Læsetid: 4 min.

Martin Rossens afløser som stabschef er Mette Frederiksens sikre valg

Statsministerens særlige rådgiver Martin Justesen skal fremover være stabschef i Statsministeriet. Han har i mange år haft en central plads i Socialdemokratiet og kender regeringsprojektet indefra. Men han er ikke den typiske frembrusende og bidske spindoktor
Flere iagttagere peger på, at Martin Justesen bliver mindre kontroversiel på stabschefsposten end sin forgænger, Martin Rossen.

Flere iagttagere peger på, at Martin Justesen bliver mindre kontroversiel på stabschefsposten end sin forgænger, Martin Rossen.

Philip Davali/Ritzau Scanpix

29. august 2020

Når Martin Justesen overtager rollen som stabschef i Statsministeriet efter Martin Rossen, får Mette Frederiksen sig en arbejdsom og loyal allieret med indsigt i det socialdemokratiske projekt. Med andre ord: Han er det sikre valg. Men også en mindre markant person end sin forgænger.

Sådan lyder det fra flere politiske iagttagere. 

En af dem er Anders Dybdal, der er administrerende direktør i Operate, tidligere konsulent for Mogens Lykketoft og medstifter af tænketanken Cevea.

»Jeg ser valget af Justesen som et tegn på, at Mette Frederiksen (S) personligt har truffet beslutningen. Han er en loyal og betroet medarbejder i Socialdemokratiet, og han kender partiet godt. Med ham ved Mette Frederiksen, hvad hun får, og på den måde tænker jeg, at det er et klogt og sikkert valg,« siger han.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • John Scheibelein
  • David Zennaro
John Scheibelein og David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Helle Walther

Han kaldes en svejtserkniv, ikke dårligt ry, flexsibel, behagelig, humor og knagende dygtig, et godt valg. Nem at omgås, så hun ved nok, hvad hun gør den gode statsminister. De er så godt forberedt denne gang i S, at hun heldigvis bliver svær at slå i lang tid. Og med Løkkes illoyalitet mod blå blok og eget parti og nuværende formand, så er modstanden svær at få øje på. Så skulle de radikale vende 180 gr. Kedelig bliver politik ikke kommende tid.