Nyhed
Læsetid: 4 min.

Instrukskommissionen afviser blankt Støjbergs advokats beskyldninger om partiskhed

Fredag i Instrukskommissionen rettede Inger Støjbergs bisidder, advokat Nicolai Mallet, hård kritik af kommissionen og især udspørgerne om partiskhed, men kritikken blev håndfast afvist
Advokat Nicolai Mallet, der er Inger Støjbergs (V) bisidder, anklager Instrukskommissionen for ikke at arbejde objektivt. Kommissionsformanden, landsdommer Peter Mørk Thomsen, undrede sig og sagde, at han aldrig tidligere er blevet anklaget for ikke at være objektiv.

Advokat Nicolai Mallet, der er Inger Støjbergs (V) bisidder, anklager Instrukskommissionen for ikke at arbejde objektivt. Kommissionsformanden, landsdommer Peter Mørk Thomsen, undrede sig og sagde, at han aldrig tidligere er blevet anklaget for ikke at være objektiv.

Jens Dresling

Indland
29. august 2020

Inger Støjbergs (V) bisidder, Nicolai Mallet, rejste fredag i Instrukskommissionen en omfattende kritik af udspørgerne og dermed af selve kommissionen. I et skriftligt oplæg på 12 sider, som bisidderen også delte med pressen, kritiserede han især udspørgeren, advokat Lars Kjeldsen, for at være »forudfattet«. En række eksempler dannede ifølge Mallet »et mønster, som er egnet til at drage kommissionens upartiskhed i tvivl«.

I oplægget understregede Mallet, at hans kritik ikke var møntet specielt på afhøringen af hans klient, Inger Støjberg, men »vedrører udspørgernes afhøringsmetoder generelt«.

Grundsynspunktet var, at afhøringerne tilrettelægges mere kritisk over for visse vidner – eksempelvis embedsfolk fra departementet – men mindre kritisk over for andre. Kort sagt at udspørgeren – og derigennem kommissionen – ikke følger det objektivitetsprincip, som er fastlagt i lov om undersøgelseskommissioner.

»Det er indtryk, som jeg og andre bisiddere har,« forklarede advokaten.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Torben Siersbæk

Efter at have læst om, hvor svært Nicolai Mallet har det med manipulation, spekulerer jeg på, hvor dårlig han har været til at rådgive sin klient, der ikke kan benævne kommissionen korrekt som "Instrukskommissionen".
Eller ER han i virkeligheden med til at instruere hende i at manipulere offentligheden?

Morten Wieth, Ete Forchhammer , Eva Schwanenflügel, Ole Frank, Søren Dahl og Ole Meyer anbefalede denne kommentar

Sporer man en vis desperation? Støjbergs forskellige krumspring og nye versioner af historien synes ikke at have haft nogen virkning, så nu beskylder man i stedet kommissionen for ikke at være objektiv?

Det er uskønt at være vidne til.

Morten Wieth, Ete Forchhammer , Lone Hansen, Eva Schwanenflügel, lars søgaard-jensen, Torben Bruhn Andersen, Ole Frank, Dorte Sørensen, Lillian Larsen, Søren Dahl og Peter Mikkelsen anbefalede denne kommentar
Morten Meinertsen

Jeg tror ikke Mallet har interesse i at få hans klage prøvet i landsretten, jeg tror han forbereder/gøder Støjbergs fortælling efter kommissionens beretning: "Jeg er offer for en politisk heksejagt"

Morten Wieth, Ete Forchhammer , Lone Hansen, Eva Schwanenflügel, lars søgaard-jensen, Søren Løvborg, Hans Larsen, jørgen djørup, Ole Frank og Niels Vest-Hansen anbefalede denne kommentar

En vis gammel talemåde siger: "Tyv tror, hver maand stjælret".

Og noget tyder på, at det ikke blot gælder Inger Støjberg, men også hendes skatteborgerbetalte forsvarsadvokat.