Nyhed
Læsetid: 7 min.

Støjbergs rådgiver: Vi ville ikke reklamere med, at der var en kattelem

Da Inger Støjberg fik klar besked om, at det ville være ulovligt, hvis hun gennemførte sine planer om at adskille asylpar, accepterede hun, at der kunne gøres undtagelser. Det sagde den forhenværende særlige rådgiver for ministeren fredag i Instrukskommissionen
Det er velkendt, at Inger Støjberg og hendes forhenværende særlige rådgiver Mark Thorsen var et tæt sammentømret makkerpar. Og ved fredagens afhøringen i Instrukskommissionen kom han også med en forklaring, der ligger tæt op ad, hvad Støjberg har sagt.

Det er velkendt, at Inger Støjberg og hendes forhenværende særlige rådgiver Mark Thorsen var et tæt sammentømret makkerpar. Og ved fredagens afhøringen i Instrukskommissionen kom han også med en forklaring, der ligger tæt op ad, hvad Støjberg har sagt.

Ólafur Steinar Gestsson

Indland
15. august 2020

Inger Støjberg accepterede skam sine embedsmænds indvendinger, dengang hun som udlændinge- og integrationsminister tilbage i februar 2016 ville adskille mindreårige asylansøgere på danske asylcentre fra deres ældre ægtefæller eller samlevere. Det var budskabet fra hendes forhenværende særlige rådgiver, Mark Thorsen, da han fredag blev afhørt i Instrukskommissionen.

Det er velkendt, at Mark Thorsen og Inger Støjberg var et tæt sammentømret makkerpar. Og ved afhøringen i kommissionen kom han også med en forklaring, der ligger tæt op ad, hvad hun har sagt.

Groft sagt kan dialogen mellem på den ene side ministeren og den særlige rådgiver og på den anden side de juridiske eksperter i ministeriet deles op i tre faser, mente Mark Thorsen.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

I Danmark har man politisk ansvarsforflygtigelse. Det indebærer, at hvor en lastbilchauffør uden hensigt kommer til at tage en forkert beslutning, bliver han/hun simpelt hen draget til ansvar og straffes. Men hvis lovgivende politikere tager en forkert beslutning, og endda gør det ganske bevidste, er de i princippet straffrie. Og deres politiske rådgiveres ansvar - ja de har da slet ingen ansvar.

Jeg syntes faktisk, der er så mange konkrete eksempler på bevidst politisk misbrug af lovgivningsmagten i Danmark, at man bør lovgive for strafansvar - både til lovgiverne og til deres ikke-folkevalgte politiske rådgivere. Og dette gælder selvfølgelig også embedsmænd der ikke siger fra overfor politisk misbrug.

Og så bør der være en effektiv kontrol i form af en slags politisk uafhængig forfatningsdomstol, der selv kan tage sager op, og også har pligt til at gære det.

Werner Gass, jørgen djørup, Bjarne Andersen, Ete Forchhammer , Bitten Jensen, Peter Gløde, Hanne Ribens, Flemming Berger, Anne Søgaard, Egon Stich, Alvin Jensen, Tina Peirano, Eva Schwanenflügel, Søren Cramer Nielsen, Uffe Madsen, Dorte Sørensen, Thomas Tanghus, Ea Movang, Anders Reinholdt, Gitte Loeyche, Mads Greve Haaning, Birte Pedersen, Katrine Damm, Lars Løfgren, Hanne Utoft, Bent Gregersen, Søren Fosberg og Trond Meiring anbefalede denne kommentar

En minister og hendes særlige rådgiver sidder og bliver privat forargede i en minibus, hvorpå ministeren begynder at fyre den af på facebook?

jørgen djørup, Anker Heegaard, Bjarne Andersen, Bitten Jensen, Ib Gram-Jensen, Hanne Ribens, ingemaje lange, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, Dorte Sørensen, Ea Movang, Gert Romme og Gitte Loeyche anbefalede denne kommentar
Søren Fosberg

Ingen skal kunne beskylde rådgiveren for at være illoyal. Det kan nok komme ham til gavn en anden gang. Og han har jo ikke et ansvar han kan komme i klemme på.

