Interview
Læsetid: 7 min.

Sexarbejder tager ingen forbehold under corona: Vi er også nødt til at leve livet

Sofie Brandvarm har holdt pause fra sit arbejde under coronanedlukningen. Men nu er hun tilbage på bordellet. Hun er bevidst om risikoen for smitte, men mener samtidig, det er vigtigt at huske på folks behov for fysisk intimitet
Sofie Brandvarm er meget intim med sine kunder. Hun kysser dem stadig på munden, og hun har svært ved at forestille sig, at det skulle hjælpe, hvis hun for eksempel kun benyttede sig af bestemte stillinger for at minimere risikoen for smitte med coronavirus.

Sofie Brandvarm er meget intim med sine kunder. Hun kysser dem stadig på munden, og hun har svært ved at forestille sig, at det skulle hjælpe, hvis hun for eksempel kun benyttede sig af bestemte stillinger for at minimere risikoen for smitte med coronavirus.

Tobias Nicolai

Indland
26. august 2020

Når Sofie Brandvarm tager imod sine kunder, hilser hun altid på dem med et stort kram og et kys på kinden. Sådan var det før coronapandemien, og sådan er det stadigvæk.

Ganske vist beder hun i disse dage kunderne om lige at spritte hænderne af, inden de krammer. Ellers er alt, som det plejer.

Sofie Brandvarm er sexarbejder. I forbindelse med genåbningen af det danske samfund har hun valgt at genoptage arbejdet på det bordel i Randers, hvor hun typisk møder sine kunder. Og bortset fra håndspritten har hun valgt ikke at tage nogen særlige forholdsregler.

»Jeg har det sådan, at hvis de har corona, så får jeg det uanset hvad, fordi vi er så tæt på hinanden. Vi trækker vejret i det samme rum. Jeg føler ikke, at jeg kan undgå at få corona ved for eksempel at lade være med at kysse,« siger hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Arbejde handler heller ikke om arbejde, det handler om magtforhold, adgang til løn-:)

Markus Lund, Randi Christiansen og Martin Hansen anbefalede denne kommentar
Rikke Nielsen

Ja, og i forlængelse af det med magt, emil groth, har jeg altid undret mig over, hvordan en sexkøber kan kende forskel på om en prostitueret sælger sin krop frivilligt eller under tvang. Og også undret mig over, at det er lovligt at købe en, der sælger sin krop under tvang.

Det er lidt som sygeplejen under første covid-19 bølge uden værnemidler, risky business

Allan S. K. Frederiksen

@Rikke Nielsen

Hvis den ene part er tvunget til at have sex, betegnes det normalt af retten som voldtægt.
Modparten vil dog kun blive dømt, hvis der kan føres bevis for at vedkommende er bekendt med ufrivilligheden.

Jeg ved ikke om man også kan dømmes, hvis retten vurderer at man burde vide det, men bevist har undladt at stille spørgsmål, så man kunne påberåbe sig uvidenhed. Umiddelbart vil jeg gå ind for dette, men har også en del betænkeligheder, da det nemt vil kunne få uskyldige dømt.

Sikke noget vås, Margit. Man kan blive svært deprimeret uden naturlig kropskontakt og platonisk berøring. Sex er ikke en menneskeret, nej, men enker og særligt enlige mænd dør hver dag af ensomhed og sorg, fordi de sover dårligt og er psykologisk stressede af mangel på omsorg mennesker imellem. https://medium.com/@remakingmanhood/the-lack-of-gentle-platonic-touch-in...

Rikke Nielsen

Allan S. K. Frederiksen
Det kan man i hvert fald, hvis det handler om tyveri... at man burde vide, at dette ikke var i orden...

Rikke Nielsen

Markus
Måske de bare skulle nøjes med at købe sig en hund i stedet for at købe et menneske.

Markus Lund, erik pedersen og Nike Forsander Lorentsen anbefalede denne kommentar
Allan S. K. Frederiksen

@Rikke Nielsen

Siden 1/7-2015 har det været forbudt at have sex med dyr i Danmark, men det var måske ikke det du tænkte på, med dit forslag om at købe en hund? :-P

Jeg har også lige en rettelse til mit sidste indlæg. Jeg skriver "føre bevis" og det skulle have været "sandsynliggøre", da ethvert udsagn i retten regnes som "bevis". Der er jo væsentlig forskel på normalt talesprog og juridisk sprogbrug.

En anden ting, loven og retspraksis skelner normalt mellem hensigt og gerning. Hvilket vil sige at man oftest slipper billigere eller helt, hvis man ikke havde til hensigt at bryde loven. Det ses f.eks. ved domme for uagtsomt manddrab og overlagt manddrab. Herved burde det også være muligt at blive dømt for (uagtsomt) voldtægt, selvom man ikke har været klar over at partneren har været under tvang, dommen vil dog blot være meget mild, hvis man skal følge almen retspraksis.

Rikke Nielsen

Allan S. K. Frederiksen

"Siden 1/7-2015 har det været forbudt at have sex med dyr i Danmark, men det var måske ikke det du tænkte på, med dit forslag om at købe en hund? :-P"

Den var god ;-)

@Rikke - Jeg taler ikke om sex, jeg snakker om platonisk berøring, hvor det modsatte kan føre til såkaldt hudsult. Og det lider kvinder i høj grad af under coronavirus. https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/lockdown-young-women-men... At du åbenbart mener Sofie har overgivet sin kropslige autonomi fuldstændig til en anden person, må stå for din egen regning. Jeg er ret sikker på hun ikke deler din opfattelse. (I øvrigt så udskammer du indirekte folk for ikke at være gode til at anskaffe sig sex på social vis. Men det er du nok ligeglad med.)

Du kan hade Sofies vaginale aktiviteter så meget du vil, men hendes bevæggrund for at give folk nærhed og omsorg er da på ingen måde en vederstyggelighed. At hun tilmed tjener penge på andres ensomhed, gør hende bare til en købmand, hvor du tilsyneladende har valgt at afstå fra at gøre andre folk tjenester. Det er dit eget asociale valg. Ingen tvinger dig. Hvis Sofie ingen uddannelse har, og du har en, som du kan leve af, så er det faktisk dig, der er en klassistisk nar og ikke hende, at du rakker ned på en, som rangerer lavere i samfundshierarkiet end dig.

PS: En hund kan i øvrigt sagtens smitte dig med Covid19, og jeg synes folks kæledyrs omgang med hinanden og derefter med mennesker under krisen har været totalt uansvarlig og ureguleret, så dit forslag er ikke en god løsning på problemet med folkelig mangel på oxytocin og endorfiner, da den også indebærer risiko for smitte i lighed med prostitution.