Læsetid: 12 min.

Corona fik kollektiv i Aarhus til at lave regler for hinandens kroppe. Nogle fik forbud mod sex

Må Malte Jacobsen have sin flirt på besøg, må singlerne i huset date, og er sex så vigtigt, at det skal være okay at gå i seng med fremmede, men ikke okay at kramme sin familie og venner? Det var nogle af de dilemmaer, coronapandemien satte beboerne i et kollektiv i Aarhus i. Det endte blandt andet med, at nogle i kollektivet måtte droppe sex
Her om bordet sad kollektivet sammen og så de fleste coronapressemøder i marts. Da dronningen holdt tale, fandt de også boblerne frem og skålede lidt forvirrede over situationen. Fra højre og rundt om bordet er det Malte Jacobsen, Claus Bue Jensen, Julie Arnfred, Katharina Adrian, Ann Bentzen og Julie Kaja Prezebe.

Her om bordet sad kollektivet sammen og så de fleste coronapressemøder i marts. Da dronningen holdt tale, fandt de også boblerne frem og skålede lidt forvirrede over situationen. Fra højre og rundt om bordet er det Malte Jacobsen, Claus Bue Jensen, Julie Arnfred, Katharina Adrian, Ann Bentzen og Julie Kaja Prezebe.

Tobias Nicolai

31. august 2020

I kollektivet på Anholtsgade værner de ti beboere normalt om kerneværdier som åbenhed og storsindethed, og de vil hellere have fem gæster ovre til aftensmad frem for ikke at have en eneste. Men det har de i løbet af coronaperioden været tvunget til at justere på. 

For de har taget myndighedernes anbefalinger ret alvorligt.

Faktisk så alvorligt, at de næsten hver aften den første måneds tid efter nedlukningen sad bænket rundt om bordet i køkkenet for at holde en times møde. Her talte de om, hvad de skulle stille op med den nye situation, og hvilke regler der skulle være i kollektivet de kommende måneder. Og der var mange ting at tage stilling til. 

For var de ti individer? Eller skulle de i stedet betegne sig som en husstand og en familie? Skulle de holde afstand inden for hjemmets rammer eller kun ude? Hvad med tandbørsterne i fælleskruset og håndklædet på badeværelset? Og hvad var det egentlig for en mærkelige situation, de alle lige pludselig var havnet i?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Viggo Okholm
  • Kristian Nielsen
  • Kurt Nielsen
  • Lillian Larsen
David Zennaro, Viggo Okholm, Kristian Nielsen, Kurt Nielsen og Lillian Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer