Nyhed
Læsetid: 4 min.

Nøglevidne: Departementschef måtte true med at gå til Statsministeriet, hvis ikke Støjberg bøjede sig

Den tidligere departementschef i Inger Støjbergs ministerium måtte i marts 2016 true hende med at ringe til Statsministeriet, hvis hun ikke i en samrådstale ville åbne for muligheden for undtagelser. Det kom frem torsdag under den fortsatte afhøring i Instrukskommissionen af nøglevidnet Jesper Gori
Torsdag fortsatte afhøringen af nøglevidnet Jesper Gori i Instrukskommissionen.

Torsdag fortsatte afhøringen af nøglevidnet Jesper Gori i Instrukskommissionen.

Sille Veilmark

Indland
7. august 2020

Dagen før et samråd i Folketinget den 15. marts 2016, hvor Inger Støjberg skulle forklare om adskillelsen af unge asylpar, blev departementets udkast til ministerens talepapir gennemgået på et møde i ministeriet. Og her måtte ministeriets daværende departementschef Uffe Toudal Pedersen til sidst true Inger Støjberg med at ringe til Statsministeriet, hvis ikke hun gik med til, at de to små ord »for eksempel« indgik i hendes tale.

Det fortalte den tidligere chef for ministeriets familieretskontor, Jesper Gori, torsdag i Instrukskommissionen.

»Uffe Toudal siger på et tidspunkt: Nu bliver det alvor det her. Enten står der ’for eksempel’ i talepapiret, eller også skal vi to have en snak på mit kontor, inden jeg ringer til Statsministeriet,« refererede Jesper Gori fra mødet.

For at forstå betydningen af, om de to ord var med i talen eller ej, må man lige have situationen optegnet: Den 10. februar 2016 udsendte Inger Støjberg en kategorisk pressemeddelelse om, at Udlændingestyrelsen skulle adskille samtlige unge asylpar, hvor den ene part var under 18 år. Det var den, som Ombudsmanden senere kaldte ulovlig.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Jørn Pedersen

Var det bomben, der sprang?

Helle Walther, Nette Skov, Bjarne Andersen, Eva Schwanenflügel og Holger Nielsen anbefalede denne kommentar
Ole Schwander

"Departementschef måtte true med at gå til Statsministeriet, hvis ikke Støjberg bøjede sig."

Øhh - men det gjorde han ikke ..?

Carsten Wienholtz, Joy Nitav, Holger Nielsen, David Zennaro, Rolf Andersen, Bjarne Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Holger Nielsen

Jeg forstår det sådan, at IS er ude på tynd is, mon den kan holde? Der er jo flere, der begynder at
modsige hende. Jeg venter spændt på resultatet. HVIS hun kommer for en rigsret, hvor meget vil det så skade Venstre? Jeg ved det ikke.

Bjarne Andersen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Hvis ikke "for eksempel" kom med i Inger Støjbergs talepapir, måtte man ringe til Statsministeren...?

Good grief !!

Holger Nielsen, Jan Jensen, Morten Wieth og Bjarne Andersen anbefalede denne kommentar
Alana Frederiksson

Straffesag!

Jesper Frimann Ljungberg

Det her er endnu en brik i det puslespil, der viser at ‘ingen over folketinget’ er gået for vidt. Toppen i Især‘midterpartierne’ udgøren lille magtelite Der har et jerngreb om både tildelingen af minister poster, embedsværket og folketinget. Med justitsministeriets indblanding I domstolenes arbejde (se artiklerne om nedlukning af domstolene i forbindelse med corona epidemien og DF’s Forsøg på indblanding I hvem der udnævnes til Højesteret). Og politikernes held med at ‘tyre’ medierne med feks lukningen af radio 24/7, en politisk ledelse af DR der blander sig aktivt i indhold, pressen på finansloven, og sidst men ikke mindst store professionelle presseafdelinger i Ministerierne, der Kan tyre medierne.
Så sidder vi med en lille magtelite der defacto har enorm indflydelse på alle stolper af magtens tredeling, og den fjerde statsmagt. Det er på tide at pendulet svinger den anden vej.

// Jesper

Flemming Berger, Peter Beck-Lauritzen, Anders Reinholdt, Bent Gregersen, Rolf Andersen, Carsten Wienholtz, Eva Schwanenflügel, Holger Nielsen og Kaj Julin anbefalede denne kommentar

Man må sige, at Støjberg og Martin Henriksen fik forgiftet de interne relationer i ministeriet. Fake news pressemeddelelser....vrøvlende procedure.... uendelige ministersamråd byggende på fake news.

Vibeke Hansen, Peter Beck-Lauritzen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Anders Sørensen

Hvordan nogen nogensinde fremover skulle kunne forsvare - eller ligefrem stemme på - Støjberg, er mig en gåde. Eller rettere: Jeg forstår selvfølgelig godt mekanismen i Støjbergs konsekvente benævnelse af "barnebrude" og hendes åbenlyse forsøg på at lefle for den del af vælgersegmentet, der er til fals for stramninger på udlændingeområdet. Og jeg forstår godt, at hun har set det opportunt at fremstå som strammer.

Men at det skulle være så svært at gennemskue den åbenlyse opportune desperation, de åbenlyse løgne, den åbenlyse tørren ting af på andre, på embedsværket, på snørklede paragraffer, DET er svært for mig at begribe.

Alle ved, at Støjberg lyver. Alle ved det.

Peter Beck-Lauritzen, Anders Reinholdt, Bent Gregersen, Carsten Wienholtz, Rolf Andersen, Eva Schwanenflügel og Holger Nielsen anbefalede denne kommentar
Arne Albatros Olsen

Hun er helt udenfor juridisk såvel som parlamentarisk rækkevidde !

Nette Skov, Ete Forchhammer , Peter Beck-Lauritzen, Rolf Andersen, Ruth Gjesing, Eva Schwanenflügel og Holger Nielsen anbefalede denne kommentar
Finn Jakobsen

Tag det roligt, venner. Der er massevis af danskere, der hellere end gerne slipper enhver indre svinehund løs, når det handler om flygtninge og indvandrere.

Ete Forchhammer , Flemming Berger, Thomas Andersen, Bent Gregersen og Jens Erik Starup anbefalede denne kommentar