Stig Bøg, Bjarne Andersen, Ete Forchhammer , Bitten Jensen, Hanne Ribens, Alvin Jensen, Tina Peirano, Eva Schwanenflügel, David Zennaro, Dorte Sørensen, Hanne Utoft, Gert Romme, Gitte Loeyche, Mads Greve Haaning, Henning Kjær og Martin Rønnow Klarlund anbefalede denne kommentar

Ja, der er jo - åbenbart og angiveligt - ganske meget 'frit slag i bolledejen', når man har 90 mandater i ryggen, lovligt eller ej.

Fandens til bananstat vi lever i.

Werner Gass, David Breuer, jørgen djørup, Anker Heegaard, Bjarne Andersen, Bitten Jensen, Hanne Ribens, Peter Gløde, Carsten Munk, Alvin Jensen, Eva Schwanenflügel, Dorte Sørensen, Thomas Tanghus, Hanne Utoft, Anders Reinholdt, Gert Romme og Gitte Loeyche anbefalede denne kommentar

Reklamere med ? - hvem skulle denne “reklameform” tilgodese ? Tænk at skulle “reklamere med”, at man ikke overholder gældende love ! Absurd udsagn !

Werner Gass, David Breuer, Mette Olesen, Bjarne Andersen, Ete Forchhammer , Bitten Jensen, Ib Gram-Jensen, Hanne Ribens, Flemming Berger, Alvin Jensen, Tina Peirano, Eva Schwanenflügel, Gert Romme og Dorte Sørensen anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Der er sandeligen forskel på folk..

Også på Politik-Inger og Lov&Orden-Inger.
De kender sådan set slet ikke hinanden..

Som to multiple personligheder jonglerer de med landets love efter deres egne forgodtbefindender.
Alt imens spindoktoren applauderer og kommer med opmuntrende tilråb.
(Til hver enkelt personlighed - man må jo ikke gøre forskel, forstås..)

Shakespeare tog ikke fejl :
"There is Something Rotten in the State of Denmark"

Det forsumpede land, på mange måder :-(

morten bech kristensen, Werner Gass, David Breuer, Anker Heegaard, Bjarne Andersen, Ete Forchhammer , Bitten Jensen, Hanne Ribens, Flemming Berger, Gert Romme og Alvin Jensen anbefalede denne kommentar

Tankevækkende er det, at da Mark Thorsen efter valget i 019 blev arbejdsløs, så kunne den pæne Frederiksberg Kommune - vogteren over det borgerlige frisind - godt bruge ham som kommunikationsrådgiver
Tak for kaffe

Werner Gass, Stig Bøg, Ete Forchhammer , Bitten Jensen, Alvin Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
jens peter hansen

En forfatningsdomstol råbes der på. I Vesttyskland godkendte forfatningsdomstolen forbudet mod kommunistpartiet og berufsverbot.

Trond Meiring, Flemming Berger og Arne Lund anbefalede denne kommentar

Jens Peter Hansen - Ja, du har ret - og det var den erklærede anti-fascist Willy Brandt, der i beg. af 70'erne indført et berufsverbot, der var vendt mod kommunister og andet venstreorienteret krapyl.

Dette vidneudsagn fra Mark Thorsen er bestemt ikke til fordel for Inger Støjberg. Ej heller er det til fordel for de to politisk handlendes eftermæle !!

David Breuer, Ete Forchhammer og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar

Forstemmende at en embedsmand bruger udtrykket “en kattelem” om det, der skulle være ganske almindelig ordentlig offentlig forvaltning.

Eva Schwanenflügel

Mette Olesen

Du har ret.
Bortset fra det er Mark Thorsen nu ikke embedsmand, men Støjbergs spindoktor.. ;-)