvis vedkommende så vil blive statsløs".

Nej, for så bryder Danmark jo med konventionen.
Det er populisme igen, igen.

Desværre opmuntrer den slags ambitioner til fornyet debat om, hvorvidt disse besværligheder ikke kunne overstås ved at bryde med menneskerettighederne, og giver fornyet håb til den yderste højrefløj.

Det er ondskabens skrue uden ende.

Peter Beck-Lauritzen, Per Klüver, Ete Forchhammer , Alvin Jensen, Lars Løfgren, Gitte Loeyche og Christian Mondrup anbefalede denne kommentar
Steffen Gliese

Der er ikke noget at diskutere, vi medvirker ikke til statsløshed.

Peter Beck-Lauritzen, Per Klüver, Thomas Tanghus, Ete Forchhammer , Trond Meiring, Alvin Jensen, Anina Weber og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Jacob Nielsen

@Mette Vibe, hvis man i en retsstat er uskyldig til det modsatte er bevist, så lever vi ikke i en retsstat. For mig bekendt blev Britta Nielsens to døtre dømt på indicier. Anklageren skulle ikke og kunne ikke bevise at de var i ond tro, for at dommeren kunne tildele dem en fængselsdom.

Når det så er sagt, så er jeg tilhænger at at, hvis danskere bliver taget til fange i de tilbageværende IS-lommer (for det må være dem som MT ønsker at ramme), så har man haft hånden for langt nede i kagedåsen, til at der er behov for et dansk retssysten, til at afgøre sanktionen.

Eva Schwanenflügel

B 61 Forslag til folketingsbeslutning om forbehold mod FN’s konvention om begrænsning af statsløshed.
Af: Kristian Thulesen Dahl (DF), Peter Skaarup (DF), Søren Espersen (DF), Morten Messerschmidt (DF), Dennis Flydtkjær (DF), René Christensen (DF), Marie Krarup (DF) og Lise Bech (DF)
Samling: 2019-20
Status: 2. behandlet/Forkastet
(Folketinget / Folketingstidende)

https://www.folketingstidende.dk/samling/20191/beslutningsforslag/B61/in...

Såvidt jeg kan se her, er forslaget andenbehandlet, og det ser ud som om, det er forkastet..?

Men jeg kunne tage fejl.

Peter Beck-Lauritzen, Thomas Tanghus og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar

Ser temmelig 'forkastet' ud: https://www.folketingstidende.dk/dokumenttyper/beslutningsforslag?sessio... - Beslutningsforslag B61 nederst i bunden af listens side 5 - og klik på overskriften (Eva Schwanenflügel's link redirigeres til forsiden af Folketingstidende)

Peter Beck-Lauritzen, Thomas Tanghus, Eva Schwanenflügel og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

Mette Frederiksen: Hvis jeg skal passe på Danmark, så skal jeg holde de smittebærere (som fx festaber der rejser til Bulgarien) ude!
Eller: Hvis jeg skal passe på Danmark, så skal jeg holde de investeringsfonde ude!
Eller: Hvis jeg skal passe på Danmark, så skal jeg holde de firmaer fra skattely ude!
Osv...

Steffen Gliese, Hans Larsen, Peter Beck-Lauritzen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Peter Beck-Lauritzen

MT, lyt til Elmquist og Thestrup. Du undergraver danske traditioner for humanisme. Respekter dine forgængere. Danske statsborgere tilhører Danmark; - er der mere du vil vide?